Media Asset Management platform MediaFiler brengt IT infrastructuur onder in twee colocatie datacenters van ITB2

  • Bedrijfsnieuws van
  • ITB2
  • geplaatst op
  • 16 november 2016 12:06 uur

MediaFiler, een in Nederland gevestigd en internationaal opererend Media Asset Management platform, heeft de carrier-neutrale colocatie datacenters van ITB2 Datacenters in respectievelijk Apeldoorn en Deventer geselecteerd om de IT infrastructuur onder te brengen. NEN 7510, een normering voor veilige omgang met informatie binnen de gezondheidszorg, was voor MediaFiler doorslaggevend om de colocatie datacenters van ITB2 te gaan gebruiken.

“Ziekenhuizen en andere instellingen binnen de gezondheidszorg vragen erom, om NEN 7510,” zegt Berry Uilkema, CEO van MediaFiler, een bedrijf met klanten zoals VUmc, AMC, Albert Schweitzer Ziekenhuis, Catharina Ziekenhuis en Máxima Medisch Centrum. “Naast basiscertificeringen zoals ISO 9001 en 27001, vinden deze instellingen het belangrijk dat het datacenter waarin onze beeldbank is gehuisvest NEN 7510 compliant is. Omdat wij op zoek waren naar een nieuwe colocatie partner, ben ik online gaan kijken naar een Tier 3 colocatie aanbieder met een uitwijklocatie die in het bezit is van de NEN 7510 certificering. Ook energie-efficiëntie was een belangrijke eis van ons. ITB2 blijkt een van de weinige datacenters in Nederland die aan de NEN 7510 normering voldoet, terwijl zij tevens energiezuinig opereren en aan alle andere criteria tegemoetkomen.”

MediaFiler is eenSoftware-as-a-Service (SaaS) platform waarmee organisaties al hun mediabestanden kunnen centraliseren en managen. Van oudsher staat een dergelijk platform bekend als een beeldbank, inmiddels wordt het ook wel een ‘Media Asset Management’ platform genoemd. De soorten media die opgeslagen en doorzocht kunnen worden, lopen uiteen van foto’s en video’s tot aan pdf-bestanden en documenten met huisstijlen. In het beheer van de bestanden biedt MediaFiler uitgebreide managementopties. MediaFiler levert zijn diensten aan onder andere universiteiten, ziekenhuizen, scholen, gemeentes en energiebedrijven.

Connectiviteit Europa

De basis IT infrastructuur van MediaFiler is ondergebracht in het streng beveiligde datacenter van ITB2 in Apeldoorn. Daarbij gaat het onder andere om servers en netwerkapparatuur, welke in eigen beheer door engineers van MediaFiler worden geïnstalleerd en onderhouden. Het datacenter van ITB2 in Deventer – op 14 kilometer afstand – wordt als uitwijklocatie gebruikt. Met dit datacenter ontwerp inclusief off-site back-up is MediaFiler in staat om maximale redundantie te creëren en de IT infrastructuur ononderbroken te laten doordraaien in geval van calamiteiten.

MediaFiler bedient vanuit het datacenter van ITB2 in Apeldoorn klanten door heel Europa en ook daarbuiten, waaronder Midden- en Zuid-Amerika. In Nederland heeft MediaFiler behalve ziekenhuizen bijvoorbeeld ook Wolters Kluwer, NTR en Eneco als klant, alsook Universiteit Twente, Bayer, Provincie Flevoland en Gemeente Eindhoven. En in Italië behoort Endesa Energía – een grote energiemaatschappij – tot het klantportfolio, terwijl MediaFiler in Spanje onder andere RTV Espagne bedient, en in Duitsland bijvoorbeeld Landschaftsverband Rheinland.

“De beschikbare connectiviteit wereldwijd en de snelheid en stabiliteit van de internetverbinding, waren eveneens belangrijke voorwaarden om onze IT infrastructuur in de datacenters van ITB2 onder te brengen,” zegt Uilkema. “Bij ITB2 hebben we een dedicated internetverbinding kunnen inrichten en de snelheid daarvan is subliem. Om de totale performance van onze SaaS oplossing te kunnen garanderen, doen we het beheer van de servers zelf. Een van onze engineers is de oplossing continue aan het tunen. Het overall resultaat qua snelheid bij ITB2 is nu geweldig.”

Energie-efficiënt datacenter

De datacenter omgeving van ITB2 biedt MediaFiler behalve de NEN 7510 certificering en connectiviteit tevens energie-efficiëntie, iets waar de verschillende overheidsklanten van MediaFiler hoge eisen aan stellen. Het datacenter in Apeldoorn heeft een gecalculeerde Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,07, wat zeer energiezuinig is. Daarnaast maakt het datacenter voor 100 procent gebruik van windenergie – WaarborgWind van leverancier Scholt Energy, welke is voorzien van een Milieukeur certificering.

MediaFiler is gevestigd in Apeldoorn. De beslissing om een colocatie datacenter leverancier dichtbij huis te nemen, is een bewuste keuze. “Door het platform met eigen engineers continue te fine-tunen en onze performance zo hoog mogelijk te houden, kunnen wij ons in de markt onderscheiden,” zegt Uilkema. “Het platform is daardoor bijzonder snel. Wanneer wij voor een datacenter in Amsterdam zouden kiezen, dan ben je eerst een uur tijd kwijt aan reizen. Onze engineers moeten snel en gemakkelijk access hebben tot onze servers en netwerkomgeving. De datacenters van ITB2 bevinden zich vlakbij, onze engineers zijn snel ter plaatse.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.