Meer dan 80% van .eu-domeinnamen vernieuwd in 2013

.eu stelt rapport vierde kwartaal 2013 voor

  • Bedrijfsnieuws van
  • EURid
  • geplaatst op
  • 13 maart 2014 11:37 uur

Gemiddeld 81% van de geregistreerde .eu-domeinnamen werd in 2013 vernieuwd, volgens het voortgangsrapport van EURid, de beheerder van het .eu-topniveaudomein. .eu bereikt dit hoge vernieuwingscijfer al voor het zevende jaar op rij, wat aangeeft dat gebruikers trouw zijn aan hun .eu-domeinnaam.

“Internetgebruikers kiezen een internetdomein dat vertrouwen, kwaliteit en veiligheid uitstraalt”, zegt Marc Van Wesemael, General Manager van EURid. “.eu heeft de reputatie betrouwbaar en kwaliteitsvol te zijn. Het vernieuwingscijfer bewijst dat houders van een .eu-domeinnaam het hiermee eens zijn.

In vergelijking met de grootste gTLD’s, heeft .eu het hoogste percentage bedrijfswebsites. Dat blijkt uit de jongste categorisering van websites die EURid in samenwerking met het Centrum voor Statistisch Onderzoek van de Universiteit van Leuven (België) heeft gepubliceerd. 37,8% van de .eu-websites wordt voor bedrijfsdoeleinden gebruikt, vergeleken met gemiddeld 30,5% van de websites met gTLD’s als .com, .biz en .net.

EURid heeft zich in 2013 ingespannen om de veiligheid en de betrouwbaarheid van .eu te consolideren en nog verder te ontwikkelen. Het lanceerde in het eerste kwartaal onder meer een proefprogramma voor de controle en kwaliteitsverbetering van WHOIS-gegevens, en verkreeg in het vierde kwartaal de beveiligingscertificering ISO27001.

In 2013 steeg het totale aantal .eu -registraties in 19 van de 28 lidstaten van de EU.

Het volledige rapport voor het vierde kwartaal van 2013 kan worden gedownload via: http://link.eurid.eu/reports

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.