Main Capital verwerft meerderheidsbelang in Denit Hosting Solutions

  • Bedrijfsnieuws van
  • Denit
  • geplaatst op
  • 9 februari 2016 14:44 uur

Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in managed hosting provider Denit Hosting Solutions. Main Capital zal Denit onder meer actief ondersteunen bij het uitbouwen van haar marktpositie met focus op IT en softwarebedrijven. Hierbij zal worden ingezet op verdere autonome groei alsmede selectieve aanvullende acquisities.

Sinds 1999 heeft Denit een leidende positie opgebouwd in de managed hosting industrie. Door steeds in te zetten op innovatieve producten- en diensten, zoals Virtual Datacenter, heeft Denit een sterke klantenbasis opgebouwd. De kracht van Denit ligt voornamelijk in het hoge niveau van gespecialiseerde technische kennis, klantgerichtheid en de uitstekende kwaliteit van dienstverlening. De dienstverlening van Denit kenmerkt zich door high performance & availability met de hoogst mogelijke security standaarden.

Edwin Cornelissens (mede-oprichter en Managing Director van Denit): “Main Capital heeft een deel van het aandelenpakket van Dennis Bruin (oprichter) en mijzelf overgenomen. De samenwerking met Main biedt ons een stevige financiële en commerciële basis om onze ambities te realiseren. Wij kennen de mensen achter Main al ruim vier jaar en er is veel onderlinge waardering. Samen met hen hebben wij veel vertrouwen in een gezonde groei van ons bedrijf.”

Samenwerking Denit – Main Capital

Denit en Main Capital zien veel mogelijkheden om de bestaande business gezamenlijk uit te bouwen. Door het grote netwerk van Main Capital in de software-industrie zal verder gefocust worden op een gespecialiseerde hostingpropositie voor IT en SaaS/softwarebedrijven. Daarbij zal worden ingezet op innovatie, schaalvergroting en een uitstekende dialoog met de klant teneinde deze bedrijven optimaal te kunnen bedienen. Daarnaast kan Main Capital waarde toevoegen bij de acquisitiestrategie van Denit. Er zal nadrukkelijk worden ingezet op add-on acquisities.

Pieter van Bodegraven (Partner Main Capital): “Main Capital heeft continue te maken met hostingvraagstukken bij de softwarebedrijven waarin wij investeren. Door de steeds verdergaande verschuiving naar SaaS zal deze vraag in de komende jaren toenemen. Met innovatieve diensten op de roadmap zoals Amazon Cloud integratie weet Denit in toenemende mate grote klanten succesvol aan zich te binden. Door het inzetten van ons netwerk kunnen wij een bijdrage leveren aan de groei. Wij hebben veel vertrouwen in het management van Denit die wij zo veel mogelijk zullen ondersteunen bij het uitbouwen van het bedrijf.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.