Microsoft en Red Hat leveren nieuwe standaard voor enterprise cloud-ervaringen

Toonaangevende enterprise platform-leveranciers bieden klanten keuze op Microsoft Azure en .NET

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 4 november 2015 16:00 uur

Microsoft Corp. en Red Hat Inc. kondigen een samenwerkingsverband aan om klanten te ondersteunen bij het omarmen van hybride cloud computing, door meer keuze en flexibiliteit te bieden bij de inzet van Red Hat-oplossingen op Microsoft Azure. Een belangrijk onderdeel van de aankondiging is dat Microsoft Red Hat Enterprise Linux als het voorkeursbesturingssysteem aanbiedt voor enterprise Linux-workloads op Microsoft Azure. Daarnaast werken Microsoft en Red Hat samen om in de gemeenschappelijke behoeften van de enterprises, ISV’s en ontwikkelaars te voorzien bij het bouwen, inzetten en beheren van applicaties op Red Hat-software in private en publieke clouds.

De twee bedrijven hosten vandaag, 4 november 2015 om 17 uur een webcast met meer informatie en details.

Belangrijke elementen van de samenwerking zijn onder meer:

· Red Hat-oplossingen beschikbaar voor Microsoft Azure-klanten. In de komende weken wordt Microsoft Azure een Red Hat Certified Cloud en Service Provider, waardoor klanten in staat zijn hun Red Hat Enterprise Linux-applicaties en -workloads op Microsoft Azure te laten draaien. Red Hat Cloud Access-abonnees kunnen hun eigen virtuele machine afbeeldingen meenemen om in Microsoft Azure te laten draaien. Microsoft Azure-klanten kunnen tevens profiteren van de volledige waarde van Red Hat’s applicatieplatform, waaronder Red Hat JBoss Enterprise Application Platform, Red Hat JBoss Web Server, Red Hat Gluster Storage en OpenShift, Red Hat’s platform-as-a-service-aanbod. In de komende maanden zijn Microsoft en Red Hat van plan om Red Hat On-Demand aan te bieden – “pay-as-you-go” Red Hat Enterprise Linux images worden dan beschikbaar in de Azure Marketplace en ondersteund door Red Hat.

· Geïntegreerde enterprise-grade ondersteuning over hybride omgevingen. Klanten ontvangen op geïntegreerde wijze cross-platform en cross-company ondersteuning voor zowel het Microsoft- als het Red Hat-portfolio, in tegenstelling tot eerdere samenwerkingen in de publieke cloud. Door het co-lokaliseren van supportteams op hetzelfde terrein zal de ervaring eenvoudig en naadloos zijn, op cloud-snelheid.

· Uniform beheer van workloads in hybride cloud deployments. Red Hat CloudForms is interoperabel met Microsoft Azure en Microsoft System Center Virtual Machine Manager. Red Hat CloudForms-klanten kunnen zodoende Red Hat Enterprise Linux op zowel Hyper-V als op Microsoft Azure beheren. Ondersteuning voor het beheren van Azure-workloads van Red Hat CloudForms zal naar verwachting in de komende maanden worden toegevoegd. Hierdoor worden bestaande System Center-mogelijkheden voor het beheren van Red Hat Enterprise Linux uitgebreid.

· Samenwerking op het gebied van .NET voor nieuwe mogelijkheden van applicatieontwikkeling. In april kondigde Microsoft een preview van .NET op Linux aan. Door de uitbreiding hebben ontwikkelaars toegang tot .NET-technologieën binnen het Red Hat-aanbod, waaronder Red Hat OpenShift en Red Hat Enterprise Linux, die Red Hat en Microsoft gezamenlijk ondersteunen. Red Hat Enterprise Linux is het primaire ontwikkel- en referentie-besturingssysteem voor .NET Core op Linux.

“Deze samenwerking biedt een enorm voordeel voor enterprises, ISV’s en ontwikkelaars,” aldus Scott Guthrie, executive vice president voor Microsoft’s Cloud en Enterprise divisie. “We kunnen nog meer keuze en flexibiliteit bieden en geven klanten de mogelijkheid meer met hun hybrid cloud deployments te doen, terwijl we voldoen aan de veiligheids- en schaalbaarheidseisen van bedrijven.”

“Het datacenter is heterogeen en de cloud is hybride,” aldus Paul Cormier, president Products and Technologies bij Red Hat. “Door het bundelen van de krachten van Red Hat en die van de marktleider in enterprise cloud workloads zijn de klanten de absolute winnaars. We verenigen onze oplossingen en helpen ze om uitdagingen in deze hybride cloud op te lossen. Samen bieden we de meest uitgebreide supportovereenkomst voor onze gemixte technologieën om klanten te ondersteunen.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...