ITB2 Datacenters lanceert VMware-gebaseerd storage platform

  • Bedrijfsnieuws van
  • ITB2
  • geplaatst op
  • 13 februari 2014 16:01 uur

ITB2 Datacenters, aanbieder van colocatie diensten in Nederland, heeft in zijn energie-efficiënt ingerichte datacenter in Apeldoorn (gecalculeerde PUE= 1,07) de implementatie afgerond van een VMware-gebaseerd shared storage platform. De storage oplossing biedt enterprises, MKB en overheidsorganisaties virtuele dataopslag services.

 Het shared storage platform dat ITB2 in zijn datacenter in Apeldoorn heeft geïmplementeerd, is gebouwd op basis van VMware vSphere ESXi – een enterprise level storage oplossing. ITB2 nam het energie-efficiënte datacenter in Apeldoorn afgelopen jaar in gebruik. Het virtuele storage platform is ingericht door de eigen engineers van ITB2 Datacenters.

Het nieuwe storage platform van ITB2 biedt zowel enterprises als MKB bedrijven en overheden de mogelijkheid om dataopslag als functionaliteit in hun IT infrastructuren te integreren. “Onze colocatie klanten hoeven op die manier geen hoge investeringen te doen in de aanschaf van dure storage technologie,” zegt Niels Hensen, directeur en eigenaar van ITB2 Datacenters. “Die CAPEX-uitgaven hebben wij gedaan en daar kunnen zowel corporate klanten als MKB-bedrijven van profiteren.”

‘Value-add’ storage diensten
Het VMware-gebaseerde platform stelt colocatie klanten van ITB2 in staat om eigen storage resource pools in te richten, volledig beveiligd en afgescheiden van andere gebruikers. “VMware biedt daarvoor innovatieve en betrouwbare technologie, die gemakkelijk te integreren is met welke IT infrastructuur dan ook,” zegt Hensen. “Onze VMware-gecertificeerde engineers kunnen klanten waar nodig assisteren, bij inrichting van storage resource pools maar ook bij data migratietrajecten van oude naar nieuwe omgevingen.”

Het aanbieden van storage services in combinatie met colocatie past binnen de ‘value add’ datacenter propositie van ITB2. Hensen: “Sommige organisaties vragen puur en alleen om colocatie, om het energie-efficiënt huisvesten van hun IT-infrastructuur in onze datacenters. Maar er zijn ook organisaties die meer van ons als colocatie aanbieder verwachten, die een partner nodig hebben en ontzorgd willen worden als het gaat om bepaalde ICT beheertaken. Voor die klanten hebben wij value-add datacenter services ingericht, waaronder dus storage.”

Andere ‘value-add’ ICT beheer taken die de engineers van ITB2 Datacenters ten behoeve van klanten op zich nemen, betreft bijvoorbeeld back-up, netwerkarchitectuur ontwerp, het inrichten van een uitwijkomgeving, het uitvoeren van security risico analyses, of het ontwerpen en/of beoordelen van data beveiligingstrategieën.

Architectuur storage platform
De architectuur van het nieuwe storage platform in Apeldoorn is grotendeels een replica van het eveneens op VMware-gebaseerde platform dat ITB2 in zijn datacenter in Deventer heeft staan, waar verschillende datacenter klanten op zijn aangesloten. Meteen na implementatie van het storage platform in Apeldoorn, zijn ook daar de eerste colocatie klanten met het platform verbonden.

“Een investering in storage technologie is voor veel datacenter gebruikers een relatief dure aangelegenheid,” zegt Hensen. “Zeker wanneer je als organisatie een kwalitatief hoogstaande oplossing voor dataopslag wilt aanschaffen, een oplossing die voldoet aan strenge compliance richtlijnen en beveiligingseisen, dan moet je doorgaans diep in de buidel tasten. Een shared platform zoals door onze engineers is geïmplementeerd, biedt organisaties het voordeel van enterprise storage kwaliteit zonder de initieel hoge CAPEX investering te hoeven doen.”

Verlengstuk ICT afdeling
Ook organisatiegevoelige data kan op het storage platform van ITB2 worden opgeslagen. “VMware is de Rolls Royce onder de virtualisatie technologieën,” zegt Hensen. “Vandaar dat wij het storage platform op deze technologie hebben gebaseerd. Het is robuust en stabiel, terwijl de databeveiliging op enterprise niveau kan worden ingericht. Bovendien heeft VMware een hoge naamsbekendheid bij klanten, wat het gebruik van het storage platform vergemakkelijkt.”

ITB2 ziet het aanbieden van ‘value-add’ ICT diensten in zijn datacenters als een belangrijk onderscheidend vermogen in de markt. Hensen: “Sommige klanten zijn op zoek naar een verlengstuk van hun eigen ICT afdeling wanneer zij hun ICT infrastrucuur in een extern datacenter onderbrengen. Ook die klanten willen wij graag bedienen. Ons organisatieverleden, als dienstverlener op het gebied van informatiebeveiliging en ICT beheer sinds 1997, komt daarbij goed van pas.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.