Juniper Networks breidt zijn Converged Supercore-architectuur uit met de PTX1000


Juniper Networks breidt vandaag Converged Supercore®-architectuur uit met de introductie van de PTX1000. Deze core router met een vaste configuratie en een systeemcapaciteit tot 3 Tbps is de meest compacte binnen de branche. De nieuwe 2U-router maakt gebruik van de recent door Juniper geïntroduceerde ExpressPlus™-chipset om voor prestatie- en efficiëntieverbeteringen te zorgen. Dit biedt providers een platform waarmee zij kunnen voorzien in de veranderende behoeften rond gedistribueerde peering en snelle toegang tot cloud-diensten kunnen bieden.

 

Consumenten en bedrijven hebben een onstilbare honger naar diensten die 24/7 beschikbaar zijn, van bedrijfsapplicaties tot unified communications en andere bandbreedte-intensieve toepassingen zoals streaming video. Dit zet content- en telecomproviders aan om de architectuur op een nieuwe manier in te richten, zodat ze content en diensten efficiënter kunnen aanleveren. Hoewel sommige providers besluiten om hun peering points te consolideren tot een beperkt aantal netwerklocaties, biedt de PTX1000 klanten de optie om een gedistribueerde peering-architectuur op te zetten. De distributie van peering-locaties binnen het netwerk om klanten toegang tot cloud-diensten te bieden, verbetert de gebruikerservaring door kortere responstijden en meer betrouwbare vaste en mobiele verbindingen met applicaties. Met de opkomst van machine-to-machine (M2M)-verkeer en de toename van het aantal gevirtualiseerde diensten binnen het netwerk, groeit de behoefte aan verbeterde IP/MPLS-prestaties, evenals de noodzaak om de kosten in te perken.

 

De PTX1000 maakt net als de core routers PTX3000 en PTX5000 gebruik van de speciale ExpressPlus-chip voor toepassingen die om krachtige IP/MPLS-prestaties vragen. De chip met een omvang van 28 nanometer, biedt ondersteuning voor 5x100G-interfaces. Daarbij maakt het gebruik van een 3D-geheugenarchitectuur om het stroom- en ruimteverbruik te minimaliseren. De PTX1000 biedt daarnaast flexibele poortinterface-opties om de investeringen van klanten te beschermen en soepele upgrades mogelijk te maken. Juniper bouwt met zijn nieuwe product voort op zijn succesvolle track record in baanbrekende routingtechnologie. Providers kunnen met de core router op nieuwe manieren de schaalomvang en het prestatievermogen van hun netwerk vergroten en de kapitaalkosten minimaliseren.

 

De PTX1000-router is vanaf het derde kwartaal van 2015 verkrijgbaar via Juniper Networks en zijn wereldwijde netwerk van resellers.

 

Ondersteunende citaten

 

“Traditionele peering-modellen staan in het teken van Internet Exchange Points. Hierdoor groeit echter de vraag naar bandbreedte binnen het netwerk. Met de PTX1000 kunnen providers hun peering-locaties verplaatsen naar locale internet exchanges of hun hoofdkantoor. Zo kunnen zij de toegang dichterbij de content brengen en de vraag naar bandbreedte binnen het netwerk terug dringen. Met zijn compacte omvang, lage stroomverbruik en krachtige prestaties biedt de PTX1000 de juiste functiereeks voor gedistribueerde peering aan providers die overstappen op de cloud en on demand netwerken.”

-Nav Chander, onderzoeksmanager Enterprise Telecom bij IDC

 

“Voor content- en telecomproviders vormt het netwerk de levenslijn van hun onderneming. Juniper is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren waarmee zij concurrentievoordeel uit hun netwerk kunnen putten. De PTX1000 is ontwikkeld om klanten te helpen om de prestaties te verbeteren en de operationele complexiteit te verminderen. De router doet dit door de last die gepaard gaat met het aanbieden van content te verspreiden over meerdere peering-locaties. Daarmee kunnen zij de kwalitatief hoogwaardige gebruikerservaring bieden die consumenten van hen verwachten.”

-Paul Obsitnik, vicepresident Service Provider Marketing bij Juniper Networks.

 

 

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.