MCX breidt hosting uit naar derde datacenter locatie bij Solcon

Datacenter voor Solcon in Apeldoorn faciliteert de extra redundantie voor MCX

  • Bedrijfsnieuws van
  • Solcon
  • geplaatst op
  • 14 juli 2014 09:53 uur

MCX, de landelijke ICT-dienstverlener op het gebied van hosting en beheer van diverse Oracle applicaties, heeft onlangs haar derde datacenter locatie in gebruik genomen bij Solcon in Apeldoorn.

Naast haar eigen serverruimte in hun Apeldoornse kantoor en hun bestaande IT omgeving in het datacenter van Bit in Ede, is voor MCX het datacenter van Solcon in Apeldoorn de derde locatie waar ze hun Oracle applicaties hosten. Door de uitbreiding verbetert MCX de garanties in continuïteit naar haar klanten.

Beheer van Oracle-applicaties

MCX biedt als marktleider in Nederland op het gebied van technisch beheer van Oracle-applicaties remote beheer en beheer inclusief hosting. Dagelijks voor meer dan 80 klanten, met een totaal van zo’n 700 databases en 400 servers. Dit beperkt zich niet alleen tot het beheer van de Oracle E-Business Suite, maar ook het technisch beheer voor applicaties als PeopleSoft, Campus Solution, Oracle Health Insurance en Fusion Middleware.

Voor al deze oplossingen geldt dat MCX dit tot op een 24×7 niveau verzorgt voor haar klanten. Door de vraag naar hogere garanties op het gebied van continuïteit en kwaliteit maar ook op het oog op de alsmaar strikter wordende eisen was de uitbreiding naar een derde locatie een logische stap.

De hoogst mogelijke garantie

Jean-François Bloem, salesmanager van MCX, hierover: “Voor ons is de uitbreiding naar een derde datacenter locatie weer een stap in ons streven om onze klanten de hoogst mogelijke garantie te kunnen bieden.”

“De mogelijkheid om vanuit twee juridisch gescheiden en ISO 27001 gecertificeerde datacenters in Ede en Apeldoorn dezelfde colocatie diensten af te nemen is precies wat we zochten voor onze oplossing. Door de goede samenwerking tussen Solcon en Bit, de korte communicatielijnen, konden we snel schakelen en hebben we onze uitbreiding in hosting zonder problemen en op tijd gerealiseerd.”

Geografisch en juridisch gescheiden

MCX profiteert van de bestaande samenwerking tussen BIT en Solcon die samen sinds anderhalf jaar succesvol geografisch en juridisch gescheiden datacenterruimte aanbieden.

Peter van der Vlies, algemeen directeur van Solcon. “Een klant zoals MCX die op zoek is naar de hoogste beschikbaarheid, high density power en tevens veel bandbreedte nodig heeft, kunnen we perfect bedienen. Door de bestaande samenwerking en netwerkkoppeling tussen BIT en Solcon kunnen we MCX een perfecte locatie bieden om zorgeloos en flexibel te kunnen groeien. Er is genoeg bandbreedte per direct beschikbaar wanneer MCX die nodig heeft.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...