Login Consultants lanceert de Login Online Desktop

De eerste echte business-enabled DaaS-oplossing in de cloud


Login Consultants, toonaangevende IT-specialist in werkplekoplossingen op basis van Server Based Computing (SBC) en Virtual Desktop Infrastructures (VDI), heeft voor organisaties met 250 tot 5.000 werkplekken de Login Online Desktop ontwikkeld, een 100% cloud oplossing voor Desktop-as-a-Service (DaaS).

De toekomst begint vandaag

“We zijn ervan overtuigd dat de desktop uit de cloud – of de hybride vorm waarbij een deel on-premise wordt geplaatst – dé IT-werkplek van de toekomst vormt. We hebben de afgelopen jaren klanten gehad die op zoek zijn gegaan naar een cloud oplossing en teleurgesteld terug kwamen van dit avontuur met de vraag of wij zelf een oplossing hadden. Nu hebben we hier een perfect antwoord op: de Login Online Desktop,” zegt Chris van Werkhoven, Productmanager Login Online Desktop bij Login Consultants. “De interesse hiervoor is groot, nog voor de lancering van onze Online Desktop zijn er al drie organisaties aan het proefdraaien.”

Een enterprise-oplossing, maar ontwikkeld voor de cloud

Login Consultants is met Login Online Desktop één van de eersten die DaaS aanbiedt volledig gebaseerd op VMware Horizon DaaS (voorheen Desktone). Het unieke hieraan is dat desktops uit de cloud worden aangeboden met een speciaal voor de cloud ontwikkeld product en niet – zoals vele anderen dat pogen te doen – door bekende enterprise-oplossingen als cloud te verkopen. “De voordelen van deze ware cloud oplossing zijn evident. Innovatie zit in het cloud platform ingebouwd en technische ontwikkelingen worden dynamisch gevolgd. Verder heeft het platform een hoge beschikbaarheid ‘by-design’, een ongelimiteerde schaalbaarheid over meerdere geografische locaties en datacenters en is het multi-tenant,” vervolgt van Werkhoven. “Multi-tenancy is extreem belangrijk voor cloud oplossingen omdat dit op een veilige en heldere manier de rollen en taken van de service provider, IT en de klant kan scheiden.”

Business-enabled DaaS

Bestaande DaaS-oplossingen in de cloud zijn ‘kale’ desktops, waaraan een klant zelf bedrijfstoepassingen, beleidsinstellingen en backoffice-integratie moet toevoegen. Login Consultants gebruikt de multi-tenancy van het VMware-platform om een business-enabled online desktop te creëren, waardoor een heldere rolverdeling ontstaat. Login Consultants gaat hiervoor partnerschappen aan met verschillende service providers in binnen- en buitenland om zo te kunnen voldoen aan specifieke geografische eisen ten behoeve van bijvoorbeeld compliance. “De service providers doen waar ze heel goed in zijn: het aanbieden en onderhouden van servers en infrastructuur in hun datacenters inclusief de VDI-oplossingen (IaaS). Onze toegevoegde waarde zit hem in business-enablement,” aldus van Werkhoven. “Wij vormen de brug tussen de service provider en de IT-afdeling van de klant. Onze jarenlange ervaring, best practices en onze eigen beheertools hebben we op de cloud geprojecteerd om de klant helemaal te ontzorgen. We bieden een enterprise desktop uit de cloud aan, die voorzien is van een gepersonaliseerde workspace, evenals bedrijfsapplicaties en een Enterprise App store. Deze workspace is volledig beheerd en optimaal toegespitst op de betreffende organisatie. En zo doen ook wij precies waar wij goed in zijn.”

De belofte van het mobiele cloud-tijdperk

VMware’s End-User Computing-missie betreft het radicaal vereenvoudigen van IT, zodat klanten elke applicatie op elke plaats en elk gewenst moment kunnen draaien,” zegt Ton Hermes, Specialist SE en woordvoerder End-User Computing bij VMware. “We zijn blij samen te werken met Login Consultants zodat we klanten meer keuze kunnen bieden voor hun zakelijke desktopomgevingen. De Login Online Desktop, gebaseerd op VMware Horizon DaaS en desktopvirtualisatie technologie, zorgt ervoor dat Windows-gebaseerde applicaties en desktops kunnen draaien op ieder device en komt daarmee de belofte van het mobiele cloud-tijdperk na, zonder compromissen.”

Lage all-in prijs per desktop

De klant betaalt voor deze volledig beheerde desktop een vast bedrag per desktop per maand dat relatief laag is omdat de cloud het mogelijk maakt de benodigde capaciteit af te stemmen op de behoefte van de organisatie en er bovendien bespaard wordt op diverse licenties. De invoering van business-enabled DaaS met de Login Online Desktop wordt projectmatig aangepakt, onder begeleiding van Login Consultants.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.