Juniper Networks verbetert performance en functionaliteit van fysieke en virtuele SRX-firewalls

Nieuwe Express Path-software voor de SRX5000-reeks minimaliseert latency en beveiligt grootschalige toepassingen


Juniper Networks maakte deze week tijdens de 2015 Innovation Showcase de beschikbaarheid bekend van Express Path. Deze optimalisatiesoftware brengt aanzienlijke prestatieverbeteringen naar de Juniper Networks® Services Gateways uit de SRX5000-reeks. ExpressPath verhoogt de doorvoersnelheid tot 1 terabit per seconde (Tbps) en dringt de latency sterk terug. De firewalls uit de SRX-reeks kunnen daarmee de enorme datavolumes verwerken die moderne mobiele infrastructuren en datacenter-netwerken doorkruisen. Juniper kondigt daarnaast nieuwe mogelijkheden voor applicatiebeveiliging aan in de AppSecure 2.0-software voor zijn virtuele firewall vSRX, die voorheen naar de naam Firefly Perimeter luisterde. Klanten profiteren daarmee van verbeterde bescherming van hun hybride en cloud-datacenters.

Met de opkomst van real-time analytics, high performance computing (HPC) en marktinformatiesystemen die meer dan 100 miljard transacties per dag verwerken, hebben bedrijven behoefte aan beveiligingsapparatuur die hun uiterst snelle netwerken optimaal beschermen en tegelijk voor krachtige, betrouwbare en compromisloze netwerkprestaties zorgen. Bedrijven die dergelijke netwerken bouwen, variëren van organisaties die zich bezighouden met HPC tot financiële dienstverleners die intensief handelen en van mobiele service providers die een exponentiele groei van mobiele devices moeten ondersteunen tot cloud-aanbieders die enorme hoeveelheden data van klanten moeten beschermen tegen cyberbedreigingen. Waar een beschikbaarheid van vijf negens ooit als toereikend werd gezien, verwacht men vandaag de dag vrijwel nul downtime. Bedrijven hebben tot nu toe enorm veel moeite gehad om krachtige netwerkbeveiliging te combineren met uiterst betrouwbare netwerkprestaties. In veel gevallen zien ze zich gedwongen om de beveiliging op te offeren ten koste van de prestaties of vice versa.

De SRX-firewall biedt proactieve beveiliging van het dataverkeer en houdt daarbij rekening met de gevoeligheid van de overgedragen informatie en de prestatievereisten. Klanten hoeven op deze manier geen concessies te doen aan de prestaties of beveiligingsniveaus. Deze aanpak vergroot de beschikbare bandbreedte en zorgt voor een beschikbaarheid van zes negens. De firewall deelt daarnaast het dataverkeer op prioriteit in en wijst op slimme wijze beveiligingsbronnen aan de informatiestromen toe.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...