Juniper Networks introduceert op Junos gebaseerde Open Compute Project-switch

Nieuwe voor publieke clouds geoptimaliseerde switch bevordert gebruik open netwerken


Juniper Networks (NYSE: JNPR), brancheleider in netwerkinnovatie, introduceert vandaag de Juniper Networks® OCX1100. Dit is de eerste switch die een hardwareontwerp conform de richtlijnen van het Open Compute Project (OCP) combineert met Junos® OS, een netwerkbesturingssysteem van carrier-kwaliteit. De nieuwe oplossing biedt organisaties die grootschalige datacenters bouwen een open, kostenefficiënt en losgekoppeld switching-platform. De switch is vanaf het eerste kwartaal van 2015 verkrijgbaar.

Web 2.0- en webhosting-bedrijven zoeken manieren om op efficiëntere wijze datacenter-netwerken te creëren die ondersteuning kunnen bieden voor tienduizenden tot honderdduizenden servers. Waar de allergrootste cloud-aanbieders in deze behoefte kunnen voorzien met in eigen beheer ontwikkelde oplossingen of white box-switches, is dit voor veel bedrijven nauwelijks een optie. De personele druk die gepaard gaat met de ontwikkeling, installatie en ondersteuning van maatoplossingen vormt een grote drempel voor veel organisaties. De combinatie van het Junos OS met hardware die aan de richtlijnen van het OCP voldoet, resulteert in een unieke oplossing die de takenlast van cloud-aanbieders op het gebied van ondersteuning, installatie en onderhoud verlicht en de belofte van een open source hardwareontwerp inlost.

De Juniper Networks OCX1100 biedt grote cloud-providers in de praktijk bewezen software en open source netwerkhardware die de installatie, integratie en ondersteuning sterk vereenvoudigt.

  • OCX1100 draait op een geoptimaliseerde versie van Junos die op Linux is gebaseerd. Dit besturingssysteem voorziet in alle functionaliteit voor het gebruik van de switch in L3-netwerken. De OCX1100 biedt daarnaast een reeks van open software-interfaces en automatiseringsmogelijkheden, zoals:
  • Open, op standaarden gebaseerde programmeerbare interfaces, met inbegrip van Python; dit maakt interactie mogelijk tussen Junos en op maat ontwikkelde scripts en applicaties.
  • Ondersteuning voor een native installatie van tools zoals Puppet en Chef in Junos; dit maakt het mogelijk om programmeer- en provisioning-processen te automatiseren.
  • Real-time programmeren van vluchtige tabellen met Junos software development kits (SDK).
  • De Open Network Install Environment (ONIE) ter ondersteuning van loskoppeling en het gebruik van netwerkbesturingssystemen van externe leveranciers, zodat klanten niet aan een specifieke leverancier zitten vastgepind.
  • Juniper werkt samen met de toonaangevende original device manufacturer (ODM) Alpha Networks aan de ontwikkeling van het hardwareontwerp, dat ter evaluatie bij het OCP is ingediend. De goedkeuring van het ontwerp vindt naar verwachting plaats op het moment waarop de switch zijn marktintroductie beleeft.
  • De OCX1100 biedt het bijkomstige voordeel van toegang tot alle technische ondersteuningsdiensten van Juniper voor de hardware en software.
  • Het nieuwe product is in het eerste kwartaal van 2015 verkrijgbaar.

“De introductie van de OCX1100 laat goed zien dat Juniper niet alleen de werking van nieuwe cloud-technologieën omarmt, maar de branche ook verder helpt door cloud-aanbieders praktische mogelijkheden aan te reiken voor het bouwen van kostenefficiënte en betrouwbare grootschalige datacenters. We blijven streven naar voortdurende innovatie en de ontwikkeling van technologische producten met een open karakter, die in de huidige en toekomstige behoeften van klanten voorzien.”
– Mike Marcellin, senior vice president Strategy & Marketing bij Juniper Networks

“De opkomst van cloud computing en grootschalige datacenters biedt zicht op een fundamentele transformatie van businessmodellen. Deze belofte kan echter alleen worden ingelost als bedrijven erin slagen om kostenefficiënte en optimaal schaalbare datacenters te bouwen. Onze partner Juniper Networks voorziet in deze behoeften met innovatieve technologische oplossingen. Het verbaast me dan ook allerminst dat zij de ‘traditionele’ datacenter-switch loskoppelen en als eerste grote leverancier van netwerktechnologie een switch afleveren die is gebaseerd op de richtlijnen van het Open Compute Project.”
– Martin Casado, senior vicepresident en directeur van de business unit Network & Security van VMware

“Ontkoppeling van hardware en software binnen netwerken is een belangrijke beweging in de markt, waar cloud providers en een aantal early adopter in de bedrijfswereld erg positief tegenover staan. White box switch-hardware in combinatie met open networking besturingssystemen bieden een basis voor innovatie en structurele operationele voordelen. IDC verwacht dat een aantal grote leveranciers van netwerkapparatuur met een passend antwoord op de groeiende vraag naar white box-switches komt. Juniper’s lancering van deze open networking switch is een goede stap in die richting.”
– Rohit Mehra, vicepresident Network Infrastructure bij IDC.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.