LANCOM Systems-apparaten niet vatbaar voor ‘Heartbleed’

  • Bedrijfsnieuws van
  • LANCOM Systems
  • geplaatst op
  • 16 april 2014 12:13 uur

Het complete VPN-router- en draadloze portfolio van LANCOM Systems, toonaangevende Duitse netwerkinfrastructuurleverancier voor de zakelijke markt, heeft geen last van het ‘Heartbleed’-beveiligingslek in de OpenSSL-softwarebibliotheek. Ook de LANCOM Advanced VPN Client en het LANCOM-switchportfolio zijn niet getroffen door dit lek.

Alle LANCOM-routers en access points zijn ‘Made-in-Germany. Dit betekent dat ze zich onderscheiden in de hoogste beveiligingsniveaus en gegarandeerd vrij zijn van backdoors. Daarnaast biedt het eigen gesloten LCOS-besturingssysteem optimale bescherming tegen ongewenste activiteiten. LCOS maakt weliswaar gebruik van de crypto-algoritmen van de OpenSSL-bibliotheek, maar niet van de TLS stack-functies die getroffen zijn door de ‘Heartbleed’-bug.

De crypto-algoritmen van de TLS stackfuncties zijn in eigen huis ontwikkeld door LANCOM Systems en dus niet door ‘Heartbleed’ getroffen. Bij de ‘Heartbleed’-bug gaat het om een fout in de TLS-implementatie van de populaire OpenSSL softwarebibliotheek. Dit is geen fundamenteel probleem binnen het TLS-protocol.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.