ITB2 Datacenters lanceert cloud gebaseerde back-up dienst

  • Bedrijfsnieuws van
  • ITB2
  • geplaatst op
  • 13 maart 2014 11:50 uur

ITB2 Datacenters, een Nederlandse aanbieder van colocatie en aanverwante datacenter services, heeft ITB2 Back-up gelanceerd – een cloud gebaseerde back-up dienst. De back-up oplossing van ITB2 richt zich op Enterprises, MKB en overheden. Het product wordt tevens whitelabel geleverd aan system integrators, IT service providers en resellers die de oplossing in hun portfolio kunnen integreren.

ITB2 Back-up is een enterprise-niveau back-up oplossing dat gebruik maakt van een shared platform op basis van SuperMicro hardware met 30 TB aan opslagcapaciteit en cloud technologie van IASO, een Nederlandse leverancier van cloud gebaseerde back-up software met een wereldwijde afzetmarkt.

De back-up infrastructuur is ondergebracht in het datacenter van ITB2 in Deventer, wat gebruikers garanties biedt met betrekking tot compliance eisen; het is exact duidelijk waar de data wordt opgeslagen. De colocatie aanbieder verwacht in de nabije toekomst een vergelijkbare back-up oplossing in zijn nieuwe datacenter in Apeldoorn te installeren, een energie-efficiënte colocatie faciliteit met een gecalculeerde PUE van 1,07 dat afgelopen jaar in gebruik werd genomen.

Enterprises en MKB

De back-up oplossing is bedoeld voor zowel enterprise organisaties als MKB bedrijven en overheden. “Dat is het mooie van de technologie van IASO,” zegt Niels Hensen, eigenaar en directeur van ITB2 Datacenters. “De software sluit nauw aan bij de back-up behoeften vanuit kleinere organisaties, maar is tegelijkertijd zeer robuust en geschikt om complexe back-up behoeften van corporate organisaties te faciliteren.”

ITB2 Back-up kan door colocatie klanten van ITB2 in zowel het datacenter in Deventer als in Apeldoorn worden gebruikt, mede vanwege de 10 Gigabit Ethernet verbinding middels dark fiber tussen de twee datacenters. De snelle 10 GbE interconnect verbindt de twee carrierneutrale datacenters van ITB2 over een afstand van ongeveer 20 kilometer met elkaar.

Daarnaast kunnen ook externe partijen gebruikmaken van ITB2 Back-up, organisaties die geen colocatie diensten van ITB2 afnemen maar wel een enterprise-niveau back-up oplossing nodig hebben voor het veiligstellen van hun organisatiedata.

Whitelabel cloud back-up

De nieuwe cloud back-up oplossing van ITB2 zal als product tevens whitelabel worden aangeboden aan system integrators, IT service providers en resellers. Zij kunnen de oplossing vervolgens onder hun eigen merknaam aan klanten aanbieden. De back-up oplossing biedt de nodige reseller features, waardoor het product gemakkelijk met bestaande product- en service portfolio’s van wederverkopende partijen geïntegreerd kan worden.

ITB2 Back-up (en de whitelabel versie van het product) biedt Nederlandse organisaties de mogelijkheid om een cloud gebaseerde back-up van data te realiseren, terwijl hen de garantie wordt geboden dat de data altijd in een Nederlands datacenter, op Nederlands grondgebied zal blijven.

“Vanuit compliance oogpunt is dit een belangrijk gegeven,” zegt Hensen. “Met name voor overheden, maar ook voor andere organisaties met gevoelige data is het belangrijk om te weten waar een back-up feitelijk wordt opgeslagen. Omdat het shared platform waarvan de cloud gebaseerde back-up oplossing gebruik maakt in Deventer staat, hebben gebruikers de garantie dat de data nooit over de grens zal verdwijnen.”

Verlengstuk ICT-afdeling

Het aanbieden van back-up oplossingen past binnen de marktstrategie van ITB2 Datacenters om value-add diensten te leveren. Hensen: “Veel carrierneutrale datacenters leveren alleen colocatie en connectiviteit, om klanten de mogelijkheid te bieden hun IT infrastructuur professioneel te huisvesten. Wij gaan een stap verder en willen – waar nodig – graag een verlengstuk van een ICT-organisatie zijn.”

“Sinds de oprichting in 1997 heeft onze organisatie zich altijd beziggehouden met informatiebeveiliging en ICT beheer,” zegt Hensen. “In 2006 hebben we onze organisatiefocus enigszins verlegd en zijn we de nadruk gaan leggen op het aanbieden van colocatie en datacenter management. Informatiebeveiliging en ICT beheer vormt echter nog steeds een belangrijk onderdeel van ons services pakket voor klanten. Verdere uitbreiding van de value-add dienstverlening naast het colocatie aanbod, is daarmee een logische ontwikkeling en een belangrijke voorwaarde om in het verlengde van ICT-organisaties te kunnen opereren.”

Ook het onlangs opgeleverde VMware storage platform past binnen de value-add services strategie van ITB2. Het storage platform, gebouwd op basis van VMware vSphere ESXi en geïmplementeerd in het datacenter van ITB2 in Apeldoorn, biedt zowel enterprises als MKB bedrijven en overheden de mogelijkheid om eigen storage resource pools in te richten, volledig beveiligd en afgescheiden van andere gebruikers.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.