Juniper Networks brengt eerste virtuele carrier-grade router op de markt

Nieuwe reeks gevirtualiseerde vMX-oplossingen ondersteunt High IQ-netwerken bij transformatie zakelijke en operationele kostenstructuur


Juniper Networks introduceert een gevirtualiseerde versie van zijn MX Series 3D Universal Edge Routing-platform en levert daarmee de eerste gevirtualiseerde router van carrier-kwaliteit af. De Juniper Networks vMX 3D Universal Edge Router draait als softwareoplossing op x86-servers en biedt service providers en bedrijven daarmee de mogelijkheid om voordeel te halen uit zowel virtuele als fysieke netwerktechnologie. Dit stelt hen in staat om snel nieuwe diensten af te leveren en op kostenefficiënte wijze te voorzien in nieuwe oplossingen voor hun klanten. Juniper Networks onthult vandaag daarnaast nieuwe mogelijkheden om klanten te helpen met het bouwen van High IQ-netwerken en zo optimaal gebruik te maken van de voordelen van virtualisatie en automatisering.

Het zal niet lang meer duren voordat er vijf miljard mensen met internet verbonden zijn, en het einde is nog lang niet in zicht. Verwacht wordt dat het aantal apparaten in 2020 met een factor zeven gegroeid zal zijn. Providers proberen om meer te doen dan connectiviteit te bieden dan simpele internettoegang, schaalvoordeel en besparingen te realiseren en klanten meer gepersonaliseerde diensten te bieden. Ze zijn daarnaast op zoek naar winstgevende manieren om te voorzien in de groeiende vraag naar – en afhankelijkheid van – diensten op maat. Providers moeten hiertoe een meer flexibele zakelijke aanpak hanteren die hen in staat stelt om nieuwe diensten te ontwikkelen in het tempo van het moderne bedrijfsleven en om de capaciteit van deze diensten op te schalen. Dit vraagt om een krachtig presterende infrastructuur die in staat is om het groeiende netwerkverkeer op te vangen.

Bedrijven zijn op vergelijkbare wijze op zoek naar manieren om hun zakelijke flexibiliteit te vergroten. Dit blijkt onder meer uit hun gebruik van cloud-diensten en private clouds. Bedrijven die de cloud willen benutten om de flexibiliteit en efficiëntie te vergroten, kunnen niet zonder een netwerk dat even flexibel en dynamisch is als diezelfde cloud. De vMX brengt als virtuele router ‘cloud-flexibiliteit’ naar het netwerk. Klanten kunnen er snel nieuwe applicaties, bronnen en initiatieven mee uitrollen ter ondersteuning van interne en externe klanten.

Juniper Networks virtualiseert de MX, het paradepaardje onder zijn routingplatforms dat in 2006 werd geïntroduceerd en inmiddels de meeste van de honderd grootste providers wereldwijd ondersteunt, om de complete functiereeks en het beproefde prestatievermogen van de router naar de cloud te brengen. De softwaregestuurde technologie biedt de flexibiliteit om de capaciteit al naar gelang de behoeften van de klant uit te breiden of in te krimpen. Providers en ondernemingen kunnen de vMX inzetten in combinatie met alle fysieke routers van Juniper Networks. Ze krijgen daarmee de beschikking over de tools die nodig zijn voor het beheer van operationele omgevingen met zowel virtuele als fysieke routers. Daarnaast helpt de vMX organisaties om een betere balans te realiseren tussen netwerkinvesteringen en omzetgroei.

De vMX biedt routing van carrier-kwaliteit en kan net zo snel worden geïmplementeerd als nodig is voor een virtuele machine. De virtuele router kan vervolgens op flexibele wijze worden opgeschaald met virtuele capaciteit en indien nodig worden gemigreerd naar de krachtig presterende fysieke platforms uit de MX-serie ter ondersteuning van workloads met hoge volumes. Klanten krijgen zo de vrijheid om klein te beginnen, met nieuwe diensten te experimenteren, snel te groeien en winstgevend te blijven tijdens de volledige levenscyclus van hun diensten.

Juniper Networks biedt in samenwerking met zijn strategische partners een complete reeks van professionele diensten aan die klanten helpen met de overstap naar High IQ-netwerken. Deze evaluatie-, planning- en migratiediensten ondersteunen klanten bij de ontwikkeling en implementatie van nieuwe diensten en de integratie daarvan met hun bestaande bedrijfsprocessen, zodat ze hun virtualisatiestrategie direct ten uitvoer kunnen brengen.

”In een hyper connected wereld wordt innovatiesnelheid een van de belangrijkste onderscheidende factoren voor internet service providers en carriers. Met de lancering van de virtual MX router kunnen service providers sneller dan ooit nieuwe diensten testen, in de markt zetten en deze opschalen bij succes. Dat gaat voortaan net zo makkelijk als het starten van een nieuwe virtuele machine. Iedereen in de netwerk industrie spreekt over network function virtualization (NFV). Juniper Networks spreekt er niet alleen over, maar past het ook toe met het vMX platform. We maken het voor service providers mogelijk om in korte tijd nieuwe omzet te genereren met innovatieve diensten,” zegt Marcel van Opzeeland, Sales director Benelux bij Juniper Networks.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.