Juniper Networks introduceert een geavanceerde cloud-gebaseerde anti-malwaredienst


Juniper Networks introduceert een geavanceerde cloud-gebaseerde anti-malwaredienst die bescherming biedt tegen zero day-aanvallen. Daarnaast biedt het verbeterde mogelijkheden voor het beheer van beveiligingsregels en nieuwe firewalls voor zakelijke campusnetwerken en netwerken van filialen. Deze beveiligingsoplossingen maken deel uit van de nieuwe architectuur Juniper Networks® Unite. Het gaat onder meer om Juniper Networks® Sky Advanced Threat Prevention, Junos® Space Security Director en Juniper Networks® SRX Series Services Gateways. Deze oplossingen bieden organisaties geavanceerde bescherming tegen netwerkbedreigingen en beheer van beveiligingsregels. Dankzij krachtige automatisering en schaalbaarheid wordt voorkomen dat de beveiliging de netwerkprestaties in de weg zit. Deze nieuwe mogelijkheden verbeteren het overzicht op het netwerk met een vereenvoudigd en intuïtief beheerplatform en bieden daarnaast dynamische bescherming tegen bedreigingen binnen het hele netwerk. Via de cloud wordt automatisch informatie over de laatste bedreigingen aangeleverd aan alle SRX-firewalls binnen de onderneming.

Bedrijven kunnen niet langer om een proactieve strategie voor het detecteren en afslaan van cyberbedreigingen heen. Ze worden geconfronteerd met uiterst geavanceerde bedreigingen die in staat zijn om zich een weg binnen het bedrijfsnetwerk te banen door traditionele detectiemethoden te omzeilen. Beveiligingsoplossingen die bekende malware en verdachte activiteiten pas detecteren nadat het kwaad geschied is, zijn niet langer toereikend. Bedrijven moeten steeds meer gebruikers op verschillende locaties toegang bieden tot bedrijfskritische gegevens, vanaf mobiele apparaten en via applicaties in de cloud. Dit levert nieuwe risico’s op voor de netwerkinfrastructuur. Bedrijven hebben daarmee behoefte aan integraal overzicht op het netwerk van technologieën voor het detecteren van bedreigingen en de mogelijkheid om beveiligingsregels dynamisch en bedrijfsbreed af te dwingen, in sommige gevallen op wereldwijde schaal. Dit is mogelijk door gebruik te maken van een netwerk dat het overzicht en de controlemechanismen biedt, die nodig zijn om een veilig netwerk te creëren.

Juniper Networks biedt bedrijven een compleet nieuwe manier om hun netwerk te beheren en beveiligen op basis van een uitgebreide, open en gebruiksvriendelijke aanpak. Deze benadering maakt het mogelijk om een beroep te doen op een open ‘policy enforcement engine’ die op basis van data feeds van Juniper Networks en andere leveranciers nieuwe bedreigingen kan identificeren. Daarmee kunnen nieuwe beleidsregels worden gedefinieerd en op dynamische wijze worden toegepast op fysieke of virtuele SRX-firewalls.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

De innovatieve beveiligingsmogelijkheden maken deel uit van de Juniper Unite-architectuur. Ze zijn gebaseerd op open, dynamische en krachtig presterende technologieën voor de detectie en preventie van netwerkbedreigingen. Nieuwe beveiligingsinnovaties in de vorm van cloud-diensten, software en bedrijfssystemen zijn onder meer:

Uiterst geavanceerde bedreigingspreventie en een snellere toepassing van beveiligingsregels

  • Juniper Networks breidt zijn geavanceerde cloud-gebaseerde technologieën voor de detectie en preventie van cyberbedreigingen uit om aanvallen op bedrijfsnetwerken effectief te identificeren en af te slaan.
  • Sky Advanced Threat Prevention beschermt ondernemingen tegen command and control (C&C)-malware door alle downloads en applicaties automatisch te screenen alvorens ze tot het netwerk toe te laten. Zijn unieke detectietechnieken worden toegepast binnen een sandbox-omgeving waarin malware wordt gedwongen om zijn aanwezigheid bekend te maken. Sky Advanced Threat Prevention is hiermee in staat om nieuwe malware te identificeren en de beveiligingsmechanismen aan te passen aan het voortdurend veranderende bedreigingslandschap.
  • Sky Advanced Threat Prevention zal verkrijgbaar zijn in gratis en premium versies. De gratis variant voorziet in de complete reeks van anti-malwaretechnieken, antivirusscans en statische en dynamische sandbox-analyses. De premium versie zet daarnaast geïnfecteerde hosts in quarantaine en blokkeert de communicatie tussen malware en Command & Control-servers.

