Juniper Networks introduceert meest schaalbare NFV-oplossing binnen de branche


Juniper Networks kondigde op NXTWORK 2015 Cloud CPE aan. Deze oplossing stelt service providers in staat om sneller dan ooit netwerkservices te ontwikkelen, op een voor de branche ongekende schaal. Deze volledig geautomatiseerde, integrale NFV-oplossing maakt gebruik van het in de praktijk bewezen Contrail Networking om schaalbaarheid naar alle netwerkmodellen te brengen, of het nu gaat om een implementatie op locatie of in de cloud. Voor eindgebruikers wordt het betrekken van netwerkservices daarmee net zo eenvoudig als het downloaden van een nieuwe app via iTunes.

Klanten koesteren tegenwoordig andere verwachtingen van een netwerk. Ze hebben behoefte aan een ‘on demand’ en gepersonaliseerd netwerk dat hen vrijwel real time services biedt. De huidige starre en hardwaregerichte netwerkinfrastructuren maken dit echter onmogelijk. Hierdoor kan het maanden duren voordat een klant over een aangevraagde netwerkservice kan beschikken. Wereldwijde service providers doen daarom een beroep op software defined networking (SDN) en NFV voor het automatiseren van lastige handmatige taken en het zodanig vergroten van de flexibiliteit dat ze gevirtualiseerde managed services met een simpele druk op een knop kunnen uitrollen. Dit resulteert in meer omzetmogelijkheden, lagere kosten en verbeterde klantentevredenheid.

Om dit alles mogelijk te maken breidt Juniper Networks het NFV-portfolio uit met Cloud CPE. Deze oplossing omvat Contrail Service Orchestration, een uitgebreid platform dat het inrichten en beheren van gevirtualiseerde netwerkservices (zoals virtuele beveiliging) en de NFX250, de eerste in een reeks van veilige apparaten die op locatie kunnen worden ingezet voor het simultaan hosten van virtuele netwerkfuncties van Juniper Networks en andere leveranciers.

Contrail Service Orchestration is ontwikkeld op basis van de open standaarden waar Juniper Networks bekend om staat. De oplossing kan worden ingezet in netwerkomgevingen die gebruikmaken van technologie van uiteenlopende leveranciers voor het beheer van de volledige levenscyclus van netwerkservices, van het ontwerp tot de activering. Dit zorgt voor een drastische verbetering van de gebruikerservaring en maakt het mogelijk om nieuwe omzetkansen aan te boren.
Als de NFX250 wordt ingezet als onderdeel van de Cloud CPE-oplossing van Juniper Networks, maakt het platform een einde aan de complexiteit die gepaard gaat met het gebruik van uiteenlopende apparaten op de locatie van de klant. De NFX250 is namelijk in staat om een groot aantal virtuele functies te hosten op één door software aangestuurd device, waardoor de kosten ingrijpend lager worden. Dit biedt service providers de mogelijkheid om netwerkfuncties bij te werken zonder de noodzaak om nieuwe hardware aan te schaffen.

Juniper Networks heeft zich ruimschoots in de praktijk bewezen en wordt ingezet binnen de netwerken van ’s werelds grootste providers. De aanvullingen van Juniper volgen na de introductie van Contrail Networking, vSRX Virtual Firewall en de NorthStar Controller in 2013 en de introductie van de vMX virtual router en het Contrail Cloud Platform in 2014. Juniper beschikt met deze nieuwe producten over het meest uitgebreide aanbod van oplossingen voor netwerkvirtualisatie binnen de branche. Dit biedt klanten de mogelijkheid om op basis van een uiterst ‘open’ aanpak de schaalbaarheid en flexibiliteit van hun netwerkservices te vergroten.

