KeyTalk biedt aanvullende beveiliging voor SAP

  • Bedrijfsnieuws van
  • Keytalk
  • geplaatst op
  • 14 januari 2016 11:25 uur

KeyTalk is een internationaal opererend Nederlandse softwarebedrijf dat IT-beveiligingsoplossingen biedt gebaseerd op kortlevende digitale certificaten. Hiermee wordt bijvoorbeeld sterke VPN-authenticatie geboden en met name ook het veilig verbinden van “Internet of Things” apparaten.

KeyTalk’s meest geïmplementeerde toepassing, “Secure Connect for Applications”, maakt gemakkelijke en betrouwbare authenticatie en een versleutelde verbinding mogelijk tot applicaties zoals SAP, Exact, AFAS, Salesforce en andere zonder gebruik van hardware Tokens of Software Token Generators.

KeyTalk geeft geautomatiseerd en veilig kortlevende client en server certificaten uit, gebaseerd op een combinatie van hardware herkenning en reguliere authenticatie op basis van username en password, waarna een veilige tweezijdig geverifieerde SSL verbinding wordt opgebouwd en data versleuteld heen en weer gaat. Dit biedt niet alleen de hoogst mogelijke beveiliging van de dataverbindingen, maar brengt ook gebruikersgemak, lage kosten en schaalbaarheid.

KeyTalk heeft strategische partnerships met bedrijven zoals Microsoft, Red Hat, IBM en verschillende anderen. Sinds kort is KeyTalk ook toegetreden tot het “SAP PartnerEdge Program for Application Development” dat aanvullende oplossingen stimuleert van derden bovenop het SAP technologieplatform.

Eind 2015 bundelde KeyTalk haar krachten met Innovice-IT (een Nederlandse cyber security adviesbureau), om haar “Secure Connect for Applications” oplossing te implementeren als een beveiligingslaag op SAP bij een groot internationaal bedrijf in de agrarische sector. Zoals steeds vaker gebruikelijk is, heeft deze onderneming SAP op “On Premise” in verschillende van haar vestigingen en is zij daarnaast bezig met een migratie naar SAP in de cloud. Medewerkers werken in toenemende mate buiten het traditionele bedrijfsnetwerk en zo ontstond een sterke behoefte aan additionele beveiliging op applicatieniveau (anders dan alleen username en password) zodat toegankelijkheid tot het ERP en andere applicaties via internet verantwoord mogelijk wordt.

KeyTalk en Innovice-IT hebben voor deze multinational binnen enkele weken doorlooptijd KeyTalk’s Secure Connect for SAP succesvol geïmplementeerd. Hierdoor is SAP in de Cloud (C4C) beveiligd toegankelijk door een combinatie van hardware herkenning (trusted devices) en kortlevende certificaten die dagelijks worden vernieuwd en worden gebruikt als login methode tot SAP (in combinatie met username en password). Als gevolg hiervan hebben alle medewerkers nu een enkele methode van authenticatie voor beide SAP-omgevingen (lokaal en in de Cloud).

Een dergelijke additionele beveiliging van ERP applicaties – zoals SAP – die privacygevoelige gegevens bevatten, is ook belangrijk in het licht van de per 1 januari in werking getreden ‘Wet Meldplicht Datalekken’. KeyTalk is een van de weinige organisaties die afdoende beveiligd gebruik van applicaties met privacygevoelige gegevens zoals SAP mogelijk maakt via internet.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...