Juniper Networks breidt routing portfolio uit

Nieuwe ACX-routers en softwarefunctionaliteiten stellen service providers in staat om op kostenefficiënte wijze tegemoet te komen aan de behoeften aan mobiele en breedbanddiensten en de wensen van zakelijke klanten


Juniper Networks (NYSE: JNPR), de specialist in netwerkinnovatie, kondigt vandaag aan het routing portfolio uit te hebben gebreid waardoor het aanbod van Carrier Ethernet-producten wordt uitgebouwd. De nieuwe Juniper Networks® ACX500- en ACX5000-routers en verbeteringen van de Junos Space Network Management Platform-software van Juniper Networks zullen operators helpen om de vraag naar capaciteit bij te benen en sneller en kostenefficiënter nieuwe diensten uit te rollen.

Juniper Networks breidt met deze nieuwe producten het aanbod van mobiele IP-oplossingen verder uit. Dit resulteert in een holistische aanpak die operators in staat zal stellen om op efficiëntere wijze nieuwe mobiele diensten te ontwikkelen. In combinatie met bestaande oplossingen, zoals de routingplatforms Service Control Gateway en MX Series, levert Juniper Networks IP/MPLS-oplossingen waarmee operators op flexibele wijze en tegen optimale kosten nieuwe diensten kunnen introduceren. De Carrier Ethernet-oplossing van Juniper Networks biedt naadloze integratie tussen hardware en software en voorziet in de groeiende vraag van operators naar ondersteuning voor hun mobiele backhaul-netwerken en metro Ethernet-dekking op een gemeenschappelijke multi-vendor netwerken.

Mobiele operators hebben te maken met een exponentieel groeiende vraag naar bandbreedte en mobiele dekking en doen daarom steeds vaker een beroep op small cells. Door de toename van traffic via verschillende small cells neemt ook de behoefte toe om het beheer te vereenvoudigen en te stroomlijnen. Dit vergt een robuuster backhaul-netwerk dat de kwaliteit van diensten op peil kan houden.

ACX500

De ACX500 is ontwikkeld om een einde te maken aan de capaciteitsproblemen van geavanceerdere LTE-netwerken. De router is voorzien van een GPS-ontvanger die voor een nauwkeurigere overdracht van het mobiele signaal zorgt. Hierdoor zijn er minder dropped calls, worden locatie-gebaseerde diensten zoals 112-noodoproepen verbeterd en kan een hogere kwaliteit van streaming video aan mobiele gebruikers worden geboden. De ACX500 biedt aanpasbare en uitbreidbare serviceopties, kenmerkt zich door een robuust en ventilatorloos ontwerp en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.

ACX5000

De nieuwe ACX5000 van Juniper Networks is de enige Carrier Ethernet-router op de markt die in staat is om gevirtualiseerde functies rechtstreeks in de network fabric te integreren. De router biedt aggregatie van verschillende netwerken, zoals netwerken op basis van small cells, macro cells en breedbandnetwerken voor consumenten en bedrijven. Nu de snelheid van internetverbindingen toeneemt van 1GE tot 10GE, biedt de ACX5000 ideale bescherming van de bestaande netwerkinvesteringen dankzij probleemloze, kostenefficiënte en softwarematige poortupgrades. Met 10G- en 40G-dichtheid kan de ACX5000-router service providers voorzien van een kostenefficiënt, krachtig aggregatieplatform dat een efficiëntere en beter te beheren Metro Ethernet-oplossing oplevert. Daarmee kunnen service providers hun operationele kosten aanzienlijk reduceren. De ACX5000 biedt network function virtualization (NFV)-mogelijkheden die compliant zijn met Kernel Virtual Machine (KVM), zodat operators snel geavanceerde diensten kunnen ontwikkelen. Voorbeelden van dergelijke diensten zijn netwerk-analytics, beveiligingsdiensten en abonneespecifieke virtuele netwerkfuncties.

Vereenvoudigde provisioning en beheer

Het inrichten en beschikbaar stellen van diensten binnen een Carrier Ethernet-netwerk kan een tijdrovende en capaciteit-intensieve aangelegenheid zijn. Juniper introduceert daarom ondersteuning voor de nieuwe routers in de Junos Space Connectivity Services Director- en Junos Space Cross Provisioning Platform-software. Klanten profiteren daarmee van geautomatiseerde provisioning van Carrier Ethernet-diensten binnen multi-vendor netwerken voor IP- en Ethernetdiensten.

Belangrijkste nieuwsfeiten

  • De ACX500 combineert routering van small cells met geïntegreerde security en uiterst nauwkeurige timing met een phase accuracy van minder dan 0,5 microseconde voor LTE- en LTE-Advanced-implementaties. Dit zijn belangrijke functionaliteiten voor mobiele service providers. De router is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2015.
  • De CX5000 is een high density Carrier Ethernet-router met terabit capaciteit. De router biedt 10GE metro Ethernet-distributie en aggregatie van 40GE-interfaces. Deze router is beschikbaar vanaf het eerste kwartaal van 2015.
  • Het Junos Space Network Management Platform is uitgebreid met de Connectivity Services Director en het Cross Provisioning Platform. Deze oplossingen maken centraal netwerkbeheer voor Ethernet-diensten mogelijk binnen multi-vendor carrier-netwerken. Dit zorgt voor kortere implementatietijden en lagere operationele kosten.
  • Juniper Networks biedt operators de mogelijkheid om managed services in de vorm van factureerbare abonnementsdiensten aan te bieden met Contrail. De NorthStar Controller zorgt daarnaast voor naadloos beheer en optimalisatie van MPLS binnen Carrier Ethernet-netwerken.
  • In combinatie met Juniper Networks MX Series-routers zijn de nieuwe ACX-routers in staat om geïntegreerde functionaliteit naar de rand van het netwerk te distribueren, zoals MX LTE Security Gateway- en Service Control Gateway-functies. Klanten kunnen daarmee schaalbare diensten implementeren met behulp van NFV.
  • De ACX500 en ACX5000 zijn respectievelijk vanaf het tweede en eerste kwartaal van 2015 verkrijgbaar.

 Ondersteunende citaten

“Juniper Networks blijft vasthouden aan een holistische aanpak die effectieve implementaties van backhaul- en Carrier Ethernet-omgevingen op basis van small cells mogelijk maakt door het integreren van virtuele diensten met de fysieke infrastructuur. Deze nieuwe oplossingen verbeteren niet alleen de gebruikservaring van mobiele abonnees, maar ook de winstmarges van operators. Ze bieden kostenefficiënte oplossingen voor hun operationele uitdagingen, maken een snelle zero-touch implementatie van nieuwe diensten mogelijk en bieden eindgebruikers naadloze toegang tot nieuwe, bandbreedte-intensieve diensten.”

– Mike Marcellin, senior vice president marketing en strategie bij Juniper Networks

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.