Meer flexibiliteit in cloud-, hypervisor- en storage-ecosystemen dankzij krachtige verbeteringen van het Commvault Data Platform

Uitgebreide mogelijkheden voor dataoverdracht tussen hypervisor- en cloudleveranciers

  • Bedrijfsnieuws van
  • Commvault
  • geplaatst op
  • 11 maart 2016 11:09 uur

Commvault (Nasdaq: CVLT), specialist in enterprise-dataprotectie en informatiemanagement, introduceert nieuwe innovaties in het Commvault Data Platform. Zo biedt Commvault klanten een holistische, zeer schaalbare en kostenefficiënte manier voor het opslaan, toegankelijk maken en herstellen van bedrijfskritische data, on-premise en in de cloud. Deze

innovaties in het Commvault Data Platform maken de keuzemogelijkheden voor de klant nog groter, helpen een einde te maken aan vendor lock-in en maken dataoverdracht makkelijker. Daarnaast breiden ze de waarde van het platform uit naar een groter aantal applicaties en software-ecosystemen voor klanten, partners en derde-partijsoftwareontwikkelaars.

De nieuwe innovaties omvatten uitgebreide hypervisor-support, een scale-out-storagemogelijkheid op commodity-hardware, nieuwe API’s die open toegang tot het Commvault Data Platform uitbreiden, en meer ondersteuning voor het Commvault IntelliSnap-ecosysteem. De nieuwe mogelijkheden vertegenwoordigen de nieuwste innovatiegolf in Commvaults portfolio met geïntegreerde oplossingen, dat bestaat uit het Commvault Data Platform, Commvault-software en Commvault-diensten. De elfde versie van het oplossingenportfolio van Commvault werd geïntroduceerd in oktober 2015.

“Brede toepasbaarheid voor klanten, toonaangevende openheid voor innovatie en een van de breedste integraties in de sector met cloud-, hypervisor-, traditionele en nieuwe technologieën – dat zijn de hoogtepunten van het Commvault-portfolio met geïntegreerde oplossingen, en ook de redenen dat de introductie ervan zoveel aandacht kreeg”, zegt Don Foster, Senior Director Solutions Marketing bij Commvault. “Onze inzet voor continue innovatie biedt klanten nieuwe mogelijkheden om de huidige uitdagingen op het gebied van databeheer aan te gaan, om nieuwe technologieën aan te nemen en voor flexibele databeheerstrategieën die kosten verlagen, vendor lock-in voorkomen en bedrijven helpen waarde uit hun data te halen.”

Commvault breidt voor klanten mogelijkheden voor dataoverdracht uit
Om klanten te voorzien van meer flexibiliteit om data en workloads te beheren in alle traditionele, virtuele- en cloudinfrastructuren, biedt Commvault klanten nu de mogelijkheid data en workloads op een volledige reeks hypervisors te beheren. Met het Commvault Data Platform kunnen klanten bijvoorbeeld met één oplossing data en workloads binnen VMware, Hyper-V, Zen, Red Hat Enterprise Virtualization (RHEV) en Nutanix Acropolis beschermen. Daarnaast zijn deze workloads te beschermen op het moment dat ze verplaatst worden van hypervisors naar publieke-cloudleveranciers, zoals Microsoft Azure en Amazon AWS.

Het bedrijf introduceert ook innovaties die rechtstreekse migratiemogelijkheden bieden voor data en workloads in on-premise oplossingen van VMware en Hyper-V naar cloudomgevingen van Microsoft Azure, en nu ook Amazon AWS. Daarnaast beschikt het Commvault Data Platform over nieuwe back-up- en recovery-mogelijkheden voor data die ontstaan zijn en verblijven in AWS-cloudomgevingen. Volledige workloadbescherming – native AMI-ondersteuning (Amazon Machine Image) – en workload-recovery met gedetailleerdheid op bestandsniveau in AWS-omgevingen breiden Commvaults aanbod uit, waaronder ook ‘in-guest’-beschermingsmogelijkheden voor alle cloudomgevingen.

Deze innovaties geven klanten meer keuze in hoe zij data en workloads in virtuele en cloudinfrastructuren inzetten en beschermen.

“Wij zetten ons in om klanten te helpen zeer schaalbare, veilige enterprise-clouds te bouwen, die voldoen aan hun applicatie- en businessbehoeften”, zegt Venugopal Pai, vicepresident Business Development and Alliances van Nutanix. “Nu IT-organisaties hun datacenters willen moderniseren, is het goed om te zien dat onze relatie met Commvault blijft groeien – vooral met zijn ondersteuning voor de Acropolis-hypervisor, zodat klanten deze enterprise-clouds kunnen inzetten met probleemloze bescherming door Commvault.

Platform meer open en nieuwe scale-out-storagemogelijkheid
Commvaults nieuwste toevoegingen aan het Commvault Data Platform omvatten API’s die klanten, partners en derde-partijsoftwareontwikkelaars in staat stellen het platform te benaderen via interfaces van Amazon Simple Storage Solution (S3), REST en NGS. Het Commvault Data Platform werd geïntroduceerd in oktober 2015 als onderdeel van de elfde versie van Commvaults oplossingenportfolio. Het werd ontwikkeld als echt open databeheerplatform, native met alle Commvault-software. Commvault maakte zijn mogelijkheden voor dataopslag, -indexen, -beheer en -toegang open voor klanten, partners en derde-partijsoftwareontwikkelaars.

