Juniper Networks vereenvoudigt de overstap naar de cloud met routing van grootzakelijke kwaliteit en geïntegreerde beveiliging

Juniper Networks® vMX en vSRX Virtual Firewall nu beschikbaar in de AWS Marketplace


Juniper Networks, leider in geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, maakt vandaag de beschikbaarheid bekend van nieuwe versies van zijn brancheleidende platforms voor virtuele routing en beveiliging. Juniper Networks® vMX en vSRX Virtual Firewall zijn per direct verkrijgbaar in de AWS Marketplace. Het vMX-platform en vSRX-platform bieden vergelijkbare functionaliteit als hun fysieke tegenhangers en stellen organisaties in staat om met een simpele muisklik routing- en firewall-functionaliteit in gebruik te nemen. Zij kunnen on demand-diensten aanschaffen op basis van een abonnement voor een jaar of gebruiken per uur. Dit kan via de AWS Marketplace of via Juniper Networks op basis van een Bring Your Own License (BYOL)-model.

De voordelen van het onderbrengen van workloads in de cloud zijn reeds uitvoerig besproken. De werkelijke migratie en uitvoering van een cloud-strategie leveren echter nog altijd problemen op voor bedrijven met een eigen ICT-infrastructuur.

Volgens een onderzoek dat in 2016 werd uitgevoerd door IHS Markit ziet 53 procent van alle zakelijke respondenten in Noord-Amerika databeveiliging als het belangrijkste obstakel voor de inzet van externe cloud-gebaseerde beveiligingsdiensten. Zij geven aan behoefte te hebben aan snellere en beter schaalbare gevirtualiseerde oplossingen voor een veilige routing en migratie van workloads naar en tussen private en publieke clouds.

Om de problemen rond het migreren van workloads te minimaliseren en de inzet van gevirtualiseerde private cloud-diensten te vereenvoudigen bieden de licenties voor Juniper Networks vMX en vSRX in de AWS Marketplace toegang tot dezelfde functionaliteit en mogelijkheden van implementaties van het MX-platform en SRX-platform op locatie. De nieuwe gevirtualiseerde platforms voor routing en beveiliging zijn naadloos geïntegreerd met AWS en kunnen integraal worden beheerd vanaf een centrale locatie. Organisaties kunnen daarmee profiteren van het prestatievermogen, de beheerfunctionaliteit en de schaalbaarheid die zijn van Juniper Networks gewend zijn. Deze aanpak zorgt daarnaast voor een sterke vereenvoudiging van de toepassing van beleidsregels en netwerkbeheer in hybride cloud-omgevingen.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

Naadloze beveiliging: Juniper Networks vSRX, de snelste virtuele firewall op de markt, biedt organisaties de mogelijkheid om hun beveiligingsarchitectuur op locatie uit te breiden naar hun cloud-omgeving. Zij kunnen de volledige architectuur vervolgens integreren met het Software-Defined Secure Network (SDSN)-platform. vSRX beschermt bedrijfskritische activa niet alleen in de Virtual Private Cloud (VPC) van Amazon, maar ook op locatie en in private clouds. Hiertoe levert het consistente beveiligingsregels aan alle netwerkcomponenten aan, met de mogelijkheid om die waar nodig dynamisch bij te werken.
Geautomatiseerde routing-mogelijkheden: Juniper Networks vMX biedt virtuele routing-functionaliteit van grootzakelijke kwaliteit. Deze komt overeen met die van zijn fysieke tegenhanger, de MX Series 3D Universal Edge Router. Routing op basis van de vMX draagt bij aan automatisering van implementaties in uiteenlopende regio’s, high availability voor workloads op locatie, automatische fail-over en meer flexibiliteit bij het ontwikkelen van netwerkservices.
Beschikbaarheid: Gratis proefversies en BYOL-versies van vMX en vSRX zijn per direct verkrijgbaar. Abonnementen voor een jaar of per uur zullen in het eerste kwartaal van 2017 verkrijgbaar zijn.

Ondersteunende citaten:

“Klanten die bedrijfskritische workloads onderbrengen in AWS willen beschikken over dezelfde uitgebreide beveiliging als in fysieke datacenters, maar extra complexiteit vermijden. Onze klanten zijn op zoek naar oplossingen zoals de vSRX en vMX van Juniper Networks, die direct beschikbaar zijn in AWS Marketplace. Door zijn producten aan te bieden via de AWS Marketplace stelt Juniper Networks organisaties in staat om hun beveiligingsstrategie op locatie uit te breiden naar AWS. Daarmee blijven hun gegevens beschermd en kunnen ze optimaal profiteren van de schaalbaarheid en flexibiliteit van AWS.”

– Barry Russell, directeur Global Business Development, AWS Marketplace & Catalog Services bij Amazon Web Services, Inc.

“Als leider in netwerkinnovatie begrijpt Juniper als geen ander de belangrijke rol die software binnen de cloud vervult. Terwijl de hardware dienst doet als het fundament voor elke ICT-omgeving, is het de software die de sleutel biedt tot ongekende niveaus van zakelijke flexibiliteit. Met het oog op het huidige dynamische zakelijke klimaat hebben bedrijven ongekende flexibiliteit nodig om de beloften van de cloud in te kunnen lossen. Dit is de belangrijkste gedachte achter de introductie van functierijke gevirtualiseerde versies van onze brancheleidende MX- en SRX-platforms. De opname van de vMX en vSRX in de AWS Marketplace geeft blijk van de groeiende vraag naar krachtig presterende en veilige softwareoplossingen.”

– Paul Obsitnik, vice president Portfolio Marketing bij Juniper Networks

Aanvullende informatie
– vMX (Release 15.1F6) in de AWS Marketplace
– vSRX (Release 15.1X49-D60) in de AWS Marketplace

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.