Microsoft datacenter in Middenmeer in gebruik genomen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Microsoft
  • geplaatst op
  • 10 november 2015 13:52 uur

Vandaag heeft CEO Satya Nadella in Londen een aantal aankondigingen gedaan met betrekking tot de Europese Microsoft-cloudinfrastructuur, waarvan voor Nederland de belangrijkste is dat ons datacenter in Middenmeer nu operationeel is. Het datacenter in Middenmeer functioneert als hub voor Microsofts clouddiensten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Deze aankondiging onderstreept het belang van Nederland in het bieden van diensten, zoals Microsoft Azure, Office 365 en Dynamics CRM Online, naar de regio. De financiële resultaten van het eerste kwartaal en het gebruik van clouddiensten zijn wereldwijd verdubbeld in het afgelopen jaar. De datacenters zijn gebouwd met de nieuwste technologie en zijn zeer zuinig in het verbruik van water, stroom en energie.

General Manager Microsoft Nederland Edwin Hageman vat het nieuws als volgt samen: “Wij zien de opening van het datacenter in Middenmeer als een langetermijninvestering in Nederland en Europa. Wij geloven dat deze lokale cloud een boost is voor innovatieve ontwikkelingen over de gehele wereld. Het biedt zowel bedrijven, overheden en particulieren overal ter wereld de mogelijkheid om productiever te zijn. Om de investeringen kracht bij te zetten, zijn wij op zoek naar bijna veertig nieuwe Azure-medewerkers.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.