ISPConnect introduceert geschillencommissie voor Nederlandse hostingbranche

  • Bedrijfsnieuws van
  • ISPConnect
  • geplaatst op
  • 20 oktober 2014 17:45 uur

Vereniging ISPConnect heeft een geschillencommissie opgericht voor de ruim tachtig aangesloten Internet Service Providers en hun klanten. Het onafhankelijke orgaan adviseert bij conflicten en zoekt actief naar oplossingen zonder tussenkomst van een rechter.

Na verschillende vragen binnen de branchevereniging heeft ISPConnect onlangs een onafhankelijke geschillencommissie opgericht bestaande uit drie experts op het gebied van webhosting, e-mailhosting en domeinnamen.
Simon Besteman, Directeur van ISPConnect: “Hosting is een unieke tak van sport binnen de internetbranche en kent haar eigen problemen en vraagstukken. Wij willen onze leden en hun klanten voorzien van gedegen advies en daarmee de drempel verlagen om bij conflicten tijdig hulp in te schakelen van experts”.

De nieuwe commissie draagt bij aan een transparant en professioneel imago voor zowel aangesloten leden van ISPConnect, als de branche in zijn geheel. Eigen leden en hun klanten ontvangen bij conflicten advies van een onafhankelijke derde partij. Alle belangen worden tegen elkaar afgewogen, met als basis de gemaakte afspraken tussen leden en hun klanten. Doordat een jurist en/of rechter zich niet meer hoeft te buigen over specifieke thematiek, kunnen conflicten sneller worden opgelost en worden kosten bespaard.

Vragen en conflicten kunnen worden voorgelegd aan Peter Kager, ICTRecht (jurist), Michiel Steltman, Directeur DHPA (hosting branche specialist) en Cas Toeset, BRW groep (klant contact specialist). Zij zullen zich buigen over niet nagekomen overeenkomsten en onzorgvuldig handelen, denk daarbij aan de beschikbaarheid van een online dienst, een geldig opzegtermijn of geheimhoudingsplicht.

In mei van dit jaar werd het eerste voorstel voor de oprichting van de geschillencommissie aan de Algemene Ledenvergadering van de vereniging aangeboden. De leden hebben het voorstel goedgekeurd. De commissie is per augustus 2014 actief.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.