LANCOM brengt belangrijke software-update uit voor WLAN en VPN

LCOS 9.10 voorziet in eigen CA en hoogbeschikbaar cluster

  • Bedrijfsnieuws van
  • LANCOM Systems
  • geplaatst op
  • 21 juli 2015 12:42 uur

LANCOM Systems, de toonaangevende Duitse specialist in netwerkconnectiviteit en draadloos LAN, levert per direct een gratis update van zijn besturingssysteem LCOS. Met de nieuwe versie van de firmware profiteren gebruikers van WLAN-infrastructuren van significant betere prestaties en stabiliteit. Daarnaast biedt LCOS 9.10 een eigen Certificate Authority (CA) en High Availability Clustering. Deze twee nieuwe high-end functies zorgen voor nog meer zekerheid, eenvoudiger beheer en virtualisering in VPN-omgevingen.

Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen:

Geïntegreerde CA voor op certificaat gebaseerde uitwisseling van sleutels
De LANCOM-producten bieden per direct een geïntegreerde functie voor het gemakkelijk creëren van digitale certificaten. Dankzij Smart Certificate zijn VPN-verbindingen met zelf gecreëerde certificaten te versleutelen, zonder de noodzaak van een externe certificeringsinstelling. De uitwisseling van sleutels biedt een aanmerkelijk hoger beveiligingsniveau dan wachtwoorden.

De CA is opgenomen in alle LANCOM Central Site VPN-gateways, WLAN-controllers en LANCOM-routers met de geactiveerde LANCOM VPN 25-opties.

VPN-gateways en WLAN-controllers als hoogbeschikbaar cluster
Met de LANCOM High Availability Clustering-optie zijn verschillende WLAN-controllers en Central Site VPN-gateways samen te voegen tot een hoogbeschikbaar cluster. Dat levert voordelen op, waaronder centraal beheer en gemakkelijke configuratie van alle clusteronderdelen via Config Sync. Dit geldt met name bij het creëren van intelligente back-upscenario’s, omdat er per cluster maar één WLAN-controller of Central Site VPN-gateway geconfigureerd hoeft te worden.

Meer beveiliging, beter beheer en meer virtualisatie
LANCOM-gebruikers profiteren van verschillende nieuwe mogelijkheden om hun netwerkbeheer verder te professionaliseren. Zo versleutelt LCOS 9.10 desgewenst de configuratie. Netwerken op afstand zijn flexibel te koppelen met een GRE-tunnel (Generic Routing Encapsulation) via een ‘virtuele Ethernet-kabel’. Ook voorziet de nieuwste versie in krachtige punt-tot-punt-verbindingen via IEEE 802.11ac-WLAN met een dataoverdrachtssnelheid tot 867 Mbps. Daarnaast is voor iedere WLAN-client een individuele bandbreedtelimiet per SSID te definiëren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.