Met de updates van het platform breidt Commvault de mogelijkheden van het Commvault Data Platform uit met een aantal nieuwe interfaces. Het uitbreiden van inzicht buiten de muren van het traditionele datacenter helpt een einde te maken aan silo’s met uitgebreide zoekmogelijkheden. Nu is daar indexondersteuning voor SaaS-applicaties, bestandssystemen en websites aan toegevoegd. Voor klanten die gebruik maken van het uitgebreide platform, bieden deze updates één indexoverzicht van on-premise en off-premise datasets.

Naast toegang tot extra API’s biedt het Commvault Data Platform klanten nu een scale-out-storagemogelijkheid die draait op welke commodity-hardware dan ook, voor de ondersteuning van petabyte-scale omgevingen. Dit geeft klanten een nieuwe, kosteneffectieve optie in hun keuze voor hoe zij nieuwe technologie en infrastructuren schaalbaar inzetten en tegelijkertijd best practices op het gebied van databeheer en -bescherming van Commvault toepassen. Deze nieuwe opties zijn mogelijk door het implementeren van cloud- en webtechnologie in de Commvault-software. Hierdoor kan de virtuele repository van het platform ‘uitschalen’ om zo te voldoen aan de huidige eisen van zeer grote datasets, en om operationele eenvoud te realiseren.

Uitbreiding van Commvault IntelliSnap-ondersteuning
De nieuwste innovaties in het Commvault Data Platform bevatten IntelliSnap-integratie met snapshots op NEC-hardware en georkestreerd snapshotbeheer voor de Nutanix-omgeving. Commvault IntelliSnap helpt klanten snel online recovery uit te voeren vanuit een uitgebreide library met consistente applicatiesnapshots. Dankzij deze integratie gebruiken klanten Commvault IntelliSnap-technologie om snapshotbeheer te orkestreren – waaronder recovery-werkzaamheden – en benutten ze tegelijkertijd ruimtebesparende snapshots voor point-in-time kopieën. Eén naadloos orkestratieframework helpt recovery te versnellen en beheer te vereenvoudigen.

IntelliSnap-support voor NEC en Nutanix wordt geïntroduceerd naast de al beschikbare Commvault IntelliSnap-mogelijkheden voor Pure, Nimble, NetApp, EMC, HDS, Fujitsu, Huawei, HPE, IBM, Dell, Infinidat, DataCore en Oracle. Dit geeft Commvault concurrentievoordeel als leverancier van een van de meest complete snapshotreplicatieportfolio’s in de sector. Commvault-ondersteuning omvat het volledige spectrum van traditionele, flash-, converged en hyper-converged infrastructuren.

Snapshottechnologie is een van de snelste en meest efficiënte manieren om data en applicaties te herstellen. Klanten willen dan ook de ingebouwde snapshottechnologieën van hun storagepartners integreren om te voldoen aan de SLA’s voor recovery. Het Commvault Data Platform richt zich op de behoefte aan uitgebreide snapshotbeheermogelijkheden. Het helpt klanten productieperformance voor bedrijfskritische applicaties en hypervisor-omgevingen te verbeteren.

Wereldwijd onderzoek van IDC bevestigt return on investment van Commvault-software
In een recent onderzoek onder meer dan zevenhonderd Commvault-klanten bevestigde IDC winst in efficiëntie. Gebruikers van Commvault-software bleken in staat te zijn de productiviteit van IT, medewerkers en de organisatie te verbeteren door recovery te versnellen. Daarnaast konden zij downtime verminderen en databeheer stroomlijnen. Bovendien halveerden de Commvault-klanten hun wekelijkse beheertijd voor IT-werkzaamheden op het gebied van back-up, snapshots, cloud-provisioning en clouddatabeheer, disaster recovery en discovery.

Het onderzoeksrapport van IDC vermeldt dat Commvault klanten helpt hun omgeving te vereenvoudigen, waaronder het verlagen van opex en capex. Commvault-klanten hechten waarde aan de mogelijkheid hun risico’s – voor wat betreft downtime, dataverlies en recovery-snelheid – te verminderen en productiviteit te verhogen, zowel tactisch als strategisch. Wat Commvault-klanten volgens IDC bijvoorbeeld bereiken, is het volgende.

  •  42 tot 52 procent minder jaarlijkse uitgaven aan data-infrastructuur, software, diensten en compliance.
  •  47 tot 62 procent minder wekelijkse beheeruren voor cloud, disaster recovery, back-up, snapshots, discovery, rapportage en scripts.
  • 55 procent minder ongeplande downtime.
  • 67 tot 68 procent verbetering in gemiddelde recovery-tijden voor berichten, bestanden en virtual machines, evenals voor Exchange, Oracle, SharePoint en SQL
  • 66 tot 217 procent verbetering in data coverage voor bescherming, analytics, encryptie en rapportage.
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.