Krachtigste supercomputer voor biomedische wetenschap ter wereld kiest voor Bright Computing


Bright Computing, leverancier van managementoplossingen voor clouds, big data en HPC, kondigt aan dat Computerome, de krachtigste supercomputer voor biomedische wetenschap ter wereld, gebruikmaakt van de Bright Cluster Manager. De beheerders van de Deense supercomputer kozen voor Bright vanwege de gebruiksvriendelijkheid van de oplossing en het feit dat er meerdere typen hardware mee kunnen worden ondersteund.

Computerome bestaat uit 16.000 cores, 92 TeraByte aan geheugen en 7,5 PetaByte aan storage en staat op plaats 121 van de Supercomputing top 500. Het cluster wordt voor een groot aantal doeleinden gebruikt, allemaal op het gebied van biomedische wetenschap (farmaceutische industrie, ziekenhuizen en universiteiten), en wordt gefinancierd door de Technische Universiteit Denemaken, de DeIC en de Universiteit van Kopenhagen. Het cluster wordt beheerd door het CBS (Center for Biological Sequence Analysis).

Bright Cluster Manager wordt door CBS gebruikt om het cluster te beheren en te monitoren. Software-updates en uitbreiding van het serverpark kunnen er gemakkelijk mee worden uitgevoerd. De gebruiksvriendelijke GUI (Graphical User Interface) zorgt er daarbij voor dat het vooral ook makkelijk is voor systeembeheerders om een complex cluster, zoals Computerome, te beheren.

Lee Carter, VP EMEA bij Bright Computing: “Organisaties die sterk afhankelijk zijn van onderzoek hebben behoefte aan veel rekenkracht. Branches als de luchtvaartindustrie, fabricage en farmacie hebben daarom de krachtigste computers ter wereld in hun datacenter staan. Bright’s software maakt het erg eenvoudig om een HPC-cluster te bouwen en beheren. De oplossing werk daarbij met alle soorten server- en netwerkapparatuur en geeft de gebruiker zodoende keuze. En dat is ook precies de reden waarom CBS voor ons gekozen heeft. We bieden de klant de mogelijkheid om een HPC-infrastructuur te bouwen dat niet vast zit aan een bepaalde leverancier.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.