Lesscher IT succesvol met diverse cloud oplossingen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Lesscher IT
  • geplaatst op
  • 17 juni 2016 11:24 uur

Lesscher IT, een van de grootste IT-dienstverleners van Oost-Nederland, heeft in 2015 een groei van 20% gerealiseerd in de afzet van haar cloud diensten. Ook in het eerste kwartaal van 2016 zette deze groei onverminderd door en onderstreept daarmee de landelijke trend waarbij  steeds meer bedrijven kiezen voor een schaalbare cloud oplossing. Onder andere NL Healthcare, KienhuisHoving Advocaten en Eshuis Accountants en Adviseurs besloten hun IT-omgeving te migreren naar het cloud-platform van Lesscher IT.

Lesscher IT heeft vanaf 2013 veel geïnvesteerd in een eigen cloud-platform, genaamd Pasklaar Online. Op dit platform is het mogelijk online werkplekken, back-up diensten, WiFi diensten en applicatiehosting te combineren tot een schaalbare IT-omgeving voor organisaties van groot tot klein. Recent is ook online telefonie (VoIP) aan het platform toegevoegd, tot genoegen van directeur Tim Timmerman: “We hebben nu een zeer betrouwbare cloudomgeving staan waarin we steeds meer diensten aanbieden. De cloud stelt ons in staat snel nieuwe oplossingen aan te bieden, zoals nu onze IP-telefonie oplossing. Een perfecte aanvulling voor onze klanten in de cloud.”

Twentse bedrijven investeren in de cloud
Timmerman ziet een duidelijk positieve trend in de markt: “Na jaren van recessie is er nu weer ruimte om te investeren in IT oplossingen. Daarbij zie je dat de terughoudendheid om te kiezen voor een oplossing in de cloud, in welke vorm dan ook, plaatsmaakt voor een steeds positievere houding. En dat is terecht, want de cloud is in de afgelopen jaren een stuk volwassener, veiliger en stabieler geworden.”

In de kern verandert er weinig
De Hengelose IT dienstverlener focust zich in haar cloud-propositie op de verschillende ‘smaken’ cloud. De centrale vraag die daarbij gesteld wordt is: ‘Welke cloud past bij u?’ en  de keuze van de klant staat altijd centraal. “Een cloud-omgeving is iets persoonlijks en is dus voor elke organisatie anders”, vertelt Tonnis Goosen, commercieel manager van Lesscher IT. Maar in de kern verandert er weinig en is er voor elk  wat wils. Goosen: “Waar andere IT-specialisten enkel publieke clouddiensten aanbieden of alleen maar  doorverkopen, zijn wij nog steeds in staat om volledige cloudomgevingen zelf te bouwen en te beheren. Of dat nou op locatie of bij ons in het datacenter is, is ons om het even. Steeds meer organisaties kiezen voor een cloudoplossing, maar er zijn organisaties die – ondanks de vele voordelen van de cloud –  goede redenen hebben om hun IT-omgeving niet (volledig) te migreren naar de cloud. Ook hen kunnen wij bedienen”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.