IT-beheerder niet meer vastgekluisterd aan desktop

  • Bedrijfsnieuws van
  • SPS
  • geplaatst op
  • 23 maart 2016 10:52 uur

Uit onderzoek van TNO/CBS blijkt dat ruim 21 procent van de Nederlandse werknemers op verschillende plaatsen werkt. De IT-beheerder viel tot voor kort niet onder dit percentage. Die kon namelijk alleen zijn werkzaamheden op kantoor uitvoeren. Niet ideaal, want de huidige ‘always on’ bedrijfsprocessen vereisen ‘always on’ IT-beheer. Optimale beschikbaarheid van IT is hierdoor een continue uitdaging. SPS, specialist in IT-beheer en ontwikkelaar van IT-beheersoftware Gensys, geeft in haar nieuwste whitepaper ‘100 procent mobiliteit in IT-beheer’, de oplossing waardoor de IT-beheerder niet meer vastgekluisterd zit aan de desktop. Een mobiele applicatie die tijd- en plaatsonafhankelijk IT-beheer vanaf elk device mogelijk maakt.

Voorwaarden
Om mobiel werken tot een succes te maken, moeten IT-beheerders en -managers op elk gewenst moment, op elke plaats en vanaf elk device inzicht hebben in de hele IT-omgeving. Het is essentieel om vanaf de mobiele werkplek toegang te krijgen tot de gehele IT-infrastructuur voor preventieve en correctieve werkzaamheden. Via één applicatie krijgen IT-beheerders direct inzicht in hoe het ervoor staat met de dienstverlening, de status van de business services en de daaraan gerelateerde IT-services met de huidige beschikbaarheidscijfers. Door mobiel te werken kan de beheerder 24 uur per dag, 7 dagen per week op een efficiënte manier kwalitatief werk leveren.

Linda Verweij, COO van SPS: “Wat voor iedereen al mogelijk was, is nu ook voor IT-beheerders en -managers realiteit. Door te beschikken over één mobiele applicatie die de IT-omgeving real-time meet, kunnen IT-beheerders genieten van alle voordelen die deze manier van werken biedt. Mobiliteit stelt hen in staat privé en werk beter met elkaar te combineren en IT-taken efficiënter te managen. Daarnaast kunnen zij direct reageren op (mogelijke) verstoringen, waar hij of zij zich ook bevindt. IT-continuïteit wordt hierdoor gewaarborgd en de IT-afdeling kan de klant optimaal bedienen. Dit boost de klanttevredenheid.”

De visie van SPS op mobiliteit in IT-beheer is verwerkt in het whitepaper ‘100 procent mobiliteit in IT-beheer’. Deze is gratis te downloaden via http://sps.nl/download-whitepaper-100-mobiliteit-in-it-beheer/

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.