Microsoft COSN erkenning voor Proxsys

Gorinchemse automatiseerder Cloud OS Network partner

  • Bedrijfsnieuws van
  • Proxsys
  • geplaatst op
  • 4 mei 2015 09:58 uur

Proxsys is toegelaten tot het Cloud OS Network (COSN) van Microsoft. Het Cloud OS Network is een selecte club serviceproviders die hybride cloudoplossingen leveren met Microsoft technologie. Wereldwijd wordt COSN als een van de hoogste standaards beschouwd als het gaat om hybride-cloud-dienstverlening. Microsoft legt de lat zo hoog dat slechts twaalf Nederlandse bedrijven Proxsys voorgingen. Van alle Nederlandse COSN-partners is Proxsys de enige die zich met een enterprisegedachte 100% op het MKB richt.

Technisch Directeur van Proxsys, Erik Loef: “Dit is een prachtige kroon op ons werk. We werken al sinds 2006 met complete klantoplossingen in de private cloud en hebben deze ervaring over de jaren uitgebouwd. Zelf merken we al enige tijd dat wij in Nederland een bijzondere plek innemen met onze enterprisegedachte; wij bieden een dienstverlening waarbij de workloads transparant kunnen worden verdeeld tussen on-premise, private cloud en public cloud. En dat dus op een niveau dat eigenlijk alleen is weggelegd voor de grote ‘corporates’. Daarbij gebruiken we alle managementtools die Microsoft hiervoor heeft ontwikkeld; iets wat relevant is voor het COSN-partnership”.

Angelina Best, Partner Sales Manager Hosting & Cloud van Microsoft licht het partnerschap toe: “COSN is een relatief nieuw programma (gelanceerd in december 2013) binnen Microsoft en we hechten er erg veel waarde aan. Wij beschouwen het als een elitegroep; je moet heel wat kunnen, wil je COSN-partner worden. COSN draait om hybride: het verbinden van on-premise, private en public cloud. Voor Proxsys is dat daadwerkelijk al business as usual, terwijl andere partijen zich nu pas op dat pad wagen. Proxsys is niet onze grootste partner, maar wel eentje naar ons hart!”

Nogmaals Angelina Best: “Wat ik mooi vind bij Proxsys is de enterprisegedachte. Microsoft Cloud OS stelt Proxsys in staat die claim ook keihard waar te maken. Wij willen naar een ‘Mobile-first and Cloud-first world’, maar we begrijpen dat niet iedere klant daar nu al 100% klaar voor is. De redenen hiervoor zijn divers: interne politiek, bandbreedte, security policies, manier van werken, etc. Er zijn dus partijen nodig die kunnen schakelen in drie werelden; die partijen zijn echter schaars. Vandaar het Cloud OS Network. Wij koesteren onze partners en steken tijd en moeite in deze partners. De klanten van Proxsys zullen dat ook gaan merken.”

Het COSN-partnership is voor Proxsys de bevestiging dat de gekozen strategie de juiste is. Reeds jaren voordat ‘cloud’ een begrip werd heeft het Gorinchemse bedrijf gekozen voor een alles-of-niets-aanpak – als een van de weinige leveranciers in Nederland heeft Proxsys al haar diensten in eigen hand (lees: eigen datacenters, eigen glasvezel, etc.). Een enterprisegedachte voor het MKB; van bekabeling tot beheer, alles of niets – voor betere beheersbaarheid en security. Deze aanpak oogst nu erkenning, onder andere van Microsoft.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.