Load balancing dienst van BIT uitgebreid

  • Bedrijfsnieuws van
  • BIT
  • geplaatst op
  • 13 juni 2016 15:14 uur

Als uw applicatie de hoogst mogelijke beschikbaarheid en snelheid vereist, of als uw applicatie grote hoeveelheden verkeer moet verwerken, stelt BIT zijn F5 Big-IP load balancers beschikbaar. BIT komt nu met een uitbreiding op deze dienst en differentiatie van de prijsmodellen.

Het is nu ook mogelijk om servers buiten het netwerk van BIT op te nemen in het cluster van applicatieservers waar uw dienst op draait. Zo kunt u naast uw server(s) in de datacenters van BIT ook servers in uw eigen datacenter achter de load balancers plaatsen. Dit kan interessant zijn voor situaties waarbij u een applicatieserver lokaal wil gebruiken, maar deze server ook in het load balancing cluster wil opnemen. Of in gevallen waarbij u wegens risicospreiding uw servers over meerdere netwerken wil plaatsen.

De load balancers van BIT zijn in een active-passive set-up geplaatst, gesplitst over twee geografisch gescheiden datacenters. Als de actieve load balancer uitvalt, detecteert de passieve load balancer dit direct. Daarna wordt binnen enkele seconden al het verkeer door deze load balancer overgenomen.

De load balancers bieden vanzelfsprekend ook bescherming tegen uitval van één of meer servers uit het cluster waarop de geload balancete applicatie draait. Op een server in het cluster kan dus onderhoud uitgevoerd worden zonder dat dit de applicatie onbereikbaar maakt. Net als de load balancers kunnen servers in een cluster in verschillende datacenters geplaatst worden.

Naast het voordeel dat verkeer over meerdere servers verdeeld wordt, zorgen load balancers ook voor snelheidswinst. Gebruikers van uw applicatie worden naar de server gestuurd die het snelste reageert, of naar de server met de minste load; maar ook andere load balancing algoritmes zijn mogelijk. De load balancers zijn verder uitgerust met dedicated hardware voor compressie van het verkeer. De applicatieservers hebben hierdoor minder bandbreedte te verwerken. De gebruikers van de applicatie merken dit in snelheidswinst door lagere laadtijden.

De load balancers houden ook sessies bij elkaar. Een gebruiker die op een bepaalde server uit is gekomen, zal gedurende de sessie op diezelfde server uit blijven komen. Deze functionaliteit is bijvoorbeeld van belang bij webshops, waarbij een bezoeker een ‘winkelmandje’ aan het vullen is en vervolgens alle boodschappen afrekent.

BIT hanteert twee prijsmodellen voor de load balancing dienst. Een flat fee tarief waarbij u maandelijks één vast bedrag betaalt voor gebruik van de load balancers voor uw cluster van applicatieservers. Één prijs, ongeacht het aantal servers, sessies, requests of het volume van verkeer. Nieuw is het pay-per-use model waarbij maandelijks een klein vast bedrag in rekening wordt gebracht en u apart betaalt voor het aantal requests dat door de load balancers is afgehandeld. Een interessante optie voor bijvoorbeeld OTA-omgevingen of webshops die geen miljoenenpubliek bedienen.

Wilt u meer weten over deze uitgebreide dienst? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)318 648 688 of stuur een e-mail naar: info@bit.nl.

BIT breidt load balancing dienst uit

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...