Marc Gauw benoemd tot nieuwe directeur NLnet

  • Bedrijfsnieuws van
  • NLnet
  • geplaatst op
  • 9 januari 2014 14:42 uur

Stichting NLnet te Amsterdam maakt vandaag bekend dat zij per 1 februari de Nederlander Marc Gauw (53) heeft benoemd als haar nieuwe algemeen directeur. NLnet is een kleinschalig maar internationaal opererend ideeel fonds dat over de hele wereld hoogwaardige technologie-projecten financiert om het internet veiliger en betrouwbaarder te maken.

Marc Gauw
Gauw brengt zo’n 17 jaar ervaring in de internetwereld met zich mee, waaronder de laatste zes jaar als commercieel directeur van een van ’s werelds grootste internetexchanges, NL-ix. Daarvoor was hij al eerder vier jaar lang voorzitter van het bestuur van de Amsterdam Internet Exchange.

Gauw kijkt uit naar zijn nieuwe functie. “Er zijn zeker in het afgelopen jaar een aantal zaken aan het licht gekomen die een veranderd perspectief geven op de feitelijke gezondheid van het huidige internet”, zo stelt hij. “Veiligheid en privacy van gebruikers blijken veel minder goed geborgd dan vaak gedacht werd. NLnet werkt al meer dan twintig jaar – buiten het zicht van het grote publiek – aan het open en veilig houden van het internet zoals we het allemaal ooit voor ogen hadden. Dat is nu harder nodig dan ooit, en het is tijd om daar ook mee op de voorgrond te treden en ook nieuwe middelen voor vrij te maken.”

De geschiedenis van NLnet gaat terug tot 1982 toen onder leiding van internetpionier en latere NLnet-directeur Teus Hagen het eerste pan-Europese UNIX-computernetwerk werd opgericht. Hagen werd vorig jaar voor zijn bijdragen door de internationale Internet Society opgenomen in de Internet Hall of Fame.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.