Meer controle in het datacenter

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rittal
  • geplaatst op
  • 6 januari 2015 15:51 uur

Monitoring en Remote Management tijdens bedrijf verlagen onderhouds- en bedrijfskosten permanent en verhogen de beschikbaarheid. Zo beperken bewakings-, meet- en besturingstaken met de Rittal Computer Multi Control III (CMC III) uitvalrisico’s tot een minimum en maken zij preventief ingrijpen mogelijk. Omdat 93 procent van de IT-managers het eigen datacenter ziet als doorslaggevende factor voor het waarborgen van de concurrentiepositie is dat in het eigen datacenter des te belangrijker. Dat blijkt uit een recent onderzoek van het marktonderzoeksbureau IDC in opdracht van Rittal. De systeemaanbieder van IT-infrastructuren heeft het bewakingssysteem CMC III nu uitgebreid met nieuwe functies – voor nog meer controle en veiligheid in het datacenter.

Het meten en controleren van gegevens en verbruikswaarden is nu duidelijk comfortabeler en langer mogelijk: Het complete assortiment sensoren is bovendien aangepast aan de CMC III-techniek met CAN-bus wat het regelen en bewaken van belangrijke parameters in het datacenter vergemakkelijkt. Rittal heeft ook de opties voor het automatisch openen van de deur uitgebreid.

De nieuwe firmware maakt het mogelijk om gemeten waarden gedurende langere tijd te observeren en archiveren. Hiertoe kunnen de gegevens worden opgeslagen op SD-kaarten en USB-Sticks met capaciteiten van max. 32 Gigabyte. De gebruiker kan voor de meting bovendien een interval instellen tussen vijf seconden en 24 uur. CMC III kan trendwaarnemingen tot 48 uur weergeven. Langere periodes zijn mogelijk door de gegevens te exporteren naar analysesoftware.

In het kader van de update zijn ook alle oude sensoren van het oude systeem CMC-TC aangepast aan CMC III. Daardoor kunnen de sensoren direct, zonder adapter, op de CMC III worden aangesloten. Daartoe behoren rookmelders en een nieuw ontwikkelde 15 meter lange lekkagesensor die de locatie van het lek nauwkeurig kan bepalen. Via de CAN-bus (Computer Area Network) kan de CMC III nu ook het blussysteem DET-AC III bewaken.

Intelligente opties voor het openen van de deur

Bij de verdere ontwikkeling werd ook in de tweede plaats gekeken naar de opties van de automatische deuropening. Bij de Automatic Door Opening wordt de deur tijdens normaal bedrijf door elektromagneten dicht gehouden. In geval van nood, bijvoorbeeld als het koelsysteem in de kast is uitgevallen, drukt een gasdrukveer de deuren gecontroleerd open. De nieuwe CMC III Controller regelt dit. Er is ook een systeem beschikbaar voor gesloten koelsystemen met Liquid Cooling Packages (LCP). In geval van nood kan het LCP naar vollast gaan en de deur ondanks de gasdrukveer door de extreme onderdruk dicht houden. Ook de krachtige ventilatoren in de huidige servergeneraties kunnen de deuren in geval van nood dicht houden. Samen met de Door Kit Extension van Rittal, die bestaat uit twee extra motoren voor de beide deuren, lost de CMC III dit op: de motor drukt de deur met een stang mechanisch open en overwint zelf de hoge krachten van de onderdruk.

De menu’s van de CMC III zijn bovendien beschikbaar in meer talen en het bedieningscomfort is verbeterd door een bijgewerkte gebruikersinterface en bijgewerkte navigatie.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.