IT-beheerder niet meer vastgekluisterd aan desktop

  • Bedrijfsnieuws van
  • SPS
  • geplaatst op
  • 23 maart 2016 10:52 uur

Uit onderzoek van TNO/CBS blijkt dat ruim 21 procent van de Nederlandse werknemers op verschillende plaatsen werkt. De IT-beheerder viel tot voor kort niet onder dit percentage. Die kon namelijk alleen zijn werkzaamheden op kantoor uitvoeren. Niet ideaal, want de huidige ‘always on’ bedrijfsprocessen vereisen ‘always on’ IT-beheer. Optimale beschikbaarheid van IT is hierdoor een continue uitdaging. SPS, specialist in IT-beheer en ontwikkelaar van IT-beheersoftware Gensys, geeft in haar nieuwste whitepaper ‘100 procent mobiliteit in IT-beheer’, de oplossing waardoor de IT-beheerder niet meer vastgekluisterd zit aan de desktop. Een mobiele applicatie die tijd- en plaatsonafhankelijk IT-beheer vanaf elk device mogelijk maakt.

Voorwaarden
Om mobiel werken tot een succes te maken, moeten IT-beheerders en -managers op elk gewenst moment, op elke plaats en vanaf elk device inzicht hebben in de hele IT-omgeving. Het is essentieel om vanaf de mobiele werkplek toegang te krijgen tot de gehele IT-infrastructuur voor preventieve en correctieve werkzaamheden. Via één applicatie krijgen IT-beheerders direct inzicht in hoe het ervoor staat met de dienstverlening, de status van de business services en de daaraan gerelateerde IT-services met de huidige beschikbaarheidscijfers. Door mobiel te werken kan de beheerder 24 uur per dag, 7 dagen per week op een efficiënte manier kwalitatief werk leveren.

Linda Verweij, COO van SPS: “Wat voor iedereen al mogelijk was, is nu ook voor IT-beheerders en -managers realiteit. Door te beschikken over één mobiele applicatie die de IT-omgeving real-time meet, kunnen IT-beheerders genieten van alle voordelen die deze manier van werken biedt. Mobiliteit stelt hen in staat privé en werk beter met elkaar te combineren en IT-taken efficiënter te managen. Daarnaast kunnen zij direct reageren op (mogelijke) verstoringen, waar hij of zij zich ook bevindt. IT-continuïteit wordt hierdoor gewaarborgd en de IT-afdeling kan de klant optimaal bedienen. Dit boost de klanttevredenheid.”

De visie van SPS op mobiliteit in IT-beheer is verwerkt in het whitepaper ‘100 procent mobiliteit in IT-beheer’. Deze is gratis te downloaden via http://sps.nl/download-whitepaper-100-mobiliteit-in-it-beheer/

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...