Gemoderniseerde visualisatie van applicaties en vereenvoudigd beheer van beveiligingsregels

  • Ingrijpende verbeteringen van Junos Space Security Director, een platform voor het toepassen van beveiligingsregels en netwerkbeheer, biedt organisaties de mogelijkheid om de bescherming van hun netwerk integraal te beheren via een gebruiksvriendelijke interface. Dit is de eerste oplossing voor beveiligingsbeheer die gebruikers de regie in handen geeft door hen de mogelijkheid te bieden om een dashboard samen te stellen met widgets, rapporten en waarschuwingen en informatie over de laatste bedreigingen afzet tegen logbestanden met netwerkgebeurtenissen.
  • Meer overzicht en grip op de workflows vergroten het inzicht van organisaties in de beveiliging van hun netwerk. Zo kunnen ze nagaan wie bepaalde applicaties gebruikt en welke bedreigingen zijn gedetecteerd. Verder kunnen ze een lijst met real-time aanbevelingen voor herstelmaatregelen raadplegen die de beheerefficiëntie vergroten.

Brancheleidende vSRX-prestaties en uitgebreide mogelijkheden in SRX

  • Juniper Networks introduceert nieuwe SRX Series Services Gateways. Deze voorzien in veilige routering (VPN) en een geavanceerde firewall. Dit zijn eerste vereisten voor een veilig campus- of filiaalnetwerk.
  • De nieuwe SRX300-reeks helpt organisaties om filialen en kleinere kantoren te beschermen tegen de laatste bedreigingen met nieuwe beveiligingsfuncties en verbeterde netwerkprestaties.
  • De nieuwe SRX1500 omvat een geavanceerde gevirtualiseerde architectuur die meer flexibiliteit en programmeerbaarheid naar grotere filialen of kleinere campusnetwerken brengt om groeiende bedrijven optimale waarde te bieden.
  • De verbeterde SRX-gateways zijn voorzien van een gemoderniseerde ingebouwde gebruikersinterface. Dit maakt het eenvoudiger voor krapbezette ICT-afdelingen van filialen om SRX-apparatuur te beheren en configureren.
  • Juniper Networks® vSRX is een virtuele firewall die exact dezelfde functionaliteit biedt als fysieke varianten van de service gateways uit de SRX-reeks. vSRX biedt nu vier keer snellere prestaties dankzij een geoptimaliseerde softwarearchitectuur en is daarmee de krachtigst presterende firewall binnen de branche.

 Ondersteunende citaten

“Bedrijfsnetwerken worden voortdurend verder ontwikkeld om effectievere ondersteuning te kunnen bieden voor BYOD en IoT. Dit maakt ze kwetsbaarder voor meer bedreigingen dan ooit tevoren. Traditionele beveiligingsoplossingen sluiten niet aan op een snel en voortdurend veranderende wereld waarin er geen ruimte is om concessies te doen aan de netwerkprestaties of bedrijfsprocessen te onderbreken. Met zijn Juniper Unite-architectuur en verbeterde beveiligingsoplossingen stelt Juniper Networks bedrijven in staat om hun netwerken op een te beveiligen op basis van een nieuwe, open en even simpele als uitgebreide aanpak.”
Jonathan Davidson, executive vice president en directeur van Juniper Development and Innovation bij Juniper Networks

“Onze klanten worden dagelijks met malware bestookt. Dit heeft negatieve gevolgen voor de productiviteit en netwerkprestaties. De uitgebreide, open en eenvoudige beveiligingsaanpak van Juniper Networks betekent een doorbraak op het gebied van beveiligingsbeheer, cyberbeveiliging en netwerkautomatisering. Dit zorgt voor een transformatie van de manier waarop we de netwerken van onze klanten beschermen.”
– Matthew Brennan, de bestuursvoorzitter van Virtual Armor

“Uit onderzoek door ESG blijkt dat beveiligingsanalisten nog altijd informatie over bedreigingen verzamelen met behulp van handmatige processen die allerminst schaalbaar zijn. De diensten van Juniper bieden informatie over, en bescherming tegen cyberbedreigingen in combinatie met de automatisering, beheermogelijkheden en schaalbaarheid die grote ondernemingen nodig hebben om aanvallen op hun netwerk af te slaan zonder nadelige gevolgen voor de prestaties. Met deze nieuwe producten en verbeteringen biedt Juniper naar mijn mening een oplossing voor cruciale aspecten van de netwerkbeveiliging en voedt het zijn oplossingen met real-time informatie over de laatste bedreigingen.”
– Jon Oltsik, senior principal analyst bij de Enterprise Strategy Group

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.