ISO 27001:2013 en NEN 7510 certificeringen voor Claranet Benelux

  • Bedrijfsnieuws van
  • Claranet
  • geplaatst op
  • 6 oktober 2015 10:42 uur

Claranet Benelux heeft in september 2015 de officiële ISO 27001:2013 en NEN-7510 certificeringen voor informatiebeveiliging voor haar Managed Hosting- en Netwerkportfolio ontvangen. Deze certificering is de bevestiging van het belang dat Claranet hecht aan kwaliteit en zorgvuldigheid met betrekking tot de veiligheid van informatie en het bewaken van de bedrijfsprocessen die hiermee samenhangen.

Voor Wiebe Nauta, Managing Director van Claranet Benelux, is het behalen van dit ISO-certificaat een belangrijke stap: “Voor onze klanten is het van het allergrootste belang dat hun data te allen tijde goed beveiligd is. Deze certificaten bevestigen dat de veiligheid van deze data bij ons de hoogste prioriteit heeft. Voor onze Private Cloud-omgeving waren we reeds in bezit van de certificaten en we zijn verheugd dat we deze certificeringen hebben kunnen uitbreiden naar het complete Managed Hosting- en Netwerkportfolio. Het is de bevestiging van het werk dat wij al jarenlang, dagelijks in de praktijk brengen. Veiligheid en kwaliteit zijn belangrijke speerpunten in onze dienstverlening en deze certificeringen zijn de officiële erkenning dat wij voldoen aan de hoogste standaarden ten aanzien van informatiebeveiliging.”

Managed hosting & netwerk

Claranet heeft de ISO 27001:2013 norm voor haar Managed Hosting- en Netwerkdiensten en het onderliggende platforminfrastructuur geïmplementeerd. Alle gerelateerde processen en procedures binnen de organisatie zijn uitgebreid geanalyseerd en getoetst op veiligheid, compleetheid en controleerbaarheid. Na de praktijkaudit van DNVGL is de certificering nu een feit. Tevens heeft DNVGL bevestigd dat Claranet Benelux voldoet aan alle eisen van NEN 7510, de norm voor informatiebeveiliging in de zorgsector in Nederland. Deze norm is gebaseerd op de Code voor Informatiebeveiliging met specifieke aandachtspunten als bescherming patiëntengegevens.

Continu proces

Binnen de ISO 27001:2013-norm zijn vereisten voor een informatiebeveiligingssysteem gedefinieerd en wordt het proces rondom informatiebeveiliging getoetst. Het geeft klanten de zekerheid dat Claranet Benelux informatiebeveiliging beheerst, goed heeft geïmplementeerd in haar beleid en processen en continu werkt aan verbeteringen. De ISO 27001:2013-norm ziet niet alleen toe op inrichting van processen en procedures, maar ook op naleving, controle, toetsing en permanente verbetering daarvan. Het is geen momentopname, maar een continu proces dat klanten garandeert dat Claranet permanent bezig is met bewaking en kwaliteitsverbetering.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.