Laser Light Communications zet satellietcommunicatie op met Equinix

Communicatienetwerk van NASA en ESA ook beschikbaar voor overheden en bedrijven

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 25 oktober 2016 11:34 uur

Een datacenter van Equinix gaat het eerste toegangspunt vormen van het communicatienetwerk van Laser Light Communications, waarbij data met behulp van laserstralen van en naar satellieten wordt gestuurd. Het zogeheten HALO-netwerk behaalt snelheden van 100Gbps.

HALO is een op laser gebaseerde communicatietechnologie die via satellieten communiceert.

“Door data via laserstralen te versturen, kan een fors hogere bandbreedte worden gerealiseerd dan dat mogelijk is met de huidige radiotechnologie, zegt Michiel Eielts, algemeen directeur van Equinix in de Benelux. “Het HALO-netwerk haalt een snelheid van 100Gbps. Bij de 4G-technologie die nu wordt gebruikt, is dat slechts 100 Mbps. Daarmee zijn onze klanten en hun eindgebruikers nog beter met elkaar verbonden.”

Uitbreiding van aanbod
De technologie is gebaseerd op jarenlang onderzoek uitgevoerd door overheidsinstellingen uit zowel de Verenigde Staten, Japan als Europa. In totaal worden er acht tot twaalf satellieten gebruikt voor het HALO-netwerk.

Niet elke plek is geschikt om netwerken via bedrading aan te leggen, terwijl op sommige van deze locaties wel behoefte is aan snelle communicatienetwerken. “We zijn dan ook verheugd dat wij de eerste partij zijn die samen met Laser Light het HALO-netwerk kunnen aanbieden. Hiermee kunnen we een nog groter deel van de markt faciliteren en hen het volledige pakket aan datatransportoplossingen bieden”, zegt Eielts.

Start vanuit Washington
Allereest gaat Laser Light zich vestigen in het datacenter DC11 van Equinix in Washington, D.C. Vervolgens worden de datacentra in de UK, Japan, Brazilië, Australië, het Midden-Oosten en Europa betrokken bij het project, zodat ook deze landen kunnen profiteren van het netwerk.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

3W Infra
sims: I don't know why I come up as Velma Valento since I became a Google follower but you know it�...

Het Large Hadron Collider datacentrum
motoapk thanks: I truly appreciate this article. Great.

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....