Millennial-mythe ontkracht: werknemers van alle leeftijden verantwoordelijk voor digitale transformatie

  • Bedrijfsnieuws van
  • VMware
  • geplaatst op
  • 14 december 2015 15:00 uur

Onderzoek van VMware, Inc, wereldwijd leider in cloud-infrastructuur en business-mobility, ontkracht de aanname dat de millennial verantwoordelijk is voor de digitale transformatie van zijn organisatie. Werknemers van alle leeftijden hebben invloed op digitale vooruitgang. Het onderzoek is gehouden onder 5700 werknemers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en laat zien dat digitale vaardigheden* een prioriteit zijn voor alle werknemers. Deze vaardigheden worden ingezet voor bedrijfsgroei en om concurrentievoordeel mee te behalen.

Bijna zestig procent van de Nederlandse werknemers is ervan overtuigd dat een brede inzet van digitale vaardigheden concurrentievoordeel kan opleveren. Hetzelfde percentage denkt dat het meer en betere samenwerking tussen collega’s mogelijk maakt. Ruim de helft (53 procent) gelooft dat de inzet van digitale vaardigheden in de komende vijf jaar voor meer bedrijfswinst kan zorgen voor hun organisatie.

In eigen tijd bijscholen
De bevraagde groep ziet duidelijk de toegevoegde waarde van digitale vaardigheden. Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers (52 procent) is bereid om in zijn eigen tijd, nieuwe, digitale vaardigheden en werkwijzen te leren om zo productiever te zijn in het werk. Internationaal ligt dat gemiddelde overigens een stuk hoger: 64 procent. Een kwart van de werkende generatie van 45 jaar en ouder in Nederland is actief bezig zich technische en digitale vaardigheden eigen te maken via advies en training. Daarnaast zoekt 15 procent van de 55-plussers advies of training om te leren coderen of online content te creëren. Deze percentages liggen internationaal gezien gemiddeld beduidend hoger dan in Nederland, met respectievelijk 39 en 31 procent van de mensen boven de 45 jaar die zich digitale vaardigheden eigen wil maken of bezig is met coderen of online content.

Niet benutten van vaardigheden
Ondanks dat Nederlandse respondenten waarde hechten aan digitale vaardigheden, denkt slechts 39 procent dat zij hun vaardigheden volledig benutten binnen de organisatie. Aangegeven drempels hiervoor: digitaal komt niet terug in de persoonlijke doelstellingen (59 procent), een te strikt bedrijfsbeleid van de werkgever (44 procent), gebrekkige ondersteuning door IT (41 procent) en een tekort aan budget (38 procent).

“Het aanleren van nieuwe vaardigheden in deze digitale tijd, transformeert de manier waarop bedrijven worden gerund”, zegt Matt Crosby, Head of expertise UK and Ireland, bij de wereldwijde management consulting firma Hay Group. “De uitdagingen en kansen liggen in het samenbrengen van senior teams, die jarenlange ervaring meebrengen uit het pre-digitale tijdperk, met jong talent. Zij brengen op hun beurt weer nieuwe expertise, verwachtingen en motivatie in. Zo doe je de ‘oude’ dingen goed, zoals het meten van accountability, prestaties en uitkomsten, terwijl je er ook zeker van bent dat ideeën en nieuwe manieren van werken opbloeien.”

IT-afdeling gezien als eerste verantwoordelijke
De samenwerking tussen IT en senior management speelt een belangrijke rol wanneer men tot een meer digitaal-geleide organisatie wil komen. De IT-afdeling kwam als de eerst aangewezen partij naar voren om deze verandering in te zetten. Ruim een derde (36 procent) van de respondenten gaf aan de IT-afdeling als eerste verantwoordelijke hiervoor te zien, op ruime afstand gevolgd door de CEO (15 procent), de hoofden van andere individuele departementen (15 procent) en het bestuur (11 procent).

Om verandering te realiseren binnen de organisatie, denken Nederlandse respondenten dat het senior management hier een actievere rol in zou moeten nemen. Daarbij geeft 42 procent aan dat hun management hen nu al aanmoedigt om nieuwe manieren van werken toe te passen binnen de organisatie. Bijna de helft denkt dat meer investering in training om digitale vaardigheden te verbeteren, een prioriteit moet zijn.

“Succesvol digitaal transformeren in het huidige bedrijfsklimaat, krijgt vorm door de bedrijfscultuur, mensen en capaciteiten”, licht Peter Klint, Regional Director Benelux bij VMware toe. “Organisaties investeren terecht in ‘digitaal’ talent, om zo de belangrijkste vaardigheden en kennis te vergaren. Daarmee kunnen ze sneller innoveren en de interactie aangaan met klanten, en dat is een onmisbare basis voor een bedrijf. Wij helpen bedrijven te transformeren in het digitale tijdperk, zonder daarbij hun beveiliging of werkzaamheden in gevaar te brengen.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...