Managed hosting provider i3D.net biedt klanten op maat gemaakte service dankzij enterprise SSD’s van Kingston

  • Bedrijfsnieuws van
  • geplaatst op
  • 9 januari 2014 14:59 uur

Managed hosting provider i3D.net helpt door de inzet van enterprise SSD’s van Kingston Technology Europe Co LLP – een onderdeel van Kingston Technology Company Inc., onafhankelijk wereldleider in geheugenproducten – zakelijke klanten met het realiseren van kostenbesparingen. i3D.net kan nu zowel standaard als op maat gemaakte serverconfiguraties aanbieden, waardoor het bedrijf zijn huidige groeicurve kan voortzetten.

Kingston Technology heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke partner voor bedrijven en datacenters bij het inrichten van hun serveromgeving. Het bedrijf fungeert naast technology partner als sparringpartner voor het optimaliseren van de zakelijk (virtuele)serveromgeving.

Het in Rotterdam gevestigde i3D.net heeft meer dan 8.000 servers in 16 datacenters wereldwijd. Dagelijks maken 30.000 klanten gebruik van de online infrastructuur diensten en managed hosting oplossingen van het bedrijf, waaronder een aantal game-bedrijven. Dankzij i3D.net kunnen dagelijks meer dan een miljoen gamers hun favoriete titels spelen.

Optimaliseren van performance
Onder deze klanten in de gamewereld ziet i3D.net jaarlijks een toename van het aantal serverspecificaties. Het bedrijf besloot daarop het aantal virtual server sessies dat iedere server moet kunnen hosten te verhogen, zonder in te boeten aan performance. Voor game-klanten vertaalt deze performance zich in servers die de vertragingstijd minimaliseren, zodat bijvoorbeeld in ‘first-person shooters’ beelden elkaar razendsnel opvolgen en responsive gameplay behouden blijft.

Om dit te realiseren heeft Kingston zowel enterprise-class SSD’s als DRAM-geheugen geïnstalleerd. De nieuwe gaming platforms van i3D.net draaien op een uitgebreide cloud-infrastructuur. Voor een soepele performance hebben de servers met de platforms en data van de online games voldoende opslagcapaciteit nodig. Kingston adviseerde het gebruik van ‘high-density’ modules die ook nog geheugenslots open zouden laten voor toekomstige geheugenuitbreidingen. Dit heeft al geresulteerd in een halvering van het aantal DRAM-foutmeldingen sinds de standaardisering op Kingston geheugenmodules. Daarnaast zijn er enterprise class SSD’s geïnstalleerd om de server IO latency bottleneck het hoofd te bieden. i3D.net en Kingston’s engineers van KingstonConsult constateerden namelijk dat de beperkende performance factor de harde schijven waren en niet zozeer de processors.

“Ons streven de IOPS te verhogen is ingegeven door de wensen van onze klanten,” zegt Stijn Koster, CEO van i3D.net. “Kingston’s engineers toonden ons hoe we dat konden realiseren én geld konden besparen met de inzet van SSD’s. Als je de milliseconde lees-schrijf snelheid van een harde schijf vervangt door de microseconde timing van een SSD, dan resulteert dat in een grote IOPS per server. De nieuwe online gaming platformen kunnen nu 60 tot 100 spelers per sessie draaien op i3D.net servers. Voorheen zouden onze servers hierdoor overbelast zijn geraakt.”

Ferdi van der Zwaag, Business Development Manager Nederland bij Kingston Technology, stelt: “Het traject bij i3D.net toont de toegevoegde waarde van KingstonCare, ons programma waarmee we bedrijven kunnen ondersteunen in het terugbrengen van hun downtime en het behalen van hun SLA’s. Het geeft veel voldoening om bedrijven op deze manier te helpen met hun bedrijfsvoering.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.