Komatsu kiest BT voor zijn wereldwijde IT-infrastructuur

BT ontwikkelt, bouwt en beheert hybride netwerk en gerelateerde IT-services voor het cloudtijdperk

  • Bedrijfsnieuws van
  • BT
  • geplaatst op
  • 23 november 2016 11:04 uur

BT kondigt vandaag een contract aan met Komatsu, een internationale fabrikant van mijnbouw- en bouwmaterieel, voor een nieuwe wereldwijde IT-infrastructuur die 26 locaties omvat, verspreid over 15 landen in Europa, Azië-Pacific en Zuid-Amerika.

BT zal een robuust, hybride netwerk ontwerpen, bouwen en beheren dat BT’s IP Connect Global combineert met zijn hybride service (hVPN) voor kleinere locaties, waarmee kantoormedewerkers via het internet beveiligde toegang krijgen tot hun bedrijfsnetwerk. Het bedrijfskritieke spraakverkeer van Komatsu voor ongeveer 1.100 medewerkers zal worden gerouteerd met BT’s One Voice gecentraliseerde SIP-trunking dienstverlening. Hiermee worden traditionele spraakdiensten vervangen door voice-over-IP-technologie. BT’s grootste klanten realiseren kostenbesparingen tot maar liefst 34 procent door over te stappen op BT One Voice.

Het contract bevat ook prestatieverbeteringen voor de bedrijfsapplicaties van Komatsu – waaronder het spraakverkeer – door gebruik te maken van BT Connect Intelligence, waarbij de kwaliteit van de service gemeten wordt in termen van resultaten voor de business in plaats van traditionele netwerk-SLA’s.[1]

Het is belangrijk voor Komatsu dat zijn nieuwe provider beschikt over de nodige kennis en kunde omtrent het integreren van datacentra en clouddiensten, omdat het bedrijf verwacht de komende jaren een aantal van zijn bedrijfsapplicaties naar de cloud te migreren. Als eerste zal BT Advise, het professional services-team van BT, de centrale IT-infrastructuur van Komatsu consolideren in twee datacenters van BT. De BT Compute datacenterdiensten die onder dit contract vallen zijn telehousing, internettoegang en load balancing – waarmee de hoeveelheid werk beter over meerdere servers wordt verdeeld.

Chris Borremans, CIO, Komatsu Europe, zegt: “De overeenkomst van vandaag is het begin van een reis naar flexibele, cloudgebaseerde diensten die onze activiteiten, klanten en medewerkers over de hele wereld ondersteunen. Wij zijn ervan overtuigd dat BT de juiste cloud services integrator is om ons te helpen vorm te geven aan onze roadmap en onze visie te realiseren.” Fabrice De Windt, CEO van BT in de Benelux, zegt: “We zijn heel trots op het feit dat Komatsu ons heeft verkozen voor zijn wereldwijde IT-infrastructuur. Dit opent de deur voor een ambitieuze digitale transformatie, ondersteund door onze Cloud of Clouds-portfoliostrategie. Wij willen graag laten zien hoe onze wereldwijde dienstverlening de bedrijfsresultaten van Komatsu helpen verbeteren.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?