Main Capital verwerft meerderheidsbelang in Denit Hosting Solutions

  • Bedrijfsnieuws van
  • Denit
  • geplaatst op
  • 9 februari 2016 14:44 uur

Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in managed hosting provider Denit Hosting Solutions. Main Capital zal Denit onder meer actief ondersteunen bij het uitbouwen van haar marktpositie met focus op IT en softwarebedrijven. Hierbij zal worden ingezet op verdere autonome groei alsmede selectieve aanvullende acquisities.

Sinds 1999 heeft Denit een leidende positie opgebouwd in de managed hosting industrie. Door steeds in te zetten op innovatieve producten- en diensten, zoals Virtual Datacenter, heeft Denit een sterke klantenbasis opgebouwd. De kracht van Denit ligt voornamelijk in het hoge niveau van gespecialiseerde technische kennis, klantgerichtheid en de uitstekende kwaliteit van dienstverlening. De dienstverlening van Denit kenmerkt zich door high performance & availability met de hoogst mogelijke security standaarden.

Edwin Cornelissens (mede-oprichter en Managing Director van Denit): “Main Capital heeft een deel van het aandelenpakket van Dennis Bruin (oprichter) en mijzelf overgenomen. De samenwerking met Main biedt ons een stevige financiële en commerciële basis om onze ambities te realiseren. Wij kennen de mensen achter Main al ruim vier jaar en er is veel onderlinge waardering. Samen met hen hebben wij veel vertrouwen in een gezonde groei van ons bedrijf.”

Samenwerking Denit – Main Capital

Denit en Main Capital zien veel mogelijkheden om de bestaande business gezamenlijk uit te bouwen. Door het grote netwerk van Main Capital in de software-industrie zal verder gefocust worden op een gespecialiseerde hostingpropositie voor IT en SaaS/softwarebedrijven. Daarbij zal worden ingezet op innovatie, schaalvergroting en een uitstekende dialoog met de klant teneinde deze bedrijven optimaal te kunnen bedienen. Daarnaast kan Main Capital waarde toevoegen bij de acquisitiestrategie van Denit. Er zal nadrukkelijk worden ingezet op add-on acquisities.

Pieter van Bodegraven (Partner Main Capital): “Main Capital heeft continue te maken met hostingvraagstukken bij de softwarebedrijven waarin wij investeren. Door de steeds verdergaande verschuiving naar SaaS zal deze vraag in de komende jaren toenemen. Met innovatieve diensten op de roadmap zoals Amazon Cloud integratie weet Denit in toenemende mate grote klanten succesvol aan zich te binden. Door het inzetten van ons netwerk kunnen wij een bijdrage leveren aan de groei. Wij hebben veel vertrouwen in het management van Denit die wij zo veel mogelijk zullen ondersteunen bij het uitbouwen van het bedrijf.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!