MCX breidt hosting uit naar derde datacenter locatie bij Solcon

Datacenter voor Solcon in Apeldoorn faciliteert de extra redundantie voor MCX

  • Bedrijfsnieuws van
  • Solcon
  • geplaatst op
  • 14 juli 2014 09:53 uur

MCX, de landelijke ICT-dienstverlener op het gebied van hosting en beheer van diverse Oracle applicaties, heeft onlangs haar derde datacenter locatie in gebruik genomen bij Solcon in Apeldoorn.

Naast haar eigen serverruimte in hun Apeldoornse kantoor en hun bestaande IT omgeving in het datacenter van Bit in Ede, is voor MCX het datacenter van Solcon in Apeldoorn de derde locatie waar ze hun Oracle applicaties hosten. Door de uitbreiding verbetert MCX de garanties in continuïteit naar haar klanten.

Beheer van Oracle-applicaties

MCX biedt als marktleider in Nederland op het gebied van technisch beheer van Oracle-applicaties remote beheer en beheer inclusief hosting. Dagelijks voor meer dan 80 klanten, met een totaal van zo’n 700 databases en 400 servers. Dit beperkt zich niet alleen tot het beheer van de Oracle E-Business Suite, maar ook het technisch beheer voor applicaties als PeopleSoft, Campus Solution, Oracle Health Insurance en Fusion Middleware.

Voor al deze oplossingen geldt dat MCX dit tot op een 24×7 niveau verzorgt voor haar klanten. Door de vraag naar hogere garanties op het gebied van continuïteit en kwaliteit maar ook op het oog op de alsmaar strikter wordende eisen was de uitbreiding naar een derde locatie een logische stap.

De hoogst mogelijke garantie

Jean-François Bloem, salesmanager van MCX, hierover: “Voor ons is de uitbreiding naar een derde datacenter locatie weer een stap in ons streven om onze klanten de hoogst mogelijke garantie te kunnen bieden.”

“De mogelijkheid om vanuit twee juridisch gescheiden en ISO 27001 gecertificeerde datacenters in Ede en Apeldoorn dezelfde colocatie diensten af te nemen is precies wat we zochten voor onze oplossing. Door de goede samenwerking tussen Solcon en Bit, de korte communicatielijnen, konden we snel schakelen en hebben we onze uitbreiding in hosting zonder problemen en op tijd gerealiseerd.”

Geografisch en juridisch gescheiden

MCX profiteert van de bestaande samenwerking tussen BIT en Solcon die samen sinds anderhalf jaar succesvol geografisch en juridisch gescheiden datacenterruimte aanbieden.

Peter van der Vlies, algemeen directeur van Solcon. “Een klant zoals MCX die op zoek is naar de hoogste beschikbaarheid, high density power en tevens veel bandbreedte nodig heeft, kunnen we perfect bedienen. Door de bestaande samenwerking en netwerkkoppeling tussen BIT en Solcon kunnen we MCX een perfecte locatie bieden om zorgeloos en flexibel te kunnen groeien. Er is genoeg bandbreedte per direct beschikbaar wanneer MCX die nodig heeft.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.