Met nieuw datacenter van Alticom in Friesland is DDA landelijk vertegenwoordigd


De mediatoren van Spannenburg (gemeente Tjerkgaast) staat er al sinds 1972, en op 3 november 2016 krijgt hij een extra rol: Dutch Datacenter Association (DDA) deelnemer Alticom opent er op die datum een nieuw datacenter. De toren, die in de wijde omgeving zichtbaar is, zal met deze nieuwe toepassing haar traditionele rol als communicatiehubverder uitbreiden. Alticom partner ViaData, de Friese IT specialist, zal de operationele werkzaamheden verzorgen. Voortaan kunnen bedrijven en organisaties in de ViaData Toren op een veilige en groene manier hun data opslaan. De toren is bovendien maar liefst 118 meter hoog en daarmee het hoogste bouwwerk in Friesland.

Voor de DDA betekent dit dat zij nu in alle provincies van Nederland vertegenwoordigd is. “De opening van dit datacenter van Alticom en ViaData onderstreept dat de vraag naar datacenters landsbreed is”, aldus Stijn Grove, directeur van de DDA. “Dit is iets wat wij al langer voorzien: de vraag naar hoogwaardige datacenters waar bedrijven en organisaties met vertrouwen hun IT kunnen onderbrengen, is bijna niet te stuiten. Alticom en ViaData voldoen dan ook aan een groeiende vraag naar hoogwaardige, regionale datacenters. De mediatoren van Spannenburg is een zeer geschikte locatie hiervoor. En het is ook een mooie bevestiging van wat wij als DDA voor ogen hebben: we willen alle hoogwaardige datacenters in Nederland zowel een regionaal, nationaal als internationaal platform bieden waarop we samen met elkaar sterker kunnen staan. Friesland mag daarbij absoluut niet ontbreken.”

Een goede datacenter infrastructuur is voor alle Nederlandse provincies van belang. Want samen maken zij deel uit van de Digital Gateway to Europe die Nederland is. Grove: “Om ook in de toekomst onze leidende positie als datahub van Europa en de wereld te kunnen vasthouden, moeten in heel Nederland hoogwaardige datacenters staan. De distributie van data is niet plaatsgebonden en het zou een gemiste kans zijn als regio’s buiten de Metropool Regio Amsterdam wat dat betreft achter zouden blijven. We hebben elkaar nodig en we moeten met elkaar bijdragen aan het verdienvermogen van het Nederland van de toekomst. Alticom en ViaData nemen daarvoor in Friesland nu een belangrijke stap.”

Daar komt nog bij dat met de groei van Internet of Things (IoT), volgens Gartner worden de komende jaren 5,5 miljoen devices wereldwijd per dag aangesloten op IoT, regionale datacenters ook op dat vlak een belangrijke rol gaan spelen. Grove daarover: “Als straks in het hele land alle denkbare devices en nog veel meer op IoT aangesloten zijn, gaat het regionale datacenter nog meer een sleutelrol spelen dan nu het geval is. IoT zal leiden tot nieuwe businessmodellen en nieuwe inzichten. Korte lijnen blijven dan essentieel: bedrijven en (overheids)organisaties zullen de data die zij verzamelen en analyseren graag in de eigen regio willen huisvesten. Oók daarom is het van groot belang dat Alticom en ViaData op 3 november aanstaande hun unieke gesitueerde datacenter openen.”

De komende tijd zal de ViaData Toren het regionale bedrijfsleven bedienen. De verwachting is dat de vraag naar ruimte in het datacenter groot zal zijn.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.