Juniper Networks koppelt Junos-software los van hardware


Juniper Networks onthulde tijdens zijn NXTWORK 2015 Customer Summit een van hardware losgekoppelde (‘gedesaggregeerde’) versie van zijn netwerk-OS Junos. Deze versie van de Junos-software biedt klanten ongekende keuzevrijheid tijdens het inrichten van hun datacenter-netwerken. Ze kunnen netwerkservices of applicaties van andere leveranciers nu direct op de netwerkplatforms van Juniper laten draaien en Juniper-systemen rechtstreeks programmeren op basis van het softwaremodel van het Open Compute Project (OCP).

Juniper kondigde daarnaast de introductie aan van de QFX5200-reeks van access switches. Deze switches vormen het eerste platform voor de gedesaggregeerde versie van Junos en bieden daarnaast ondersteuning voor de nieuwe 25 en 50 Gigabit Ethernet (GbE)-standaarden. De combinatie van de switches en het besturingssysteem zal resulteren in verregaande netwerkautomatisering en –programmeerbaarheid. Klanten profiteren van de flexibiliteit om hardware en software los van elkaar aan te schaffen. De software wordt aangeboden op basis van een licentiemodel waarbij klanten alleen betalen voor wat ze werkelijk nodig hebben.

Juniper maakte daarnaast bekend dat zijn MetaFabric™-architectuur en software defined networking (SDN)-technologieën in Juniper Networks Contrail steeds vaker worden ingezet binnen geconvergeerde en hypergeconvergeerde stack-oplossingen. Dit stelt klanten in staat om hun datacenter- en cloud-infastructuur te vereenvoudigen en op te schalen en hun netwerkinvesteringen duurzaam te beschermen.

Het doel van het netwerk verandert nu steeds meer organisaties op zoek gaan naar manieren om effectiever samen te werken en verbindingen te leggen. Deze ontwikkeling in combinatie met het groeiende netwerkverkeer en de opkomst van gevirtualiseerde applicaties, containers en workloads zet ICT-afdelingen onder steeds grotere druk om in hoger tempo meer netwerkservices beschikbaar te stellen tegen lagere kosten. Daarnaast staan ze voor de opgave om netwerkimplementaties in een oogwenk verticaal of horizontaal, omhoog of omlaag te schalen.

Volgens Gartner dwingt het creëren van een flexibele netwerkinfrastructuur infrastructuur- en beheerafdelingen om hun infrastructuurstrategie te herzien en daarbij te nadruk te leggen op geïntegreerde systemen, cloud computing en virtualisatie. Dit betekent dat ze moeten overstappen op een webscale-aanpak, gebruik moeten maken van containers en een softwaregedefinieerde infrastructuur in het leven moeten roepen.

Belangrijkste nieuwsfeiten
Met de uitbreiding van zijn MetaFabric-architectuur, zijn nieuwe 25/50GbE access switches, een gedesagreggeerde versie van Junos en door partners gecertificeerde stack-oplossingen biedt Juniper Networks klanten een eenvoudige en slimme manier om hun cloud-netwerken verder te ontwikkelen zonder gebonden te zijn aan een specifieke leverancier.

De van hardware losgekoppelde Junos-software maakt serverachtige functionaliteit mogelijk met een integrale reeks van netwerkservices
Klanten kunnen voor het eerst in eigen beheerd ontwikkelde applicaties of applicaties van externe leveranciers direct installeren op ondersteunde Juniper-switches waarop het gedesaggregeerde besturingssysteem Junos draait. Ze kunnen deze van de hardware losgekoppelde versie van Junos ook laten draaien op switches van andere leveranciers die compatibel zijn met de Open Network Install Environment (ONIE).

Met zijn open platform-benadering biedt Juniper klanten open toegang tot Linux. Dit houdt in dat zij applicaties van externe leveranciers naar wens kunnen inrichten met behulp van Openstack, Apache, Netconf en andere tools. Deze ongekende mate van modulariteit van netwerkservices maakt een eenvoudige integratie mogelijk met applicaties van klanten, SDN-controllers en orchestration-tools.
Met ondersteuning voor MPLS, BGP, EVPN-VXLAN en de krachtigste L2-/L3-functiereeks binnen de branche biedt Juniper klanten mogelijkheden voor het ontwerpen, vormgeven en automatiseren van het ideale overlay-netwerk met de beste underlay-infrastructuur.

