Juniper Networks verrijkt Software-Defined Secure Networks-platform

Integratie van de malware-detectie van Sky ATP en innovatieve mechanismen voor het toepassen van beveiligingsregels via switches en firewalls resulteren in uiterst intelligente solide geïntegreerde netwerkbeveiliging


Juniper Networks introduceert diverse nieuwe beveiligingsoplossingen die threat prevention dieper binnen het netwerk inbedden – tot op het niveau van switches. Deze nieuwe en verbeterde oplossingen werden onthuld tijdens Juniper Networks’ gebruikersconferentie NXTWORK. Dit omvat onder meer een nieuwe Policy Enforcer, die geïnfecteerde endpoints in quarantaine zet en het afdwingen van beveiligingsregels via firewalls en switches binnen het netwerk automatiseert met Junos® Space Security Director. De oplossing Sky Advanced Threat Prevention (ATP) van Juniper Networks maakt nu ook deel uit van de vSRX Virtual Firewall en  Services Gateways uit de SRX-reeks. De bescherming tegen geavanceerde malware wordt daarmee uitgebreid naar fysieke en gevirtualiseerde firewalls. Juniper Networks biedt klanten daarnaast de mogelijkheid om op flexibele wijze te voorzien in hun specifieke beveiligingsbehoeften met de nieuwe SRX4000-reeks van firewalls voor middelgrote ondernemingen. Deze firewalls zijn geoptimaliseerd voor hybride clouds en zakelijke campusomgevingen.

Moderne cyberbedreigingen ontwikkelen zich in steeds hoger tempo. Organisaties hebben daarom behoefte aan snelle en intelligente beschermingsmechanismen die voorzien in real-time preventie van bedreigingen, een geautomatiseerde toepassing van beveiligingsregels en adaptieve beveiliging. Het Software-Defined Secure Networks (SDSN)-kader van Juniper Networks komt tegemoet aan deze behoefte door een open en geïntegreerde architectuur te bieden en beveiligingsregels netwerkbreed toe te passen. Met de oplossingen die Juniper Networks vandaag onthult, kunnen organisaties snel reageren op nieuwe bedreigingen die het op hun netwerk hebben gemunt. Ze kunnen gebruikmaken van eenvoudige beleidsregels die de werkelijke bedoeling achter netwerkactiviteiten analyseren en geïntegreerde beveiligingsmechanismen voor het detecteren en afslaan van cyberaanvallen. Hun beveiligingsregels worden daarbij dynamisch toegepast binnen de hele netwerkinfrastructuur.

Deze innovatieve aanpak dringt de noodzaak van handmatige updates sterk terug. De automatische afdwinging van beveiligingsregels zorgt daarnaast voor een kostenreductie op het gebied van het beheer van de netwerkbeveiliging. Dankzij de mogelijkheid om diverse netwerkcomponenten te gebruiken voor de toepassing van beveiligingsregels kunnen organisaties om bedreigingen dichterbij de infectiepunten te blokkeren om een verdere verspreiding te voorkomen. Dit draagt bij aan een aanzienlijk doeltreffender beveiligingsbeheer.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

