Juniper Networks vereenvoudigt met Unite Cloud de inrichting en het beheer van hybride omgevingen op basis van meerdere clouds

Nieuwe datacenter-oplossing van Juniper biedt geavanceerde automatiseringsmogelijkheden, schaalbaarheid en een eenvoudige ingebruikname


Juniper Networks, leider in geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, introduceert vandaag Juniper Networks® Unite Cloud. Dit baanbrekende datacenter-framework biedt bedrijven een integrale oplossing voor het vereenvoudigen van de inrichting en het beheer van hybride omgevingen die meerdere clouds omspannen. Unite Cloud maakt deel uit van de veilige en agile enterprise architectuur Juniper Networks Unite en is ontwikkeld om de totale eigendomskosten te minimaliseren en het lange termijn rendement op netwerkinvesteringen te maximaliseren. Naast de bestaande uitgebreide datacenter-oplossingen van Juniper omvat Unite Cloud een verbeterde versie van de beheertool Junos® Space Network Director, die geavanceerde automatiseringsfunctionaliteit inzet voor de analyse en het beheer van datacenters, de nieuwe Juniper Networks QFX5110-switch, die met een capaciteit van 100 Gigabit (GB) bijdraagt aan schaalbare bandbreedte en de nieuwe Juniper Networks Contrail JumpStart service. Dit programma omvat een nieuwe reeks van professionele diensten die bedrijven helpen om snel en met minder risico’s nieuwe cloud-technologieën in te zetten.

Moderne datacenters behuizen diverse gevirtualiseerde componenten en omspannen uiteenlopende geografische regio’s en cloud-omgevingen. Het inrichten en beheren van dit soort omgevingen en het indammen van de kosten is een bijzonder complexe opgave. Dit vraagt om een veilige, simpele en open datacenter-architectuur die in zowel de huidige als toekomstige behoeften kan voorzien. Unite Cloud van Juniper komt hieraan tegemoet door bedrijven de bouwstenen aan te reiken die nodig zijn voor de inrichting en het beheer van publieke, private en hybride omgevingen op basis van meerdere clouds, het bieden van schaalbare ondersteuning voor de veranderende bedrijfsbehoeften en hulp bij de implementatie van nieuwe applicaties, diensten en technologieën.

De nieuwe Unite Cloud-oplossingen vormen een aanvulling op de eerder aangekondigde oplossingen United Campus en United Cloud-Enabled Branch. Dit zorgt voor een verdere uitbreiding van de Unite-architectuur, de meest veelomvattende netwerkarchitectuur die op de markt verkrijgbaar is en bedrijven helpt met het inrichten en beheren van complexe omgevingen. Het in 2015 geïntroduceerde Juniper Unite is een netwerkarchitectuur die de hele onderneming omspant, met inbegrip van het datacenter, de campusomgeving en filialen, en bijdraagt aan coherent beheer. Organisaties kunnen hiermee netwerkinfrastructuren ontwerpen en bouwen die aansluiten op hun specifieke behoeften.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

Beheereenvoud dankzij geavanceerde automatiseringsfunctionaliteit: Network Director 3.0, de laatste versie van Juniper’s tool voor datacenterbeheer, biedt geavanceerde automatiseringsmogelijkheden die het beheer vereenvoudigen. Gebruikers kunnen hun netwerken veiliger opschalen dankzij verbeterde mogelijkheden voor de visualisatie, de analyse en het beheer van het netwerk. Voordelen zijn onder meer:
o De mogelijkheid om verschillende datacenters te configureren en visualiseren vanuit een centrale locatie. Netwerkbeheerders zijn daarmee minder tijd kwijt aan handmatige provisioning- en configuratietaken.
o Controller-loze netwerkvirtualisatie voor het automatiseren van de inrichting en het beheer van overlay-structuren die op layer 3-structuren worden aangebracht. Dit is mogelijk met de Ethernet VPN (EVPN)-besturingslaag en Virtual Extensible LAN (VXLAN)-overlay.
o Ondersteuning voor Junos Fusion, zodat binnen het netwerk verspreide apparaten als één apparaat kunnen worden beheerd.
o Automatische detectie van, en toepassing van netwerkconfiguraties op poorten.

Nieuwe schaalbare bouwstenen voor moderne datacenters: De nieuwe datacenter-switch QFX5110 biedt de schaalbaarheid en flexibiliteit die nodig zijn voor bandbreedte-intensieve toepassingen zoals servervirtualisatie en alles van simpele leaf & spine-topologieën tot en met webscale-architecturen. Organisaties kunnen zo profiteren van sneller dataverkeer zonder de noodzaak om hun netwerkinfrastructuur ingrijpend te vervangen. Voordelen zijn onder meer:
o Ondersteuning voor 10/40GbE-snelheden en vier 100G-uplinks; dit maakt het mogelijk om het groeiende dataverkeer op te vangen met leaf & spine-modellen.
o Inline tunnel-routering die bijdraagt aan efficiëntere IP-forwarding.
o Ondersteuning voor VM’s en containers, met inbegrip van een platform voor applicaties van andere leveranciers.

Professionele diensten die bijdragen aan een gestroomlijnde implementatie: Met Contrail beschikt Juniper over een marktleidende service orchestration-oplossing voor cloud-omgevingen. Het heeft nu het Contrail JumpStart services aan zijn Professional Services-aanbod toegevoegd om klanten te helpen met de inzet van het Contrail Cloud Platform en de Contrail Networking-software in hun datacenters. Het nieuwe dienstenaanbod voorziet in een beproefde, kostenefficiënte en vooraf geteste implementatie van Juniper’s software defined networking (SDN)-oplossing. Klanten profiteren daarmee van een open, geautomatiseerd traject naar de cloud. JumpStart services bestaat uit drie verschillende onderdelen: implementatie, kennisoverdracht en post-installatie-ondersteuning.

Ondersteunende citaten
“De dagen van legacy datacenters zijn geteld. Bedrijven die de concurrentie voor willen blijven, moeten uiterst gespecialiseerde omgevingen bouwen die hen de mogelijkheid bieden om sneller nieuwe technologieën in te zetten, ondanks de krimpende budgetten. Met deze nieuwe oplossingen komt Juniper als vanouds tegemoet aan de behoeften van ICT-besluitvormers die op zoek zijn naar open, geautomatiseerde en efficiënte technologie voor het inrichten van krachtig presterende datacenters.”
– Rick Mur, senior system engineer, bij Juniper Networks

“Klanten van Getty Images in alle delen van de wereld vertrouwen op elk uur van de dag op ons beeldmateriaal. Wij bieden veelzeggende foto’s waarmee zij de finishing touch aan een artikel kunnen toevoegen of als inspiratie kunnen dienen voor kunstwerken. De behoeften van klanten kunnen variëren, maar één ding is zeker: ons beeldmateriaal dient te allen tijde toegankelijk te zijn. Dit vraagt om een flexibele, veilige, schaalbare en kostenefficiënte netwerkoplossing. We hebben daarom een beroep gedaan op de switches uit de QFX-reeks Juniper Networks en de firewalls uit zijn SRX-reeks voor het ondersteunen en beveiligen van ons altijd beschikbare netwerk.”
– Rad Velez, principal engineer bij Getty Images

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.