Laser Light Communications zet satellietcommunicatie op met Equinix

Communicatienetwerk van NASA en ESA ook beschikbaar voor overheden en bedrijven

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 25 oktober 2016 11:34 uur

Een datacenter van Equinix gaat het eerste toegangspunt vormen van het communicatienetwerk van Laser Light Communications, waarbij data met behulp van laserstralen van en naar satellieten wordt gestuurd. Het zogeheten HALO-netwerk behaalt snelheden van 100Gbps.

HALO is een op laser gebaseerde communicatietechnologie die via satellieten communiceert.

“Door data via laserstralen te versturen, kan een fors hogere bandbreedte worden gerealiseerd dan dat mogelijk is met de huidige radiotechnologie, zegt Michiel Eielts, algemeen directeur van Equinix in de Benelux. “Het HALO-netwerk haalt een snelheid van 100Gbps. Bij de 4G-technologie die nu wordt gebruikt, is dat slechts 100 Mbps. Daarmee zijn onze klanten en hun eindgebruikers nog beter met elkaar verbonden.”

Uitbreiding van aanbod
De technologie is gebaseerd op jarenlang onderzoek uitgevoerd door overheidsinstellingen uit zowel de Verenigde Staten, Japan als Europa. In totaal worden er acht tot twaalf satellieten gebruikt voor het HALO-netwerk.

Niet elke plek is geschikt om netwerken via bedrading aan te leggen, terwijl op sommige van deze locaties wel behoefte is aan snelle communicatienetwerken. “We zijn dan ook verheugd dat wij de eerste partij zijn die samen met Laser Light het HALO-netwerk kunnen aanbieden. Hiermee kunnen we een nog groter deel van de markt faciliteren en hen het volledige pakket aan datatransportoplossingen bieden”, zegt Eielts.

Start vanuit Washington
Allereest gaat Laser Light zich vestigen in het datacenter DC11 van Equinix in Washington, D.C. Vervolgens worden de datacentra in de UK, Japan, Brazilië, Australië, het Midden-Oosten en Europa betrokken bij het project, zodat ook deze landen kunnen profiteren van het netwerk.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.