 • Security Director met Policy Enforcer: De slimme policy deployment engine van Security Director biedt een centrale locatie voor het beheer van beveiligingsregels. Dankzij integratie met Sky ATP is deze oplossing in staat om via firewalls en switches infectiepunten te detecteren en in quarantaine te zetten. Overige functies zijn onder meer:
  • Real-time toepassing van beleidsregels die zich aanpassen aan nieuwe bedreigingen om het netwerk en eindgebruikers effectiever te beschermen
  • Een netwerkbreed overzicht van de beveiliging met centrale analyse- en beheermogelijkheden
 • Sky Advanced Threat Prevention (ATP): De verbeterde versie van Sky ATP kan in combinatie worden gebruikt met de fysieke en gevirtualiseerde next generation firewalls van Juniper Networks. Mogelijkheden zijn onder meer:
  • Integratie van vSRX met Sky ATP voor de cloud-gebaseerde preventie van geavanceerde bedreigingen, met detectie van malware in alle soorten en maten.
  • De nieuwe SRX4000-reeks omvat compacte next generation firewalls voor middelgrote organisaties, zoals de SRX4100 en SRX4200. Deze leveren uiterst krachtige beveiligingsprestaties tegen een aantrekkelijke prijs. De next generation firewalls bieden geavanceerde cloud-gebaseerde preventie van bedreigingen, detectie van alle mogelijke malware met Sky ATP en naadloze integratie met vSRX voor het beschermen van publieke clouds en hybride omgevingen.
  • De SRX4100 en SRX4200 leveren daarnaast geavanceerde L4-L7-diensten, met inbegrip van contentbeveiliging, applicatiebewuste beveiliging met AppSecure, Unified Threat Management (UTM) en centraal beheer met Junos Space Security Director.
 • Professional Services: Het Juniper Networks Professional Services-team en erkende Professional Services Partners van Juniper Networks kunnen organisaties bijstaan met de installatie en configuratie van de Junos Space Security Director van Juniper Networks en de next generation firewalls uit de SRX-reeks en de migratie van firewalls. Zodra deze beveiligingsoplossingen in productie zijn genomen, kunnen organisaties de operationele efficiëntie op peil houden door een beroep te doen op de bekroonde geavanceerde en onderhoudsdiensten van Juniper Networks. Het professional services-aanbod omvat onder meer de:
  • Firewall Conversion Service
  • SRX Series QuickStart Service
  • Junos Space Security Director QuickStart Service
 • Network Design and Architecture Center-portal voor SDSN: Het nieuwe Design and Architecture Center-portal van Juniper Networks voor Software Defined Secure Networks biedt klanten en partners toegang tot een overzichtelijk ingedeelde verzameling van rijke multimediacontent voor optimale informatievoorziening.

Overige hoogtepunten uit het nieuws rond NXTWORK 2016:

 • Tijdens NXTWORK 2016, de jaarlijkse gebruikersconferentie van Juniper Networks, worden klanten door innovatieleiders, branche-experts en andere netwerkprofessionals geïnformeerd over de toekomst van de branche, het nieuwe tijdperk van Digital Cohesion en best practices voor netwerkbeheer.
 • Juniper Networks kondigt daarnaast de opening aan van zijn OpenLab Silicon Valley. Deze nieuwe faciliteit biedt klanten, partners, academici en andere vooraanstaande branchespelers toegang tot training en praktische workshops die hen wegwijs maken in de laatste ontwikkelingen op het gebied van netwerktechnologie. Deze kennis is onmisbaar in deze tijd van digitale transformatie.

 Ondersteunende citaten

“Cybercriminelen slagen er telkens opnieuw in om netwerken binnen te dringen. Het is daarom van cruciaal belang om netwerkbrede beveiligingsoplossingen in te zetten die bedreigingen snel kunnen identificeren om verdere schade te voorkomen. De nieuwe en verbeterde producten die Juniper Networks vandaag onthult vormen een aanvulling op ons Software-Defined Secure Networks-platform en helpen organisaties met het afslaan van steeds geavanceerder bedreigingen. Deze oplossingen houden netwerken veilig door het combineren van geavanceerde detectiemogelijkheden met centraal beheer en een netwerkbrede toepassing van beveiligingsregels.” – Denise Shiffman, senior vice president bij Juniper Development & Innovation, Juniper Networks

“Het beveiligingslandschap is complex, maar dat zou niet moeten gelden voor de manier waarop organisaties hun beveiliging inrichten. Het Software-Defined Secure Networks-platform van Juniper Networks voorziet in eenvoudige detectie en afdwinging van beveiligingsregels. Het nieuwe Design & Architecture Center voor Software-Defined Secure Networks van Juniper Networks biedt klanten en partners een snelle en eenvoudige manier om informatie over netwerkbeveiliging en SDSN te vinden en raadplegen.”– Said van de Klundert, netwerktechnicus bij Interconnect Services

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.