Belangrijkste nieuwsfeiten
Om klanten te helpen met de overstap naar software defined-netwerken die het mogelijk maken om nieuwe diensten in minuten in plaats van maanden beschikbaar te stellen, kondigt Juniper Networks de volgende oplossingen aan:
• Contrail Service Orchestration is een geïntegreerde reeks van softwareoplossingen voor het ontwerpen, inrichten en automatiseren van netwerken op basis van een open framework. Dit maakt het mogelijk om virtuele netwerkfuncties (VNF’s) van verschillende leveranciers op eenvoudige wijze te ondersteunen en integreren, zonder verstoring van de al aanwezige netwerktoepassingen. Deze software vormt onderdeel van de integrale NFV-oplossing van Juniper Networks, die ook Contrail Networking, het Contrail Cloud Platform en virtuele netwerkfuncties, zoals VMX, omvat. Contrail Service Orchestration stelt service providers in staat om op eenvoudige wijze nieuwe, op maat toegesneden netwerkdiensten aan klanten aan te bieden. De oplossing zal naar verwachting in december verkrijgbaar zijn.

• De Network Services Platforms uit de NFX-reeks zijn veilige, software defined apparaten voor gebruik op locatie. Deze platforms bieden dezelfde krachtig presterende functionaliteit als andere fysieke CPE-apparaten. Daarnaast bieden ze extra automatiseringsmogelijkheden en de flexibiliteit om diverse gevirtualiseerde netwerkservices uit te voeren en op dynamische wijze netwerkservices te ontwikkelen binnen een open omgeving. De 1 RU NFX250 zal naar verwachting in de eerste helft van 2016 verkrijgbaar zijn voor het hosten van VNF’s van Juniper Networks en andere leveranciers.
• Om klanten te helpen met het evalueren en implementeren van zijn nieuwe Cloud CPE-oplossing introduceert Juniper Networks een nieuwe reeks van professionele diensten. Cloud CPE Assessment Service, NFV OSS Assessment Service en NFV Lifecycle Service helpen klanten en partners met het evalueren van technologische keuzes en het formuleren van een plan voor de integratie daarvan met bestaande netwerkinfrastructuren. Deze professionele diensten kunnen worden ingezet als integraal onderdeel van Cloud CPE om de risico’s en implementatietijd te minimaliseren met de vakkundige hulp van de uiterst ervaren service- en ondersteuningsexperts van Juniper.

Juniper kondigde vandaag tijdens NXTWORK 2015 ook aanvullingen aan op zijn aanbod van cloud-gebaseerde datacenteroplossingen, zoals een van de hardware losgekoppelde versie van zijn Junos-besturingssysteem, zodat klanten netwerkdiensten of toepassingen rechtstreeks op Juniper Networks-platforms kunnen uitrollen. Daarnaast biedt het Junos-besturingssysteem de mogelijkheid om rechtstreeks Juniper Networks-systemen te programmeren met het door Open Compute Project-gedefinieerde softwaremodel.

Tenslotte werden vandaag nieuwe QFX5200-switches aangekondigd en mogelijkheden voor een snelle implementatie de Juniper Networks MetaFabric™ architectuur en van Juniper Networks Contrail SDN-technologie op geconvergeerde and hypergeconvergeerde stack-oplossingen.

Daarnaast maakt het bekend dat zijn MetaFabric™-architectuur en SDN-technologieën van Juniper Networks Contrail worden geïntegreerd in steeds meer brancheleidende geconvergeerde stack-oplossingen.

“Steeds meer van onze service provider-klanten kijken naar mogelijkheden om zakelijke voordelen uit SDN en NFV te halen. De behoefte om flexibele oplossingen in te zetten die effectief te schalen zijn, is hierbij een bindende voorwaarde. Met de vandaag aangekondigde producten, stellen we service providers in staat om op een scale out-basis, effectiever en sneller hun diensten uit te rollen. Door automatisering op netwerkniveau toe te passen, verkorten we hun time to market versnellen we hun time to revenue.”
-Nico Siebelink, technical director – strategic verticals EMEA bij Juniper Networks

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.