Een nieuw prijsmodel voor de QFX5200 biedt klanten de mogelijkheid om Junos en het hardwareplatform QFX5200 gezamenlijk of los van elkaar aan te schaffen.

QFX5200-switches geven de bandbreedteprestaties een boost en bieden ondersteuning voor de 25 GbE Ethernet-standaard

De geavanceerde QFX5200 access switches met ondersteuning voor snelheden van 10G tot 100GbE stellen klanten in staat om over te stappen op hogere poortsnelheden en ondersteuning te bieden voor 25GbE, maar zonder kostbare upgrades. 25 GbE biedt klanten 2,5 keer snellere bandbreedteprestaties ten opzichte van hun bestaande kabelinfrastructuur.

De QFX5200-switches bieden ondersteuning voor de gedesaggregeerde versie van Junos. Ze combineren krachtig presterende switching met de flexibiliteit, rekenkracht en functionaliteit van de CPU van een quad core server.

Junos Space Network Director maakt het mogelijk om het volledige bedrijfsnetwerk te beheren vanaf een centrale locatie. Dankzij de ondersteuning voor het VMware® vRealize™ Operations management pack naast het reeds ondersteunde vCenter van VMware® vSphere krijgen organisaties optimaal inzicht in de status, capaciteit en prestaties van de infrastructuur van hun bedrijfsnetwerk. Dit draagt bij aan een verdere vereenvoudiging van de fysieke en virtuele besturing en het beheer van het netwerk.

MetaFabric- en Contrail-oplossingen geïntegreerd in brancheleidende geconvergeerde en hypergeconvergeerde stack-oplossingen
De in de praktijk bewezen MetaFabric- en Contrail-oplossingen van Juniper zijn geselecteerd voor gebruik binnen brancheleidende geconvergeerde stack-platforms. Dit biedt klanten een open, plug-and-play infrastructuur en maakt een snelle implementatie van datacenter- en cloud-netwerken mogelijk.
In samenwerking met strategische partners helpt Juniper klanten om de infrastructuur van hun datacenter te vereenvoudigen door ze gecertificeerde referentiearchitecturen aan te bieden. Deze architecturen staan garant voor technologische interoperabiliteit, een eenvoudige implementatie en gezamenlijke ondersteuning.

De oplossingen van Juniper worden geïntegreerd in verschillende brancheleidende geconvergeerde stack-oplossingen in samenwerking met wereldwijde partners zoals FusionStorm, InterCloud Systems, Technica en Virtual Armor.

Juniper kondigde vandaag tijdens NXTWORK 2015 daarnaast de introductie aan van Cloud CPE, een volledig geautomatiseerde, integrale network function virtualization (NFV)-oplossing. Deze is gebaseerd op een open framework om klanten te helpen om nieuwe services op schaal te ontwikkelen en de kostenstructuur van netwerken te verbeteren. Cloud CPE omvat Contrail Service Orchestration, een uitgebreid platform voor netwerkbeheer- en –inrichting waarmee gevirtualiseerde netwerkservices kunnen worden ontwikkeld, en NFX250, de eerste in een reeks van platforms voor netwerk- en beveiligingsservices. Deze veilige apparaten kunnen op locatie worden ingezet voor het hosten van gevirtualiseerde of containergebaseerde services.

“Onze klanten staan onder steeds grotere druk om het tempo van de ontwikkeling van netwerkinfrastructuren op te voeren in reactie op het snel veranderende zakelijke klimaat. Het doel van het netwerk verandert daarmee ingrijpend. Centraal staat de keuzevrijheid die nodig is om gebruikers snelle, flexibele en betrouwbare verbindingen te bieden. Onze nieuwe software-infrastructuur voor Junos, de nieuwe QFX5200-reeks van switches en de integratie van onze technologie in toonaangevende geconvergeerde stacks zijn voorbeelden van de automatisering, programmeerbaarheid en openheid die de datacenter-oplossingen van Juniper bieden om een antwoord te bieden op de meest prangende netwerkvraagstukken van onze klanten en een einde te maken aan gebondenheid aan een specifieke leverancier.”
– Jonathan Davidson, executive vice president en directeur van Juniper Development & Innovation bij Juniper Networks

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.