Microsoft helpt bedrijven bij digitale moderniseringsslag

Nieuwe Office 365 Enterprise Suite voor zakelijk gebruik, Dynamics CRM 2016 en PowerApps aangekondigd.

  • Bedrijfsnieuws van
  • Microsoft
  • geplaatst op
  • 30 november 2015 16:26 uur

Tijdens de Convergence-conferentie in Barcelona introduceerde Microsoft vandaag innovaties die bedrijven in staat stellen om succesvol te zijn in een ‘mobile first’- en ‘cloud first’-wereld. Chief Marketing Officer Chris Capossela ging nader in op de nieuwe functionaliteit binnen Office 365 voor zakelijke gebruikers, waaronder vergaderen en spraakdiensten binnen Skype for Business. Daarnaast kondigde hij klantcontactoplossing Dynamics CRM 2016 aan en introduceerde hij PowerApps: een nieuwe, zakelijke softwaredienst die bedrijven, IT’ers en ontwikkelaars helpt om nieuwe, zakelijke applicaties te creëren, te verbinden en te delen met elk denkbaar apparaat.

De vandaag door Microsoft aangekondigde innovaties zijn gericht op het ondersteunen van bedrijven in hun eigen digitale transformatie met behulp van compleet nieuwe samenwerkingsmethoden en manieren om te communiceren met hun klanten. “Bedrijven worstelen om het veranderingstempo bij te houden, daarom zoeken ze naar technologie die ze in die digitale transformatie kan ondersteunen”, zegt Capossela. “Microsoft helpt bedrijven door medewerkers en de organisatie zelf te voorzien van innovatieve oplossingen om het maximale aan productiviteit en potentie uit het personeel te halen. Dit doen we door medewerkers compleet nieuwe manieren van samenwerking aan te reiken nieuwe manieren van samenwerking aan te reikenen systemen en processen te verrijken met inzichten uit hun data.”

Nieuwe, zakelijke mogelijkheden van Office 365
De nieuwe functionaliteit binnen Office 365 is per direct beschikbaar om bedrijven te moderniseren op het gebied van vergaderingen en spraak, intelligentie, beveiliging en privacy. Deze nieuwe diensten vormen de belangrijkste update voor bedrijven in de geschiedenis van Office 365. Dit zijn enkele nieuwe mogelijkheden.
· Een complete vergader- en spraakoplossing. Met Skype Meeting Broadcast, PSTN Conferencing en Office 365 beschikken klanten nu over een platform voor conferencing, video en delen, geïntegreerd met de Office-applicaties.
· Analytics en datavisualisatie. Delve Analytics biedt gebruikers uitgebreide, interactieve dashboards die inzicht bieden in hoe, en met wie gebruikers hun tijd doorbrengen.
· Geavanceerde beveiliging en compliance. Customer Lockbox biedt klanten de volledige controle over toegang tot hun data in Office 365 door hen de bevoegdheid voor toegangsrechten toe te kennen. Office 365 Advanced eDiscovery for Office 365 biedt ‘machine learning’ en tekstanalyse, waardoor de kosten en risico’s die inherent zijn aan het beheren van grote datavolumes voor eDiscovery, verlaagd kunnen worden.

Deze opties zijn voor klanten per direct beschikbaar – samen met Power BI en Advanced Threat Protection (ATP) – in het nieuwe premium zakelijke pakket Office 365 E5.

Dynamics CRM 2016 nu verkrijgbaar
Microsoft Dynamics CRM 2016 is per direct verkrijgbaar voor online en lokaal gebruik. Dynamics CRM 2016 is de meest uitgebreide CRM-update tot nu toe, met verrijking op het gebied van intelligence, mobiliteit en service, met aanzienlijke verbeteringen op het gebied van productiviteit om bedrijven en klantgerichte medewerkers te ondersteunen. Eerder in november 2015 kondigde Microsoft al de volgende versie van zijn Dynamics AX ERP-oplossing aan.

Introductie van PowerApps
De manier waarop bedrijven werken, is aan het veranderen: medewerkers zijn mobieler dan ooit tevoren. Consumentenapps hebben zich snel ontwikkeld, maar een gebrek aan goede ontwikkelaars kan de innovatie van zakelijke apps vertragen. Om dit aan te pakken, introduceert Microsoft PowerApps: een nieuwe softwareservice voor bedrijven van elke omvang. Het doel is het maximale halen uit bestaande systemen en data. PowerApps is beschikbaar als previewversie. De service ondersteunt bedrijven bij het ontwikkelen van zakelijke, werknemergerichte applicaties: van de eenvoudigste app – zoals een medewerkersenquête – tot en met duurzame, zwaardere applicaties die de productiesystemen verbinden met clouddiensten op elk apparaat.

De aankondigingen rond PowerApps samengevat:
· zakelijke gebruikers kunnen snel apps creëren, verbinden en delen met iedereen in hun team;
· professionele ontwikkelaars kunnen web- en mobiele apps blijven ontwikkelen, evenals API’s met Azure App Service, om zo data boven water te krijgen, die anderen weer aanzet tot innovatie;
· IT-professionals kunnen data beheren en apps delen op een gecontroleerde en veilige manier.

PowerApps maakt het eenvoudig om binnen enkele minuten een app up & running te krijgen, inclusief geïntegreerde data-aansluitingen met ’s werelds meest gebruikte SaaS-diensten, zoals Office 365, Microsoft Dynamics, Salesforce, Dropbox, Twitter, Google Drive en Microsoft OneDrive. De dienst biedt een vertrouwde Office-achtige ervaring voor het beheer van de schermlay-out, kleuren, thema’s en lettertypen, en stelt gebruikers zelfs in staat om dynamische interacties aan apps toe te voegen door middel van Excel-achtige functies. PowerApps bevat ook sjablonen voor veelvoorkomende appcategorieën, zodat iedereen snel aan de slag kan.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.