IT-Ernity Groep acquireert CloudVPS, marktleider in public cloud diensten

Klanten zullen profiteren van end-to-end, veilige Cloud-, Netwerk- en Managed Services

  • Bedrijfsnieuws van
  • IT-Ernity
  • geplaatst op
  • 6 november 2014 11:19 uur

IT-Ernity Groep, een snel groeiende internet- en IT-services provider, heeft de Nederlandse marktleider in public cloud diensten CloudVPS geacquireerd. Deze transactie maakt het voor IT-Ernity Groep mogelijk om haar klanten end- to-end oplossingen te bieden op het gebied van public, private en hybride clouds, netwerk en managed services.

Het in Rotterdam gevestigde CloudVPS levert virtuele servers sinds 2007. Eerder dit jaar lanceerde CloudVPS de eerste publieke cloud in Europa, gebaseerd op OpenStack technologie. De onderneming voorziet klanten van flexibele, kostenefficiënte self- of semi-managed cloud omgevingen. De CloudVPS oplossingen zijn populair in de volle breedte van de markt en zijn bovengemiddeld succesvol in de financiële en overheidsmarkten. Markten waar het borgen van data security binnen de landsgrenzen cruciaal is.

IT-Ernity Groep is als Internet Service Provider één van de marktleiders in Nederland met een breed aanbod aan internet- en hostingdiensten. IT-Ernity Groep bedient inmiddels meer dan 50.000 klanten. De combinatie met CloudVPS draagt bij aan de continue innovatie en expansie van het dienstenportfolio en leidt daarmee tot een grotere keuzemogelijkheid voor klanten. De acquisitie van CloudVPS is de meest recente van een reeks eerder gedane acquisities. De voorlaatste acquisitie was die van Managed Netwerk en Unified Communitions specialist Signet in december 2013.

“De acquisitie van CloudVPS is een belangrijke mijlpaal voor onze business die het mogelijk maakt om onze groeiende klantenbasis innovatieve end-to-end IT oplossingen te bieden”, aldus Sebastiaan de Koning, CEO van IT-Ernity Groep. “IT-Ernity Groep klanten krijgen de mogelijkheid te kiezen uit een range van public, private en hybride cloudoplossingen met support vanuit het CloudVPS OpenStack team. Voor klanten van CloudVPS ontstaan er mogelijkheden om gebruik te maken van IT-Ernity Groep private cloud en onze connectiviteits- en managed services.”

“De krachtenbundeling met IT-Ernity Groep zorgt voor een veel groter marktbereik voor onze cloudoplossingen”, aldus Lennard Zwart, CEO van CloudVPS. “Daarnaast geeft het onze bestaande klanten eenvoudige toegang tot een range van complementaire diensten, zoals private cloud solutions, connectiviteitsoplossingen en managed services. Door onze portfolio’s te combineren, zullen er mogelijkheden voor onze klanten ontstaan om met één contactpersoon en één contract of SLA te werken. De combinatie met IT-Ernity Groep biedt klanten tevens de garantie dat hun data veilig wordt gehost en opgeslagen in Nederland door een puur Nederlands bedrijf.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.