KISS: Nieuw Open Public Cloud platform op basis van HPE Helion OpenStack

  • Bedrijfsnieuws van
  • KISS Cloud
  • geplaatst op
  • 29 november 2016 21:00 uur

Vandaag wordt op Discover 2016 – de Technology Showcase Conference van Hewlett Packard Enterprise (HPE) – een nieuw cloudplatform geïntroduceerd: KISS.
KISS is een open public cloud, volledig gebaseerd op HPE Helion OpenStack. Het nieuwe platform onderscheidt zich van de concurrentie door openheid, eenvoud en de keuze voor HPE.

HPE-kwaliteit
KISS draait op de enterprise hardware van HPE, een keuze voor de hoogst mogelijke  kwaliteit infrastructuur.  “Omdat we gebruikmaken van de OpenStack implementatie van HPE, zijn we verzekerd van een optimale combinatie van de Open Source hypervisor met de hardware”, zegt Gerben van Leeuwen, CEO van KISS. Ondanks de keuze voor maximale kwaliteit is KISS ook sterk concurrerend ten aanzien van prijs. “Wij vinden een eerlijke prijs, naast een open platform, belangrijk voor onze doelgroep. Doordat we de support zoveel mogelijk online afhandelen en uitsluitend online betalingen accepteren, kunnen wij veel overhead voorkomen”, aldus Van Leeuwen.

Xavier Beauchamps, Vice President Worldwide Indirect Digital Services bij HPE: “Onze focus ligt op het vereenvoudigen van Hybrid IT voor klanten en het KISS platform is daar een uitstekend voorbeeld van. Klanten kunnen een eenvoudige cloudoplossing kiezen met de geruststellende gedachte dat de applicaties gebruikmaken van de hoogwaardige serverarchitectuur van HPE.”

Dit platform biedt de hoognodige transparantie aan klanten, want het is vaak onduidelijk op welk apparatuur hun belangrijke data wordt geplaatst en verwerkt.

Nieuwste generatie cloudtechnologie
Op technisch vlak voldoet het platform van KISS geheel aan de eisen van de nieuwe cloudgeneratie. De hoogbeschikbare storageplatformen zijn volledig voorzien van snelle All Flash SSD schijven. “Wij weten dat er een enorme markt is voor KISS onder techneuten, devOps en professionals. Naast onze eigen gebruiksvriendelijke portal heeft de gebruiker ook toegang tot de Horizon versie van HPE Helion en is de volledige API beschikbaar” zegt Ruben van der Zwan, CTO bij KISS. “Wij hebben het platform opgezet zoals wij het zelf graag zouden willen hebben als we gebruik zouden maken van public cloud. Namelijk: altijd weten waar je data staat, met gebruik van bewezen technologieën en op een platform zonder lock-in is”.

Lokale aanwezigheid
KISS heeft 9 datacenterlocaties in Europa en New York. Bij de introductie is KISS direct beschikbaar vanuit Amsterdam, één van de grootste internetknooppunten ter wereld. In 2017 worden daar vele lokale datacenters aan toegevoegd. Omdat de regelgeving op het gebied van datasecurity per land of continent verschilt, vindt KISS het belangrijk haar diensten zo veel mogelijk lokaal aan te bieden, dichtbij de klant.

Daarnaast is HPE een samenwerking aangegaan met KISS’ zusterbedrijf SaasNow, als onderdeel van Cloud28+. Via het Cloud28+ portaal kan SaasNow klanten voorzien van BI en business analytics cloudoplossingen op basis van SAS software.

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

3W Infra
sims: I don't know why I come up as Velma Valento since I became a Google follower but you know it�...

Het Large Hadron Collider datacentrum
motoapk thanks: I truly appreciate this article. Great.

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....