Juniper Networks en Ruckus Wireless bundelen hun krachten

Combinatie van beproefde vaste en draadloze producten resulteert in netwerkoplossingen van carrier-kwaliteit


Juniper Networks en Ruckus Wireless maken bekend dat ze een technologische samenwerking zijn aangegaan. Het doel is om vaste en draadloze netwerkoplossingen met een open karakter te ontwikkelen voor overheidsinstellingen, grote ondernemingen en onderwijsinstellingen. De bedrijven werken samen aan de ontwikkeling van geïntegreerde vaste en draadloze oplossingen. Zij zullen gezamenlijk inspringen op wereldwijde ‘go to market’-kansen om middelgrote en grootzakelijke klanten te laten profiteren van prestaties, veerkracht en schaalbaarheid van carrier-kwaliteit.

Gartner voorspelt dat de wereldwijde investeringen in WLAN-apparatuur zullen groeien van 5,3 miljard dollar in 2015 naar een niveau van 7,8 miljard in 2019**. Volgens Ruckus en Juniper Networks is deze stijging met name te wijten aan werknemers die voor hun werk een beroep doen op draadloze apparatuur en cloud-applicaties. Hierdoor komen de netwerkprestaties en bandbreedte verder onder druk te staan, van de draadloze access points tot de core van het netwerk. Organisaties hebben daardoor behoefte aan flexibele en veilige oplossingen waarin vaste en draadloze technologie zijn geïntegreerd.

Belangrijkste nieuwsfeiten

Met een krachtige track record in open, op standaarden gebaseerde oplossingen van carrier-kwaliteit zijn Juniper Networks en Ruckus gepositioneerd om ruimschoots te voorzien in de unieke eisen van campusnetwerken. Hun technologische samenwerking heeft ten doel om netwerken flexibeler te maken en de total cost of ownership voor organisaties terug te dringen.

  • Krachtige prestaties en schaalbaarheid: De combinatie van Ethernet-switches uit de Juniper Networks® EX-reeks met access points van Ruckus ZoneFlex en het SmartZone (SZ)-beheerplatform voor draadloze verbindingen resulteert in oplossingen van carrier-kwaliteit die voor een reeks aan bedrijfsomgevingen geschikt zijn. Gebruikers kunnen hun netwerk eenvoudig uitbreiden als hun bedrijfsbehoeften daarom vragen.
  • Vereenvoudigd, geautomatiseerd en veilig netwerkbeheer: De Ruckus Wireless 3+1 SmartZone-clustering en Virtual Chassis-technologie van Juniper zorgen ervoor dat er minder vaste en draadloze apparaten nodig zijn voor beheer- en automatiseringsdoeleinden en waarborgen optimale beschikbaarheid. Junos® Space Network Director van Juniper Networks zorgt voor overzicht op, en beheer van de switching-infrastructuur. Dit biedt organisaties eenvoudiger grip op hun groeiende netwerken en nieuwe netwerkservices. Controle van de netwerktoegang op basis van 802.1x-authenticatie staat garant voor uitgebreide beveiliging van de Ruckus Smart WiFi en de switches uit de EX-reeks van Juniper. Ruckus biedt simpele en veilige provisioning en onboarding voor BYOD-omgevingen, terwijl de Juniper Networks SRX Series Services Gateways voorzien in geavanceerde firewall-functionaliteit.
  • Oplossingen op basis van open standaarden: De samenwerking bouwt voort op het Open Converged Framework van Juniper. Beide bedrijven zullen gebruikmaken van open, op standaarden gebaseerde hardware en software. Zo kunnen zij de investeringen van hun klanten beschermen tijdens de verdere ontwikkeling van hun vaste en draadloze netwerken.

 

Ondersteunende citaten

“Jarenlang maakten we gebruik van vaste en draadloze oplossingen van Cisco. We hadden echter een sterke behoefte aan een ‘best in class-aanpak’. We wilden scholieren, medewerkers en gasten een optimale vaste en draadloze gebruikservaring kunnen bieden in alle scholen binnen ons district. Onze keuze om te standaardiseren op de switches en firewalls van Juniper Networks en Ruckus Smart WiFi heeft gezorgd voor lagere totale eigendomskosten. Daarnaast kunnen we nu krachtig presterende en betrouwbare netwerkdiensten aanbieden op basis van een geïntegreerde infrastructuur die we kunnen opschalen om te voorzien in elke denkbare vaste of draadloze behoefte.”

– Mike Leseberg, ICT-directeur Richland School District, Richland, Washington

“Onze keuze voor de switches van Juniper Networks — de beste in hun soort — in aanvulling op ons nieuwe Ruckus Wireless Smart WiFi-netwerk, was het gevolg van de onstilbare vraag van eindgebruikers naar betrouwbare en razendsnelle draadloze verbindingen. Dit vraagt om een vaste infrastructuur die daar optimale ondersteuning voor biedt. De switching-infrastructuur van Juniper vormt de basis voor ons nieuwe, op Wave 2 gebaseerde 802.11ac Ruckus Smart WiFi-netwerk. Deze combinatie stelt ons in staat om de prestaties van onze netwerkservices op kostenefficiënter wijze op te schalen. Hierdoor kunnen wij inspelen op de steeds minder voorspelbare behoeften van eindgebruikers en innovaties op het gebied van client-technologie. De samenwerking tussen Juniper Networks en Ruckus levert een win-/win-situatie op voor onze scholieren en medewerkers.”

– Aaron Heath, eerste netwerk-/serverspecialist bij Columbia Public Schools in Columbia, Missouri

“Overal ter wereld staan bedrijven voor de opgave om het toenemende gebruik van mobiele apparaten en toepassingen te ondervangen. Tegelijkertijd moeten zij voor een veilige en krachtig presterende netwerkomgeving zorgen. Juniper Networks biedt de vaste infrastructuur die de ruggengraat vormt van de Smart WiFi-netwerken die we leveren. Onze compromisloze samenwerking biedt bedrijven de toegevoegde waarde en ROI waarnaar zij op zoek zijn en de prestaties, flexibiliteit en schaalbaarheid die hun netwerken nodig hebben.”

– Dan Rabinovitsj, chief operating officer bij Ruckus Wireless

“De prestaties van de netwerken van onze klanten staan onder enorme druk door de toestroom van mobiele apparaten op de werkplek waarmee medewerkers verbindingen maken met bedrijfskritische applicaties en content in de cloud. Voortbouwend op het Open Converged Framework van Juniper Networks zorgt de samenwerking met Ruckus voor schaalbaarheid en carrier-grade prestaties. Met onze interoperabele vaste en draadloze oplossingen bieden wij een oplossing voor problemen rond de draadloze capaciteit en dekking waar onze gezamenlijke klanten mee worstelen.”

– Jonathan Davidson, executive vice president en directeur Juniper Development & Innovation bij Juniper Networks

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.