Kwart organisaties heeft nooit cybercrime-aanval kunnen signaleren

Up-to-date houden security-oplossingen grootste uitdaging bij beveiliging IT-infrastructuur

  • Bedrijfsnieuws van
  • Telindus
  • geplaatst op
  • 8 oktober 2015 15:55 uur

Uit onderzoek van Telindus onder 115 Nederlandse IT-beslissers blijkt dat 26 procent van de organisaties nog nooit een cybercrime-aanval heeft kunnen signaleren. 39 procent heeft schade van een aanval kunnen voorkomen en 30 procent geeft aan alleen onschadelijke aanvallen gesignaleerd te hebben. De grootste uitdagingen bij de beveiliging van de IT-infrastructuur zijn het up-to-date houden van de security-oplossingen (30%), het kiezen van de juiste security-oplossing (28%) en het laten samenwerken van security-oplossingen (17%).

Als het aankomt op maatregelen voor de beveiliging van de IT-infrastructuur, is het duidelijk dat bijna alle IT-managers gekozen hebben voor een preventieve oplossing (93%) en detectie (85%). Ook blijkt dat nog niet iedereen gebruikmaakt van oplossingen voor het reageren op een aanval (70%) en analyse van de aanval (63%).

Harm de Haan, Manager Consultancy en Advisory Board member bij Telindus: “Het is niet meer de vraag of bedrijven worden aangevallen, maar wanneer en hoe goed een organisatie hier op ingesteld is. Een slot op de deur is al lang niet meer afdoende. Hacking is business en hackers nemen dan ook de tijd om informatie te stelen en gaan steeds meer onopgemerkt te werk. Het is hetzelfde als met inbrekers, die drones gebruiken om te inspecteren of iemand thuis is. Je ziet niets, maar er ligt zeker gevaar op de loer. Organisaties moeten dus niet alleen een slot op de deur hebben, maar het ook kunnen detecteren als er iemand binnen is geweest. Op het moment dat de beveiliging gepasseerd is, draait alles om detectie, reactie en analyse. Om dit effectief te kunnen doen, is het noodzakelijk dat security volledig geïntegreerd is in het ontwerp van de IT-infrastructuur, oftewel security by design.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.