ISO 50001-certificaat voor Eurofiber Datacenter Utrecht

Eurofiber behaalt certificaat voor terugdringen energieverbruik

  • Bedrijfsnieuws van
  • Eurofiber
  • geplaatst op
  • 20 januari 2016 10:17 uur

Het Eurofiber Tier3-datacenter in Utrecht heeft recent de ISO 50001-certificering voor energie-efficiëntie behaald. Het is daarmee een van de eerste datacenters in Nederland dat zowel gecertificeerd is voor zijn kwaliteitssysteem (ISO 9001), informatiebeveiliging (ISO 27001) en milieumanagementsysteem (ISO 14001), als voldoet aan de geldende ISO-norm 50001 voor zijn energiemanagementsysteem. De ISO 50001-norm richt zich specifiek op het terugdringen van het energieverbruik. Met het behalen van het certificaat onderstreept Eurofiber zijn ambitie om zo energie-efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk te ondernemen en zich hierin voortdurend te verbeteren.

“We zijn er heel trots op dat ons datacenter als een van de eerste in Nederland zo uitgebreid gecertificeerd is”, zegt Arian de Korte, Director Network Operations van Eurofiber. “De ISO 50001-certificering is een mondiale norm voor energiemanagement die richtlijnen biedt om onze energieprestaties verder te verbeteren. Dit helpt ons om energie te besparen, de CO2-uitstoot te beperken en kosten te reduceren. Ons datacenter maakt bovendien volledig gebruik van in Nederland opgewekte groene stroom met het SKM-keurmerk. Alles wat we aan stroom betalen, wordt ook in Nederlandse windparken geïnvesteerd.”

“Onze klanten willen energiezuinige diensten aanbieden aan hun afnemers en stellen op dit gebied steeds hogere eisen aan ons datacenter. Zo hanteren onze overheidsklanten en klanten uit de zorgsector een strenge energienormering, daar voldoen we ruimschoots aan. In de toekomst zullen we nog energiezuiniger zijn”, aldus Jeanine van der Vlist, Commercial Director van Eurofiber.

Eurofiber is een toonaangevende speler met zijn datacenter en stelt extreem hoge eisen aan de veiligheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid hiervan. Naast de mogelijkheid tot snelle aansluiting op het landelijke glasvezelnetwerk van Eurofiber, kunnen klanten op dit moment ook kiezen voor verbindingen van verschillende andere carriers. Bovendien zijn er steeds meer service providers die diensten verbinden en is er connectie met de internet exchanges AMS-IX en NL-ix.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.