Jitscale introduceert volledig Nederlandse Public Enterprise IaaS Cloud

IT-dienstverlener presenteert ook digitale SLA-applicatie voor realtime inzicht in performance

  • Bedrijfsnieuws van
  • Jitscale
  • geplaatst op
  • 27 juni 2014 08:55 uur

IT-dienstverlener Jitscale introduceert J-Cloud, een volledig Nederlandse Public Enterprise IaaS Cloud. Deze high performance cloud, gebaseerd op Openstack, richt zich op Enterprise-ondernemingen die op zoek zijn naar een locatie in Nederland om hun bedrijfskritische data veilig op te slaan. J-Cloud draait uitsluitend in Nederlandse datacenters en wordt gebouwd en beheerd door Nederlandse werknemers.

Jitscale biedt het gehele platformontwerp en -beheer aan met gegarandeerd 100% beschikbaarheid, security en performance. Omdat J-Cloud dicht bij de AMS-IX gelegen is, garandeert Jitscale extreme performance en data-access met een zeer lage latency. In J-Cloud kunnen infrastructuurdiensten worden afgenomen, zoals computing, storage en networking en kunnen gebruikers zelf platformen bouwen. Ook kunnen bedrijven ervoor kiezen hun platform te laten bouwen door de architecten van Jitscale, die dan ook het complete beheer van de IT-omgeving verzorgen.

J-Cloud is gebouwd volgens de Certified Secure­-principes en wordt met grote regelmaat getest en gevalideerd door externe security-specialisten. De eerste availability-zone van J-Cloud draait in GlobalSwitch in Amsterdam. Momenteel is Jitscale met verschillende datacenters in gesprek over het openen van een tweede en derde availability zone.

De dienstverlening van Jitscale richt zich met name op de financiële markt, de logistieke sector en retail-bedrijven. Alle drie sectoren waarin online zakendoen steeds belangrijker wordt en één seconde downtime tienduizenden euro’s kost. 100% beschikbaarheid is waar het in deze markten om draait. J-Cloud voldoet aan de voorwaarden die De Nederlandsche Bank (DNB) stelt als het gaat om eventuele juridische obstakels voor compliance. Ook is Jitscale ISO27001- en ISO9001-gecertificeerd en werkt de IT-dienstverlener momenteel aan de ISAE3402-certificering.

“Veel enterprise-ondernemingen zijn op dit moment huiverig voor het gebruik van een (publieke) cloud. Daarom bieden wij als lokale IT-dienstverlener een Nederlandse cloud waarbij duidelijkheid bestaat over voorwaarden, compliance en databescherming. Voor een optimale performance speelt ook de locatie van de data een zeer belangrijke rol. Hoe dichter de infrastructuur bij de klant en AMS-IX staat, hoe lager de latency en hoe sneller de data toegankelijk is. Het kan niet anders dan dat dit enterprise-ondernemingen over de streep trekt om gebruik te maken van deze Nederlandse publieke cloud”, aldus Bart van de Garde, Chief Technology & Innovation bij Jitscale.

Digitale SLA

Uit recent onderzoek van Compuware blijkt dat CIO’s vaak ontevreden zijn over service level agreements (SLA’s) van cloud-providers. 63% geeft aan in hun SLA’s behoefte te hebben aan gedetailleerdere data, die een continue, goede gebruikservaring voor de eindgebruiker garanderen. CIO’s zouden verschillende statistieken graag terugzien in de SLA van hun cloud-provider. Jitscale speelt in op deze wens met de introductie van de digitale SLA. Vanaf september biedt de IT-dienstverlener haar klanten realtime inzicht in haar dienstverlening via een digitale SLA-applicatie. Via deze applicatie hebben klanten 24/7 zicht op onder meer openstaande incidenten en de bijbehorende oplostijden, evenals de doorlooptijden van verzoeken. Naast inzicht in de performance en beschikbaarheid van de IT-omgeving, biedt Jitscale klanten hiermee inzicht in de interne beheerprocessen.

Mario, 30 juni 2014 11:56 am

Jitscale is ook actief in de USA, zij vallen dus onder de Patriot Act. Ook al staan de gegevens in Nederland, de Amerikaanse overheid kan die data wel opvragen. Zie ook http://blog.iusmentis.com/2014/04/29/amerikaanse-rechter-claimt-rechtsmacht-data-op-europese-microsoft-servers/

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.