Meer dan 500 mediabedrijven aangesloten op grootste netwerkknooppunten

Videostreamingdiensten zien netwerkvertraging afnemen met Equinix-platform

 • Bedrijfsnieuws van
 • Equinix
 • geplaatst op
 • 12 september 2016 15:08 uur

Het wereldwijde interconnectie- en datacenterbedrijf Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) kondigt de beschikbaarheid aan van het Equinix Media Cloud Ecosystem for Entertainment (EMCEE). Meer dan vijfhonderd mediabedrijven gebruiken EMCEE om te verbinden met de grootste netwerkknooppunten. Hiermee laten videostreamingdiensten netwerkvertraging afnemen en zorgen contentaanbieders ervoor dat kosten voor bandbreedte dalen.

EMCEE wordt mogelijk gemaakt door de faciliteiten van Equinix: een hoge netwerkdichtheid, toegang tot meerdere clouds (met de Equinix Cloud Exchange™) en toegang tot miljarden consumenten via Equinix-datacenters. In tests, uitAgevoerd door Equinix, is gebleken dat videostreamingdiensten via Equinix-datacenters 57 procent lagere netwerkvertraging hebben. De testresultaten tonen ook aan dat Equinix-klanten gemiddeld meer dan 25 procent besparen op kosten voor bandbreedte, door internetverkeer samen te voegen om prestaties en schaalbaarheid te verbeteren.

Infrastructuur dichterbij gebruiker brengen
Digitale disruptie heeft een grote invloed op de media- en entertainmentindustrie. Het verandert de manier waarop bedrijven content maken, versturen, bewaren en verspreiden. Om  succesvol te zijn in het digitale tijdperk transformeren zij hun waardeketens. In plaats van inflexibele silo’s worden deze in toenemende mate geïntegreerd en dynamisch.

Interconnectie (verbinding maken met diverse partijen, zoals clouddiensten en telecomproviders) is steeds vaker het uitgangspunt in hun IT-beslissingen. Media- en entertainmentbedrijven maken in toenemende mate gebruik van datacenters voor co-locatie om hun digitale infrastructuur dichterbij de eindgebruikers te brengen. Tegelijkertijd optimaliseren zij hun IT voor cloudgebaseerde diensten. Zo hebben consumenten van online mediacontent een betere gebruikservaring.

Belangrijke feiten:

 • De moderne consument verwacht betrouwbare, on-demand toegang tot digitale content met hoge eisen aan bandbreedte. Om aan deze verwachting tegemoet te komen, hebben digitale media en entertainmentbedrijven behoefte aan een geconnecteerd, neutraal ecosysteem van makers en distributeurs van content, bereikbaar via veilige en directe verbindingen.
 • Waardecreatie moet plaatsvinden bij de eindgebruiker, die een hoge kwaliteit verwacht op elk apparaat, altijd en overal. Om deze kans te benutten stroomlijnen bedrijven hun productie, verminderen zij tijd en kosten en vergroten zij hun distributiecapaciteit om miljarden smart TV’s en andere apparaten overal ter wereld te bereiken.
 • EMCEE betekent een efficiënte verbetering van de netwerk- en applicatieprestaties, veiligheid en de ervaring voor de eindgebruiker. Het maakt gebruik van verbindingen tussen clouds, netwerken, zakelijke ecosystemen en plaatst data direct en dicht bij de grootste dataknooppunten ter wereld.
 • Equinix’ wereldwijde platform voor interconnectie voorziet media- en entertainmentbedrijven van toonaangevende oplossingen, waaronder de Equinix Cloud Exchange™ die directe toegang biedt tot de grootste cloud serviceproviders zoals AWS, Google Cloud Platform, Microsoft Azure en Office 365 en IBM Softlayer in 21 markten wereldwijd, Equinix Performance Hub™ en Equinix Data Hub™ die de ontwikkeling van snellere en meer efficiënte media mogelijk maakt.
 • Equinix presenteert EMCEE tijdens de IBC 2016 Conference and Exhibition in Amsterdam, van 9 tot 13 september op de stand B25, Hal 3.

Quotes

 • Jason Peterson, CEO ContentBridge: “Uiteindelijk is het de relatie met Equinix die ervoor zorgt dat ContentBridge geavanceerde digitale ketenoplossingen direct naar de content kan brengen, waar de eigenaar van de content er ook voor kiest om zijn data te plaatsen.”
 • Ammar Hares, COO Selevision: “Co-locatie bij Equinix creëert het platform voor ons om onze activiteiten over de hele wereld te laten groeien. Equinix heeft de meest carrier-dichte locatie in de regio en is de enige Europese International Business Exchange (IBX). Dit betekent dat wij content sneller naar de markt kunnen brengen en onze kosten kunnen verlagen.”
 • Tony Bishop, vice president Equinix: “Disruptie creëert kansen en risico’s in de media- en entertainmentindustrie. Bedrijven realiseren zich dat ze betere prestaties, flexibiliteit en efficiëntie in hun digitale keten nodig hebben om innovatie mogelijk te maken.EMCEE betekent een nieuwe wereldwijde standaard voor productie en distributie, waardoor deze kansen ten volle kunnen worden benut.”
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.