Microsoft Nederland investeert fors in cloudtechnologie

Bedrijf zoekt veertig nieuwe medewerkers voor Azure-projecten

  • Bedrijfsnieuws van
  • Microsoft
  • geplaatst op
  • 28 september 2015 12:58 uur

Microsoft Nederland investeert fors in cloudtechnologie. Het bedrijf zoekt daarom bijna veertig talentvolle cloudspecialisten voor zowel technische als salesfuncties. Zij versterken het bestaande Microsoft Azure-team dat in Nederland een gevarieerde groep klanten succesvol bedient.

Zo zet PostNL Microsoft Azure in voor applicatieontwikkeling en -onderhoud, terwijl Heineken het cloudplatform gebruikt voor wereldwijde marketinginitiatieven, zoals het James Bond-thema. In Breda staat Smart Data Management rond waterbeheer met behulp van Azure centraal, en zet Zeist het platform in om medewerkers mobiel te laten werken. Bij CitizenM speelt de cloud een centrale rol in het efficiënt ontsluiten van data vanuit een groot aantal verschillende hotelsystemen.

Deze voorbeelden laten zien dat Nederland vooroploopt in de brede adoptie van cloudtechnologie. Microsoft Nederland wil deze trend nu versnellen door haar team van cloudspecialisten sterk uit te breiden. Hierdoor is Microsoft beter in staat om elk type klant te laten profiteren van meer innovatiekracht, geoptimaliseerde bedrijfsprocessen en lagere IT-kosten.

Microsoft Azure is een open en flexibel cloudapplicatie- en infrastructuurplatform voor snelle softwareontwikkeling en veilige hosting van innovatieve en zeer schaalbare toepassingen voor organisaties en consumenten. De innovatieve clouddiensten binnen Azure leveren organisaties nieuwe mogelijkheden op, waarmee zij hun concurrentiepositie verder kunnen verbeteren. Naast de eigen Microsoft-technologieën ondersteunt Azure een in aantal toenemende reeks van (open source-)technologieën van derde partijen, zoals IBM, Oracle, Citrix, SAP Hana, Hortonworks, Cloudera, Docker, Puppetlabs, Linux, Revolution R, Python, PHP, Java en Node.js. Azure diensten worden geleverd vanuit een wereldwijde hyper-scale cloudnetwerk van Microsoft-datacenters verspreid over negentien regio’s, dat zeer snel groeit en zijn capaciteit wereldwijd elke zes maanden verdubbelt.

Volgens Edwin Hageman, algemeen directeur Microsoft Nederland, wordt de relevantie van clouddiensten als Microsoft Azure met de dag groter. “Door de inzet van Azure werk je goedkoper en efficiënter, en kun je direct gebruik maken van slimme innovaties in de cloud. Wij laten de klant profiteren van onze schaalgrootte en innovatiesnelheid. In Azure leveren we kant-en-klare, intelligente diensten als Cortana Analytics Suite met hierin services als machine learning & analytics, information management en data stores. Diensten gebouwd om onze klanten te helpen effectiever en productiever te zijn in een wereld van verandering en van toenemende hoeveelheden data, en met informatie die maximaal beschermd moet worden tegen ongeautoriseerde toegang. Dat is precies wat Azure onderscheidt van andere cloudaanbieders: keuzevrijheid, veiligheid en transparantie, intelligent en voordelig. Wij kijken verder vooruit dan vandaag en morgen. Het gebruik van Microsoft Azure neemt snel toe, juist in Nederland met zijn focus op innovatie en hoge breedbandpenetratie. Dit is een groot compliment aan BV Nederland, we lopen hier voorop met het gebruik en de acceptatie van nieuwe technologie, in veel sectoren. Dat wordt wereldwijd gezien. Door ons succes in clouddiensten zoeken wij nu nieuw talent dat wil meewerken om onze klanten maximaal te laten profiteren van deze innovatieve technologieën.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.