Level 3 voegt nieuw DDoS-mitigatieaanbod met 4,5 Tbps capaciteit toe aan portfolio

Gebruikt internationale informatie over bedreigingen ter bescherming van klanten tegen zich ontwikkelende cyberdreigingen


Nu het wereldwijd steeds belangrijker wordt om veilig te kunnen internetten, versterkt Level 3 Communications, Inc. (NYSE: LVLT) haar portfolio voor beheerde beveiliging met een nieuwe tool voor bedrijven die hun belangrijke data en systemen willen beschermen: de Level 3 DDoS Mitigation Service. De gedifferentieerde service biedt bescherming dichter bij de grens van het netwerk, waardoor klanten tijd en geld kunnen besparen wanneer dat echt belangrijk is: als een aanval plaatsvindt.

“Level 3 blijft luisteren naar klanten, om hen te helpen hun bedrijf veilig te laten groeien en oplossingen te bieden die bijdragen aan het efficiënt oplossen van de uitdagingen waarmee ze vandaag de dag geconfronteerd worden,” aldus Anthony Christie, Chief Marketing Officer bij Level 3. “Deze aankondiging onderstreept niet alleen onze betrokkenheid bij de klant, maar ook ons vermogen om de manier waarop bedrijven denken over beveiliging te veranderen, door hen een extra beschermingsniveau te bieden.”

Level 3’s uitgebreide netwerk voorziet in een uitgebreide verkeerszichtbaarheid van aanvallen. Dit, in combinatie met het vermogen van de service om te werken op netwerken van zowel Level 3 als die van derden, biedt voor klanten een duidelijke onderscheidende factor op de markt. De enorme zichtbaarheid is afkomstig van het Content Delivery Network (CDN) en de IP- en Domain Name System (DNS)-netwerken. De toevoeging van de risicoanalysemogelijkheden en beheerde beveiligingsdiensten van Level 3 stellen het bedrijf in staat om ondernemingen te helpen bij het opbouwen van een sterke beveiligingshouding in de omgang met hedendaagse complexe risico’s.

“Gedurende mijn jaren in de wereld van cyberveiligheid heb ik nog nooit zo’n versneld en geavanceerd landschap vol ICT-risico’s gezien – en de aanvallen zullen alleen maar blijven toenemen in frequentie, omvang en complexiteit,” aldus Chris Richter, Senior Vice President van Managed Security Services bij Level 3. “Level 3 heeft haar wereldwijde netwerkinfrastructuur en beheerde beveiligingsdiensten geoptimaliseerd met toonaangevende detectie- en mitigatietechnologieën, om haar klanten te voorzien van een echt geavanceerd verdedigingsniveau tegen deze evoluerende exploits.”

Evoluerende ICT-risico’smaken oplossingen met meerdere lagen noodzakelijk
Volgens het Radware Global Application & Network Security Report van 2014 was 51 procent van de gerapporteerde DDoS-aanvallen gericht op het netwerk en 49 procent op applicaties. Een meerlagige benadering – beginnend bij het netwerk – laat bedrijven hun kritische informatie beschermen tegen beide type aanvallen. Doordat zijbeschikt over zowel netwerkcontroles als scrubbing centers, kan Level 3 kwaadaardige aanvallen voorspellen en detecteren, klanten waarschuwen en verkeer snel doorsturen om hun belangrijke data-infrastructuren te verdedigen.

De kern van de dienst van Level 3 maakt gebruik van een enorme DDoS-innamecapaciteit, 4,5 terabits per seconde, om het verkeer van de klant te bewaken en besmette datapakketten door te sturen naar één van Level 3’s wereldwijd gevestigde scrubbing centers, voordat ze worden teruggezonden via een eigen verbinding of het openbare internet.

“Een integrale beveiligingsaanpak is een logische volgende stap in DDoS-bescherming. Het toepassen van geavanceerde analyses op rijke, flow-based beveiligingsdata om traditionele beveiligingsdata te verbeteren maakt het mogelijk voor nieuwe functionaliteiten om niet alleen aanvallen te blokkeren, maar ook om ze te voorspellen,” volgens Frank Dickson, een Research Director bij Frost & Sullivan. “Met haar wereldwijde netwerkbereik en zichtbaarheid bevindt Level 3 zich in een goede positie om te profiteren van gegevensanalyse voor het verbeteren van de effectiviteit van de technieken van DDoS-detectie en -mitigatie.”

DDoS-mitigatie met uitgebreide verkeerszichtbaarheid voor aanvallen
De wereldwijde service zorgt voor een verbeterde netwerkroutering, snelheidsbeperking en IP-filtering, naast een netwerkgebaseerde scrubbing-oplossing voor detectie en mitigatie. Bovendien profiteren bedrijven van informatie over risico’s door Level 3’s Security Operations Center (SOC).

Bijkomende voordelen zijn:

  • Verbeterde prestaties – De garantie dat de website, belangrijke applicaties en infrastructuur veilig en beschikbaar blijven
  • Grotere veiligheid – Verdediging tegen een breed scala van aanvallen variërend in soorten en maten, van de lagen 3 t/m 7
  • Lagere kosten – Minimalisering van investeringen vooraf, met meerdere beschermingsopties voor elk IT-budget
  • Wereldwijde en schaalbare dekking – Ondersteuning van flexibele en groeiende netwerken op locaties over de hele wereld met wereldwijde scrubbing centers, niet alleen in Noord-Amerika
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.