Juniper Networks breidt de reikwijdte van zijn OpenLab-programma uit

Zes nieuwe OpenLab-locaties geopend voor training en innovatie in netwerktechnologie


Juniper Networks maakt bekend dat het de reikwijdte van OpenLab heeft uitgebreid. Het bedrijf heeft zes nieuwe OpenLab-locaties geopend in in Europa, Noord-Amerika en Azië. Klanten, partners, academici en IT-brancheleiders kunnen hier een beroep doen op faciliteiten als trainingprogramma’s, SDN-sandboxes en mogelijkheden voor het testen van de interoperabiliteit van NFV-oplossingen. Juniper Networks levert op deze manier een bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe automatiserings- en virtualisatietechnologieën en de voorlichting daarover.

De uitbreiding van het programma volgt op het succes van het OpenLab- innovatiecentrum in New Jersey, dat wereldwijde toegang biedt tot fysieke en gevirtualiseerde producten van Juniper Networks. In het innovatiecentrum worden netwerkomgevingen en praktijkscenario’s nagebootst voor het ontwikkelen en testen van netwerkoplossingen op basis van software defined networking (SDN)- en network functions virtualization (NFV)-technologie.

Volgens een wereldwijde enquête onder zakelijke en ICT-besluitvormers die werd gepubliceerd blijkt dat ICT-medewerkers onvoldoende training ontvangen om op de hoogte te blijven van de laatste netwerktechnologie. Bijna de helft (45 procent) van de ondervraagde ICT-besluitvormers is van mening dat hun medewerkers over vijf jaar niet zullen beschikken over de technologische vaardigheden die voor hun taak zijn benodigd. De nieuwe regionale innovatiecentra zullen praktijktraining, workshops en wedstrijden in netwerktechnologie bieden. ICT-managers kunnen zo hun personeel wapenen met de kennis die nodig is voor de nieuwe golf van digitale transformatie.

Het eerste innovatiecentrum opende in 2012 de deuren. Het heeft inmiddels onderdak geboden aan diverse branche- en partnerevenementen. Er vonden meer dan 150 trainingssessies op het gebied van netwerktechnologie en het programmeren van netwerken plaats en zes SDN-hackathons die Juniper Networks samen met klanten organiseerde en waaraan studenten van 17 universiteiten aan deelnamen. Deze programma’s stimuleren innovatie en samenwerking door universitair toptalent zij aan zij te laten werken met de klanten en technologische experts van Juniper om praktische problemen rond netwerkautomatisering en SDN op te lossen.

Door het uitbreiden van de beschikbaarheid van OpenLab-expertise en –faciliteiten biedt Juniper Networks huidige en toekomstige marktleiders toegang tot de training en praktijkervaring die nodig zijn om de ontwikkelingen op het gebied van netwerktechnologie bij te houden.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

• Wereldwijde uitbreiding: Juniper Networks biedt OpenLab-faciliteiten aan in zeven locaties: Sunnyvale (Californië), Bridgewater (New Jersey), Amsterdam, Londen, Tokio, Singapore en Sidney. De 6 nieuwe locaties zullen naar verwachting eind 2016 hun deuren openen.
• Trainingprogramma’s: OpenLab biedt intensieve training op het gebied van SDN en automatisering aan om deelnemers de mogelijkheid te bieden om theoretische kennis aan te rijken en praktijkervaring op te doen met de netwerktechnologie van Juniper Networks. Verder nodigt het bedrijf universitair toptalent uit om deel te nemen aan speciale competities als Hackathons en SDN Throwdowns. Deze worden in OpenLab gezamenlijk georganiseerd door Juniper Networks en zijn klanten.
• Innovatie in de praktijk:
o OpenLab biedt een ‘Solutions Incubation Program’ aan op basis waarvan independent software vendors (ISV’s) innovatieve oplossingen kunnen ontwikkelen die meerwaarde naar netwerken en diensten brengen.
o Klanten en partners kunnen toegang krijgen tot sandbox-omgevingen op basis van brancheleidende oplossingen van Juniper Networks, zoals het besturingssysteem Junos®, Contrail, de NorthStar Controller en vSRX Virtual Firewalls. Dit biedt hen de mogelijkheid om nieuwe oplossingen te verkennen en ontwikkelen.
• Professionele service en ondersteuning: OpenLab doet dienst als fysieke en virtuele bestemming waar klanten inzicht kunnen opdoen in de beste manieren om hun geavanceerde netwerken te plannen, bouwen en beheren. De OpenLab-faciliteiten bieden hiertoe ondersteuning voor evaluaties op maat, ontwerp en modellering van de levenscyclus en diensten voor het implementeren van SDN, netwerkautomatisering en netwerkbeveiliging.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.