Kijken in de keuken van drie Zuid-Hollandse kwaliteitsdatacenters

Datacenter Rotterdam, The Datacenter Group Delft en Dataplace Alblasserdam.

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dataplace
  • geplaatst op
  • 9 april 2015 11:58 uur

Na het succes van de eerste editie van TIER010 in 2014 slaan drie Zuid Hollandse kwaliteitsdatacenters wederom de handen in één en organiseren zij op vrijdag 5 juni 2015 een open dag. De open dag stelt IT-managers en directieleden uit de ICT-sector in staat om de drie deelnemende datacenters in één dag te bezoeken. Volgens de organisatie van TIER010 was de open dag van vorig jaar zo’n groot succes dat een vervolg niet kon uitblijven. De bezoekers mogen tijdens deze dag een kijkje in de keuken nemen van de streng beveiligde datacenters: Datacenter Rotterdam, The Datacenter Group Delft en Dataplace Alblasserdam.

Het uitbesteden van de bedrijfsprocessen neemt in populariteit steeds verder toe. Dit komt enerzijds door de explosieve groei van datacommunicatie en anderzijds doordat bedrijven een professionaliseringslag willen doormaken. Veelal wordt de overweging om wel of niet te gaan outhousen gebaseerd op de mogelijke kostenbesparing. Daarnaast zijn risicoverlagingen, productiviteitverhoging en kwaliteitsverbetering redenen om tot outhousing van het serverpark over te gaan. Hierdoor kunnen bedrijven zich richten op hun kernactiviteiten. In het kader hiervan staat het event net als vorig jaar in het teken van de volgende drie thema’s:

Bedrijfszekerheid

Bij Dataplace in Alblasserdam wordt ingegaan op alle facetten die te maken hebben met de bedrijfszekerheid. Aan meer dan alles is gedacht en alle kritieke onderdelen in de installaties zijn redundant (N+1) uitgevoerd. Een datacenter heeft slechts één doel: 100% bedrijfszekerheid voor de in het datacenter geplaatste ICTapparatuur. Professioneel onderhoud aan de installaties en de noodzaak hiervan wordt uitvoerig toegelicht. Niets wordt aan het toeval overgelaten en tijdens de rondleiding door het noodstroomhuis wordt de redundantie van het datacenter toegelicht.

Beveiliging

Bij The Datacenter Group in Delft wordt ingegaan op de veiligheid van de IT-systemen. Niet alleen de fysieke veiligheid in een professioneel datacenter komt aan de orde, maar ook de maatregelen die men kan nemen om de digitale beveiliging tegen cybercrime te verhogen. Aan de hand van een aantal concrete voorbeelden uit de praktijk worden veiligheidsrisico’s inzichtelijk gemaakt.

Duurzaamheid

Hoe zorg je ervoor dat de bedrijfskritische middelen altijd en op de meest efficiënte en duurzame manier beschikbaar blijven? Datacenter Rotterdam heeft twee energie-efficiënte koelsystemen waarvan er één in 2012 een European Code of Conduct award heeft gewonnen. Tijdens het bezoek kunnen de deelnemers de werking van deze twee innovatieve koelsystemen zien. Datacenter Rotterdam -The Datacenter Group Delft – Dataplace Alblasserdam

Aanmelden

Bezoekers worden op vrijdag 5 juni om 9.30 uur verwelkomd in Dataplace in Alblasserdam. Van daaruit worden met bussen de overige datacenters bezocht, waarna de deelnemers weer bijeenkomen om gezamenlijk de dag af te sluiten met een netwerkborrel. Meer informatie over de open dag, een uitgebreid programma en/of het aanmelden is te vinden op www.tier010.nl

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...